Rondje langs de Sallandse velden (zondag 20 maart)

Een rondje langs de Sallandse velden op zondag 20 maart. Wijhe’92 beloonde zijn goede vorm wederom met drie punten en verliet de laatste plaats in 2J. Overwetering blijft in 3B meedoen om de titel. In deze zelfde klasse hebben Heeten en Lemelerveld het nog zwaar om weg te komen uit de ‘zorgen’. In 4H liet USV dure punten liggen thuis tegen Balkbrug: 3-3. Bij de hekkensluiter scoorde overigens doelman Overes uit een strafschop de 2-2.

 

Hoofdklasse C

Juliana’31-Rohda Raalte 2-1
1-0 Meijers
2-0 Van der Laan
2-1 Van Schooten

Rohda ging deze zondag op bezoek bij koploper Juliana’31 uit Malden. De ploeg van trainer Frank Tempelman verweerde zich kranig, maar zag de drie punten wel naar de thuisploeg gaan. Bij rust was het 1-0. Na de 2-0 tien minuten voor tijd, maakte Lars van Schooten (samenvatting) niet veel later nog een geweldige goal (2-1). Helaas kwamen de rood-gelen niet verder dan dit minimale verschil.

De Raaltenaren bezetten de elfde (nacompetitie)plaats in de Hoofdklasse C met 21 punten. Nummer tien Alverna staat op twee punten afstand. Programma zaterdag 26 maart: Rohda Raalte-MSC.

 

Eerste klasse E

De Zweef-Heino 1-1
0-1 Booij (pen.)
1-1 Dikkers (pen.)

Heino was na twee zwakke vertoningen tegen WSV (4-2) en Germania (0-3) toe aan het nodige zelfvertrouwen en nog belangrijker: punten! In Nijverdal hield de ploeg van trainer Michel Steggink de verdediging lang gesloten. Op een moeizaam bespeelbaar veld was het vooral ‘vechtvoetbal’ wat de boventoon voerde. Niet verwonderlijk gezien beide ploegen weg willen komen uit de onderste regionen in 1E.

Scheidsrechter Kroesen gaf, na een 0-0 ruststand, in de tweede helft twee discutabele strafschoppen. Beide ploegen mochten een keer aanleggen en faalden niet (1-1). Heino staat door het gelijkspel op een veilige tiende plaats met 20 punten uit 18 duels. Programma zondag 3 april: Heino-Orion.

 

Tweede klasse J

Wijhe’92-Voorwaarts Twello 4-3
1-0 Ruiter
2-0 Roddenhof
2-1 Kamphuis (pen.)
3-1 Ruiter
3-2 Bijsterbosch
3-3 Peereboom
4-3 Heerink

Waar lang gedacht werd dat Wijhe’92 de gedoodverfde degradatiekandidaat was in 2J, daar komt nu twijfel in deze bevinding. De ploeg van trainer Peter Jansen won zondag knap in eigen huis van Voorwaarts Twello. De gasten staan op een vierde plaats en willen in een nacompetitie strijden voor promotie. Dit plan werd echter deze middag doorkruist door de Wijhenaren. Bij rust was het al 3-2 in een aantrekkelijk duel. In de tweede helft wisten beide ploegen eenmaal te scoren, waardoor de punten in Wijhe bleven.

De rood-witten wonnen twee van de laatste drie duels. Men is met 12 punten van de laatste af en heeft een verschil tot (nacompetitie)plaats elf van drie punten. Programma zaterdag 26 maart: Wijhe’92-Luctor et Emergo. Paasmaandag speelt Wijhe’92 uit tegen hekkensluiter DSVD.

Beluister ook de reactie van Wijhe’92-trainer Peter Jansen. Gemaakt door AirplaySport.

Foto’s: Ineke van Wijhe

 

Derde klasse B

Beekbergen-Lemelerveld 1-0
1-0 Weijland

Lemelerveld kende in Beekbergen zondag geen fijne middag. Tegen een mede-middenmoter werd het plannetje om drie punten te pakken en weg te komen uit de onderste regionen, lelijk verstoord toen Jordy Weijland tien minuten voor tijd de enige en winnende treffer maakte (1-0). Lemelerveld blijft hierdoor naar beneden kijken. Met 20 punten uit 19 duels staat men drie punten verwijderd van de nacompetitie-streep.

