Rondje langs de Sallandse velden (zondag 21 februari)

Een rondje langs de Sallandse velden op zondag 21 februari. Opvallend? Rohda Raalte boekte een hele knappe overwinning in Groningen bij koploper in de Hoofdklasse C: Be Quick 1887. Voor Lemelerveld was er een minder goede middag in 3B. De oranje-witten verloren van hekkensluiter Brummen met 1-2. De kraker in 5A tussen Hoonhorst en Ulu Spor eindigde onbeslist (1-1).

Hoofdklasse C

Be Quick 1887-Rohda Raalte 2-3
1-0 Adams
1-1 Van Schooten
1-2 Van Schooten
2-2 Driever
2-3 Stel

Een vreemde middag voor de thuisploeg. De Groningers zijn koploper en behaalden onlangs het verlies tegen Rohda Raalte (2-3) wel de periodetitel. Voor de Raaltenaren was er volop reden tot juichen. Na een 0-0 ruststand kwam men eerst op achterstand (1-0, uit een corner), waarna dit werd omgebogen tot een 1-2 voorsprong (2x Lars van Schooten).

Drie minuten voor tijd leek de eindstand op het bord te komen (2-2). Goudhaantje werd echter Jolf Stel. De aanvaller, die komende zomer stopt in Raalte, maakte een zeer belangrijke treffer en bezorgde de ploeg van Frank Tempelman drie punten (2-3).

Door de winst heeft Rohda Raalte 17 punten uit 15 duels. Men staat nog wel op een elfde (nacompetitie)plaats, maar neemt wel afstand van nummers twaalf tot en met veertien.

Programma volgende week: Rohda Raalte-Rigtersbleek

 

Eerste klasse E

Heino-AWC 4-0
1-0 Koopman
2-0 Smeenk (pen.)
3-0 Schokker
4-0 W. Gerritsen

Na de 0-4 overwinning uit tegen Rood Wit behaalde Heino in zijn tweede wedstrijd na de winterstop eenzelfde ruime overwinning. Opnieuw was het bij rust 0-0 en werd het verschil in de tweede helft gemaakt. AWC was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar kon weinig echt gevaarlijk worden. Na rust scoorde Tjidde Koopman snel de openingstreffer (1-0). Cruciaal was even daarna, een beslissing van scheidsrechter Van Schaik die hands constateerde bij AWC-speler Nieuwenhuis op de doellijn: rode kaart en een strafschop was het gevolg.

Hidde Smeenk scoorde dit buitenkansje (2-0), waarna het duel gedaan leek. Jesper Schokker, uit een vrije trap (3-0), en Wilco Gerritsen maakten er een nog mooiere middag van voor de Heinoërs. De groen-witten klimmen aardig op. De ploeg van trainer Michel Steggink heeft inmiddels 18 punten uit 14 duels en staat op een achtste plaats.

Programma volgende week: Heino-Tubantia

Foto’s: Kristian Giesen

 

Tweede klasse J

PH Almelo-Wijhe’92 3-0
1-0 Perik
2-0 Wennink
3-0 Wennink (pen.)

Meest besproken man na afloop was in Almelo ongetwijfeld Dewi Perik. De aanvaller tekende deze zondag alweer voor zijn 29e (!) treffer van het seizoen voor de nummer twee uit 2J. Zijn vroege 1-0 was ook de ruststand. Na de thee leken er kansen te komen toen Perik een rode kaart kreeg. De Wijhenaren gingen echter niet handig om met de man-meer-situatie en zagen met lede ogen dat Nick Wennink nog tweemaal wist te scoren namens de thuisploeg. De 3-0 was vanaf elf meter, na een discutabel gegeven strafschop.

Door het verlies blijft de ploeg van trainer Peter Jansen onderaan met zes punten uit vijftien duels. Beluister ook de reactie van Jansen na afloop, gemaakt door AirplaySport.

Programma volgende week: Wijhe’92 is vrij.

Foto’s: Ineke van Wijhe

 

Derde klasse B

Lemelerveld-Brummen 1-2
0-1 Eikelenboom
0-2 Van Rheenen
1-2 Lugtenberg

Lemelerveld kende een zeer teleurstellende zondagmiddag. In eigen huis werd met 1-2 verloren van hekkensluiter Brummen. De gasten kwamen zeer snel op voorsprong (0-1). Na een halfuur was de marge zelfs twee (0-2). Na rust bracht Jordy Lugtenberg na ruim een uur spelen nog even hoop, maar dit bleek achteraf valse hoop (1-2).

Door de nederlaag blijft Lemelerveld op een tiende plaats met 16 punten uit 15 duels in de gevarenzone van 3B.

 

Foto’s: Martin Zwakenberg

Albatross-Overwetering 0-1
0-1 M. Kifeta

Overwetering speelde zondag in Apeldoorn met vuur als het gaat om de titelrace in 3B. De Olstenaren stonden tegen de nummer één-na-laatst lange tijd op 0-0. Invaller Mo Kifeta bracht echter met zijn eerste balcontact de drie punten mee naar Olst (0-1). Hij scoorde tien minuten voor tijd. Door de winst blijft Overwetering op drie punten van koploper Colmschate’33.

Foto’s: Gerrit Krijt

Heeten-ZVV’56 AFG

Programma volgende week: Colmschate’33-Lemelerveld, Epe-Heeten en Overwetering-Beekbergen.

 

Vierde klasse H

Broekland-OVC’21 1-0
1-0 Dijkman

Broekland won in eigen huis van OVC’21 met 1-0. Het enige doelpunt kwam vlak na rust van Erwin Dijkman (1-0). Door de overwinning neemt de ploeg van trainer Richard van Dellen afstand van de gevarenzone in 4H. Voor OVC’21 zijn de problemen op een twaalfde plaats met zestien punten nog steeds aanwezig.

