Rondje langs de Sallandse velden: zondag 18 oktober

Een overzicht van de wedstrijden van de Sallandse ploegen die wij volgen op zondag 18 oktober. Zo won Heeten uit bij Beekbergen (1-2). Een uitoverwinning was alweer even geleden voor de groen-witten. Zie in onderstaand overzicht het antwoord.

Komend weekend zijn er overigens vooral bekerwedstrijden te vinden en hier en daar een inhaalwedstrijd.

Hoofdklasse C

RKHVV-Rohda Raalte 1-2
1-0 Van der Horst
1-1 Wierenga
1-2 Gwedelidze

Rohda Raalte moet na afloop van het uitduel in Huissen tegen RKHVV zeer tevreden zijn geweest. Na drie nederlagen op rij kon eindelijk weer een overwinning worden bijgeschreven. Het duel startte met een rode kaart voor RKHVV’er Bootsma na twee minuten spelen. Hij vloerde een doorgebroken Raaltenaar. Bij rust was het nog 0-0, maar moesten zowel De Haan (RKHVV) als Jansen (Rohda) langs het ziekenhuis. Letsel Jansen onbekend, De Haan heeft een breuk rond de oogkas.

In de tweede helft zette Van der Horst ondanks een ondertal de thuisploeg op voorsprong (1-0). Rohda Raalte weet echter het duel te keren. Zowel Wierenga (1-1) als Gwedelidze (1-2) schuiven de bal achtereenvolgens tegen het net. In de slotsecondes krijgt RKHVV echter nog een penalty en ontving Put de rode kaart (doorgebroken speler). Goedhart mistte of beter gezegd inval-doelman Tepperik redde twee punten voor Rohda.

Overigens was er in de tweede helft nog meer blessureleed te noteren. Mart Hento moest het veld verlaten met een enkelblessure. De gevierde Tepperik hield een scheurtje in de pols over aan deze wedstrijd.

Eerste klasse E

Germania-Heino 3-1
0-1 Smeenk
1-1 Deenen
2-1 Ngola
3-1 Ngola

Ondanks dat de stand anders doet vermoeden was Heino in Groesbeek zondag de bovenliggende partij. Na de 0-1 van Smeenk was het erg zonde dat Deenen namens de thuisploeg fout uitverdedigen direct weer kon afstraffen (1-1). De ploeg van Michel Steggink domineerde grotendeels het spel, maar had moeite om dit om te zetten in goede kansen. Uit het niets maakte Ngola, ondanks een vlagsignaal, een kwartier voor tijd de 2-1. Toen deze zelfde rappe aanvaller vijf minuten voor tijd nogmaals ontsnapte was het gedaan (3-1).

Tweede klasse J

Wijhe’92-STEVO 1-2
1-0 Ruiter
1-1 Reinerink
1-2 Reinerink

Wijhe’92 kwam thuis tegen Stevo op voorsprong (1-0) en had daarna meerdere kansen op twee treffers deze middag. Bij een 1-0 stand had Heerink de score kunnen verdubbelen. Toen Stevo na een corner op 1-1 kwam had Platenkamp vlak daarna ook moeten scoren 2-1. Hij liet het na.

Beide doelmannen moesten flink aan de bak deze middag. Ondanks dat de ploeg van trainer Peter Jansen recht had op meer gingen de punten naar de ploeg die veel hoger staat op de ranglijst (1-2). Reinerink maakte tien minuten voor tijd de winnende treffer.

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse B

Overwetering-Vaassen 2-0
1-0 Van Breukelen
2-0 Kleijn

Overwetering verloor alleen het eerste duel van het seizoen en heeft door de overwinning van zondag thuis tegen Vaassen (2-0) de tweede plaats in zicht. De ploeg van Slinkman wist in het laatste kwartier het verschil te maken. Van Breukelen en Klein werden de matchwinners. Overigens speelde Jordi van Breukelen inmiddels 250 wedstrijden voor de groen-gelen. Hij werd vooraf in het zonnetje gezet.

Foto’s: Gerit Krijt

Albatross-Lemelerveld 1-1
1-0 Van Vemde
1-1 Nijenkamp

Na een slecht weggewerkte corner met als gevolg een snelle openingstreffer van de thuisploeg uit Ugchelen (1-0), scoorde Lemelerveld ook uit een corner na een halfuur spelen (1-1). Als de thuisploeg voor rust nog een rode kaart krijgt lijkt Lemelerveld op jacht te kunnen naar drie punten. Niets leek minder waar, want Lemelerveld-goalie Ramaker moest vooral aan het werk om in ieder geval met een puntje huiswaarts te keren.

Beekbergen-Heeten 1-2
1-0 Bakker
1-1 Van Dartel
1-2 Aarnink

Heeten won voor het laatst bijna een jaar geleden (26 oktober 2014, Albatross 1-2) een uitduel. Zondagmiddag lukte het de ploeg van trainer Alex Booij opnieuw. Na een 1-0 ruststand bogen Chiel van Dartel en Bas Aarnink het duel na een uur spelen om (1-2).

Vierde klasse H

Diepenveen-Lettele 3-1
1-0 De Rooij
2-0 De Rooij
2-1 Beltman
3-1 Brouwer

Belangrijkste moment bij Diepenveen-Lettele moet ongetwijfeld de gemiste strafschop van Lettele zijn geweest. Bij een 2-1 stand kon Oosterwijk na ruim een uur spelen aanleggen voor de 2-2, maar faalde. Niet ver daarop maakte de thuisploeg via Freek Brouwer de 3-1 en was het duel gedaan. Ondanks grote kansen voor de bezoekers het gehele duel, was de thuisploeg dat drie punten kon bijschrijven.