Programma zaterdag 26 maart: ZVV’56-Lemelerveld.

Overwetering-Heerde 3-0
1-0 Van Breukelen
2-0 Elshof
3-0 Elshof

De drie koplopers in 3B maakten deze zondag geen fout. Columbia (1-2, Epe) en Colmschate’33 (3-0, Robur) wisten te winnen. Derde kampioenskandidaat Overwetering trok thuis tegen Heerde in het laatste deel van de wedstrijd de drie punten over de streep. In het laatste halfuur scoorde de ploeg van trainer Robert Slinkman driemaal (3-0) tegen de nummer een-na-laatst.

Het blijft ongemeen spannend aan kop: Columbia 18-44, Colmschate’33 19-43 en Overwetering 19-43. Programma maandag 28 maart: ZVV’56-Overwetering.

Foto’s: Gerrit Krijt

Albatross-Heeten 4-1
1-0 De Valk
1-1 Brinkman
2-1 Van Vemde
3-1 Zuyderduyn
4-1 Zuyderduyn

Heeten won vorige week voor het eerst na de winterstop. Thuis tegen Beekbergen werd het 2-1 voor de ploeg van trainer Alex Booij. Deze lijn met het behalen van drie punten kon echter zondag in Ugchelen niet worden doorgetrokken tegen Albatross. Na een 2-1 ruststand verloren de Heetenaren met 4-1 van een mede-degradatiekandidaat.

De groen-witten staan op een twaalfde (nacompetitie)plaats met 15 punten uit 18 duels. Programma maandag 28 maart: Heeten-Robur.

 

Vierde klasse H

Dalfsen-Broekland 1-1
1-0 Kamphuis
1-1 Van de Vegte

Het duel tussen Dalfsen en Broekland startte al om 13.00u. In verband met de Broeklandse Kermis werd er gekozen voor een vroeger tijdstip. Het duel eindigde in 1-1 waardoor de ploeg van trainer Peter Reumer niet kon profiteren van puntverlies van koploper SV Zwolle bij De Gazelle (1-1). Het gat met de Zwollenaren blijft zes punten.

Voor Broekland was het een waardevol punt tegen de nummer twee uit 4H. Door het gelijkspel heeft de ploeg van trainer Richard van Dellen 25 punten uit 18 wedstrijden.

Programma maandag 28 maart: Diepenveen-Broekland (restant 60 minuten, stand 2-0). Zondag 3 april: Broekland-ABS en Lettele-Dalfsen.

Foto’s: Kristian Giesen

Haarle-FC RDC 0-1
0-1 Selimovic

De prachtige ongeslagen reeks van Haarle van zeven duels werd zondag abrupt onderbroken door laagvlieger FC RDC. In eigen huis verloor de ploeg van trainer Patrick Wijsman met 0-1. Matchwinner Selimovic scoorde vroeg in het duel de 0-1, maar miste in de tweede helft nog een strafschop.

Haarle staat door het puntenverlies op 29 punten uit 16 duels. Programma donderdag 24 maart: Haarle-ABS. Maandag 28 maart: USV-Haarle.

ABS-Lettele 0-0

In Bathmen kwamen ABS en Lettele deze zondag niet tot scoren. Beide middenmoters in 4H deelden de punten (0-0). ABS staat met 26 punten op een zevende plaats. Lettele heeft één punt minder. Programma maandag 28 maart: Lettele-Holten.

USV-Balkbrug 3-3
1-0 Meijerink
2-0 De Weerd
2-1 Zwiers
2-2 Overes (pen.)
3-2 De Weerd (pen.)
3-3 Marsman

USV gaf hekkensluiter het tweede punt van het seizoen. In eigen huis speelden de Nieuwleusenaren met 3-3 gelijk. Na een 2-0 ruststand leek er niets aan de hand voor de thuisploeg. Niet alleen de 3-3 eindstand was uiteindelijk opmerkelijk. Ook het feit dat Balkbrug-doelman Overes met een benutte strafschop voor de 2-2 zorgde was verrassend te noemen.