Lettele-SV Zwolle AFG

DAVO-USV 2-3
1-0 Waragoda
2-0 Bianco
2-1 Meijerink
2-2 Schaeffer
2-3 Poppens

USV-doelman Martijn Scheper was na afloop van de met 2-3 gewonnen wedstrijd tegen Davo misschien wel de meest blije speler van USV. De jonge keeper kon namelijk niet geheel fit aan de wedstrijd beginnen en speelde met name in de eerste helft een ongelukkige wedstrijd. Met de wind in de rug startten de Deventenaren op sportpark Rielerenk sterk.

Na slordig balverlies op het middenveld van USV kwam de thuisploeg in de 13e minuut door een doelpunt van Akila Waragoda op 1-0. USV pakte de draad, na deze teleurstellende start, goed op. Niek Ekkelenkamp, Ron Meijerink en Leon Kooiker kwamen een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Zoran van der Leije maar tot scoren kwamen ze niet. Op slag van rust vergrootte Marcelino Bianco verrassend de voorsprong naar 2-0 maar direct hierna kon Ron Meijerink de aansluitingstreffer laten aantekenen, 2-1.

De tweede helft trok USV, met uitblinkers Martijn Verburg en Chiel de Weerd, de wedstrijd volledig naar zich toe. Davo was nauwelijks nog bij machte aanvallend gevaar te stichten. Aanval op aanval ging richting Van der Leije, maar met kunst- en vliegwerk kon de symathieke keeper tot de 86e minuut zijn doel schoon houden. Toen werd Ekkelenkamp binnen het strafschopgebied onreglementair gevloerd en maakte penaltykiller Sander Schaeffer zijn faam waar door de 2-2 onberispelijk binnen te schieten. De blauwwitten zetten in de slotminuten nog een extra tandje bij en op randje buitenspel kon ‘supersub’ Tjerk Poppens in de 93e minuut met een prachtige lob de 2-3 in het doel tikken. Ondanks dat de overwinning moeizaam tot stand kwam was de winst van USV, op basis van het vertoonde spel, verdiend.

Tekst en foto’s: Peter Meijerink

Haarle-Dalfsen AFG

Programma volgende week: Haarle-Balkbrug, Holten-Broekland en Dalfsen-OVC’21.

 

Vijfde klasse A

Hoonhorst-Ulu Spor 1-1
0-1 Akkaya
1-1 Kroes

De topper tussen de nummer één en twee in 5A eindigde zondag in een 1-1 gelijkspel. Hoonhorst dat twee punten voor staat, maar een wedstrijd meer heeft gespeeld, kwam vlak voor rust op achterstand (0-1). Diep in de tweede helft wist Joey Kroes een puntje te redden voor de ploeg van trainer Bert Spies (1-1).

Sp Vroomshoop-SDOL 0-0

Geen doelpunten in Vroomshoop deze zondag. Voor de Luttenbergers geen slecht resultaat. Als nummer tien in 5A gingen zij namelijk op bezoek bij de nummer vier. Door het gelijkspel heeft de ploeg van trainer Zwinselman 9 punten uit 13 duels.

Mariënheem-Bornerbroek 3-2
1-0 Vloedgraven
1-1 Bolscher
2-1 Van Schooten
3-1 Schutte
3-2 Timmerhuis

Marienheem won in eigen huis van Bornerbroek. Een duel tussen de nummer acht en negen in 5A. Na een 1-0 ruststand eindigde het duel in 3-2. De Bornerbroekers scoorden een kwartier voor tijd de 1-1, waarna de thuisploeg moest ‘aanzetten’. Via goals van Niels van Schooten en Tom Schutte lukte dit prima (3-1). In een matig duel wist Timmerhuis namens de bezoekers (te) laat nog iets terug te doen (3-2).

Foto: Henk Klein Koerkamp

Raalte-Langeveen 2-1
0-1 Nijkamp
1-1 Kaplan
2-1 Lindeboom

Door een 2-1 thuisoverwinning heeft Raalte zichzelf op een gedeelde vierde plaats gezet in 5A. Voor rust kwam Langeveen echter nog wel op voorsprong deze zondag. Kaplan en Lindeboom wisten de stand binnen ruim een uur weer in het blauw-witte voordeel om te draaien. De ploeg van trainer Jan Plagman heeft door de winst 22 punten uit 13 duels.

Manderveen-Nieuw Heeten AFG

Zenderen Vooruit-Vilsteren 5-1
1-0 Besselink
2-0 Vlaskamp
3-0 Eigen goal Vilsteren
4-0 Besselink
4-1 Von Martels
5-1 Besselink

Voor nummer één-na-laatst Vilsteren was er in Zenderen deze middag weinig eer te behalen. Na een 2-0 ruststand liep de score nog verder uit. Justus von Martels redde nog de eer bij met de 4-1. Het slotakkoord was echter voor Teun Besselink met de 5-1.

Programma volgende week: SDOL-Raalte en Nieuw Heeten- Zenderen Vooruit.

Vijfde klasse H

Wesepe-SP Deventer 0-2
0-1 Kok
0-2 Brand

Wesepe verloor in eigen huis met 0-2. De ploeg van trainer Bert van Losser kreeg bij een 0-1 stand een strafschop. Deze buitenkans werd echter gestopt door de doelman van Sportclub Deventer. In de tweede helft wist Brand (0-2) het duel te beslissen namens de nummer acht in 5H. Door het verlies blijft Wesepe op 19 punten uit 14 duels en staat men op een zesde plaats.

Beluister ook de reactie van Bert van Losser, gemaakt door AirplaySport.

Programma volgende week: Wissel-Wesepe.