Haarle-DAVO 1-2
1-0 Kinds
1-1 Buonfanti
1-2 Bosman

Haarle speelde vorige week niet door het plotseling overlijden van een clublid. Deze week speelde de ploeg van trainer Patrick Wijsman thuis tegen DAVO en rekende men mogelijk op een driepunter. Kasper Kinds zette de thuisploeg na een kwartier spelen op het goede spoor (1-0), maar DAVO wist nog voor rust sterk terug te komen en de eindstand te bepalen (1-2). De Deventenaren wonnen de eerste vijf duels niet, maar wonnen vorige week en deze zondag hun eerste wedstrijden van het seizoen.

Dalfsen-Holten 2-2
1-0 Pruik
1-1 Wissink
1-2 Tuitert
2-2 Grolleman

Waar de Dalfsenaren vorige week de laatste minuten nog een domper kregen te verwerken (2-2, RDC FC), daar was het deze week de ploeg zelf die nog een puntje binnenhaalde. Na de 1-0 van Fernandez Pruik kwam Holten sterk terug en boog het duel na een uur spelen naar 1-2. Stef Grolleman haalde voor de ploeg van trainer Peter Reumer in ieder geval nog een puntje binnen (2-2).

Foto’s: Kristian Giesen

OVC’21-RDC FC 4-1
1-0 Zandman
2-0 Zandman
3-0 Daman
3-1 Stroes
4-1 Daman

In Ommen leek het duel tussen OVC’21 en RDC bij rust al gedaan. Na tweemaal Zandman en Daman was het al 3-0 bij de thee. RDC, zat zich vorige week knap terugknokte bij een 0-2 achterstand tegen Dalfsen, kon ditmaal geen stunt meer veroorzaken. Het duel eindigde uiteindelijk in 4-1, al miste RDC een paar minuten voor tijd nog een strafschop.

USV-SV Zwolle 1-0
1-0 Kooiker

USV kruipt als promovendus knap richting de kop van de ranglijst. Thuis tegen SV Zwolle boekte men alweer de derde overwinning op rij. Leon Kooiker was de gevierde man met zijn goal een kwartier voor tijd (1-0). Voor Zwolle-coach en Wijhenaar Nijlant was het, qua uitslag, een minder plezierig weerzien met zijn oude club.

De Gazelle-Broekland 1-1
0-1 Simons
1-1 Rijnders

Broekland had bij winst de nieuwe koploper in 4H kunnen worden. Echter werd net als Dalfsen en SV Zwolle niet gewonnen, waardoor men op een derde plaats blijft staan. De ploeg van Richard van Dellen kwam in Deventer zondagmiddag wel op voorsprong (0-1), maar zag de ervaren Niels Rijnders tien minuten voor tijd gelijk maken (1-1). Feit blijft nog wel dat Broekland na zeven competitieduels nog niet heeft verloren dit seizoen.

Vijfde klasse A

Langeveen-Mariënheem AFG

SDOL-Ulu Spor 2-3
1-0 Hobert
1-1 Kafali
1-2 Kafali
2-2 e.d. Ulu Spor
2-3 Bediz

Voor SDOL waren de druiven na afloop zuur. De ploeg van trainer Hendri Zwinselman kwam na tien minuten op voorsprong (1-0). Na een uur spelen kwamen de gasten uit Zwolle echter op gelijke hoogte en tien minuten later zelfs op voorsprong (1-2). Na deze achterstand volgde een snelle eigen goal en leek de eindstand op 2-2 bepaald. Ware het niet dat Bediz een minuut voor tijd nog de winnende treffer wist te maken (2-3).

Vilsteren-Manderveen 4-2

Vilsteren pakte in een thuisduel tegen Manderveen de tweede overwinning van het seizoen. Vorig seizoen was dit thuisduel de enige overwinning van het seizoen (3-1). Dit seizoen won men opnieuw, maar heeft men hierdoor inmiddels zeven punten uit zeven duels verzameld.

Raalte-Zenderen Vooruit 0-1
0-1 Van Os

Zenderen Vooruit lijkt net als vorig seizoen weer bovenin mee te doen in 5A. Zondag in Raalte won de ploeg met het minimale verschil van de ploeg van trainer Jan Plagman. Tien minuten voor rust maakte Ramon van Os het enige doelpunt van de middag (0-1). Op basis van het vertoonde spel in de tweede helft kon Raalte nog aanspraak maken op meer, maar liep uiteindelijk tegen zijn derde nederlaag op rij aan.

Nieuw Heeten-Hoonhorst 2-0
1-0 Schutte
2-0 Hauptmeijer

Nieuw Heeten speelde op papier thuis, maar ging op bezoek in Hoonhorst. Omdat de club van trainer Bert Spies de nodige festiviteiten (Bazar) had georganiseerd werd het duel in Hoonhorst gespeeld. Van een thuisvoordeel was geen sprake uiteindelijk. Nieuw Heeten scoorde binnen tien minuten de openingstreffer (1-0) en maakte er vlak voor rust zelfs 2-0 van. In de tweede helft kwam geen verandering meer in de score, waardoor Nieuw Heeten (16 punten) de koppositie van Hoonhorst (15 punten) overneemt.

Vijfde klasse H

Orderbos-Wesepe 1-1
1-0 Van Verseveld
1-1 e.d. Orderbos

Wesepe mocht niet ontevreden zijn met de puntendeling in Apeldoorn tegen Orderbos. Nadat de thuisploeg halverwege de eerste helft op voorsprong kwam (1-0), wist de ploeg van trainer Bert van Losser in de absolute slotfase nog gelijk te maken (1-1). Extra vervelend voor de thuisploeg was dat het Weseper doelpunt ook nog een eigen goal was (1-1). Na een start van de competitie met drie nederlagen is Wesepe nu drie duels ongeslagen en heeft men zeven punten uit zes duels.