De ploeg van trainer Theo van ’t Zand kent een uitstekend seizoen als promovendus met 30 punten uit 18 duels. Aanspraak op de titel in 4H wordt een lastig karwei door het verspelen van twee dure punten deze middag. Programma maandag 28 maart: USV-Haarle.

OVC’21-DAVO 1-0
1-0 Schuurman

OVC’21 pakte zijn tweede overwinning op rij. In eigen huis versloeg het elftal van trainer Nico Kats DAVO met 1-0. Na een halfuur spelen werd Stijn Schuurman matchwinner (1-0). Belangrijke punten voor de Ommenaren die vooraf evenveel punten hadden als DAVO. Inmiddels heeft OVC’21 de veilige tiende plaats in handen met 23 punten uit 20 duels.

Programma zondag 3 april: SV Zwolle-OVC’21.

 

Vijfde klasse A

SDOL-Manderveen 2-1
1-0 Alferink
1-1 Wesselink (pen.)
2-1 Spoolder

Een duel in de kelder van 5A eindigde in een overwinning voor de nummer negen in 5A. De Luttenbergers wonnen met 2-1 van hekkensluiter Manderveen. Na een 1-1 ruststand zorgde Mike Spoolder voor de vierde overwinning van het seizoen voor de blauw-witten.

Programma zondag 3 april: SDOL-Bornerbroek.

Nieuw Heeten-SP Vroomshoop 1-3
0-1 Spoor
1-1 Kruiper
1-2 Klunder
1-3 Van Dam

Nieuw Heeten verloor in eigen huis van Sportlust Vroomshoop. De ploeg van trainer Harold Sneller keek bij rust tegen een 1-1 stand aan. Uiteindelijk moest de nummer zes van 5A toch zijn meerdere erkennen in de nummer vier. De gasten uit Vroomshoop doen nog altijd mee voor de titel.

De zwart-witten hebben 23 punten uit 16 duels. Programma zaterdag 26 maart: Manderveen-Nieuw Heeten.

Vilsteren-Hoonhorst 0-2
0-1 Broeks
0-2 Beltman

Hoonhorst boekte een reguliere overwinning in en tegen Vilsteren. In deze ‘derby’ werd door de Hoonhorsters snel gescoord via Broeks. Het bleef lang spannend. Echter maakte Jasper Beltman daar in de tweede helft een einde aan door de 0-2 te maken. Hoonhorst blijft meedoen voor de titel. De ploeg van trainer Bert Spies heeft als nummer twee één punt minder dan koploper Zenderen Vooruit.

Programma zondag 3 april: Hoonhorst-Langeveen.

Raalte-Marienheem 3-1
1-0 Van Tolij
2-0 Van Tolij
3-0 Cents
3-1 Eigen Goal Raalte

Raalte tegen Mariënheem was halverwege de eerste helft al beslist. Na twee doelpunten van Nick van Tolij en eenmaal Mart Cents stond de ploeg van trainer Jan Plagman al met 3-0 voor. In de tweede helft werd het uiteindelijk nog 3-1. Raalte heeft 27 punten uit 17 duels en staat op een vijfde plaats. Mariënheem staat op een achtste plaats met 19 punten uit 16 duels.

Programma zaterdag 28 maart: Sportlust Vroomshoop-Mariënheem. Zondag 3 april: Mariënheem-Zenderen Vooruit en Manderveen-Raalte.

Vijfde klasse H

Twello-Wesepe 3-0
1-0 Nijdeken
2-0 Eekhuis
3-0 Evers

Wesepe verloor in en tegen Twello met 3-0. Trainer Van Losser kon leven met een nederlaag tegen de titelkandidaat. Mede gezien het feit dat Wesepe een behoorlijke ‘ziekenboeg’ heeft valt de score uiteindelijk nog mee. De Wesepenaren hebben 20 punten uit 18 duels. Programma zondag 3 april: Wesepe- V en L.

Beluister ook de reactie van Wesepe-trainer Bert van Losser. Gemaakt door AirplaySport.