Rondje langs de Sallandse velden: zondag 15 november

We doen weer een rondje langs de velden op zondag 15 november. Wat viel op? In 4H gingen slechts twee duels door. Wijhe’92 behaalde zijn derde punt van het seizoen en Heino won na drie nederlagen weer. Hoonhorst-Raalte werd na drie minuten spelen al beslist door een 31-jarige Mexicaan.

Hoofdklasse C

Rohda Raalte-Quick’20 AFG

Komende vrijdag (20u) speelt Rohda in de 2e ronde van het bekertoernooi thuis tegen tweedeklasser Schalkhaar.

Eerste klasse E

Heino-TVC’28 4-3
0-1 Stopel
1-1 B. Eijkelkamp
2-1 B. Eijkelkamp
2-2 e.d. Heino
2-3 Leemhuis
3-3 W. Gerritsen
4-3 Booij (pen.)

Heino boekte in een spectaculair duel na drie nederlagen weer een winstpartij. Na een vroege treffer, een rake kopbal uit een corner van Kelvin Stopel, startte de thuisploeg slecht (0-1). Voor rust wist Bram Eijkelkamp met het hoofd echter tweemaal voor een omslag in de wedstrijd te zorgen. Eerst reageerde hij attent op een rebound (1-1), daarna schampte de jonge middenvelder een goed aangesneden voorzet van Jesper Schokker (2-1).

Na rust kwam Heino gelijk in de verdrukking en leek het mis te gaan. Na een snelle eigen goal direct na de thee (2-2) en een prachtig afstandsschot van Leemhuis (2-3) leek de ploeg van Michel Steggink op nul punten te moeten rekenen. Na kansen over en weer kon Wilco Gerritsen uiteindelijk voor 3-3 zorgen, na goed voorbereidend werk van Max Eijkelkamp en Jesper Schokker. Beide ploegen leken zich verzoend te hebben met een gelijkspel toen het de groen-witten eindelijk eens mee leek te zitten. Een discutabele overtreding op Schokker randje zestien werd gepromoveerd tot strafschop. Booij bleef koel in de slotsecondes (4-3).

Belangrijke punten voor Heino dat op plek tien blijft staan, maar nu 12 punten heeft uit 10 duels. Komende zondag is Heino vrij.

Tweede klasse J

KOSC-Wijhe’92 1-1
1-0 Harperink
1-1 Ruiter

Bij rust was het 0-0 in het duel zondag tussen KOSC Ootmarsum en Wijhe’92, maar de rood-witten leken de betere ploeg. De mannen van trainer Peter Jansen toonden een paar prima aanvallen, maar konden het net vooralsnog niet vinden. De tweede helft kwam de thuisploeg meer uit zijn schulp wat resulteerde in een prima combinatie die werd afgerond door Fabian Harperink (1-0). Gelukkig voor Wijhe’92 verkeek de doelman van KOSC zich in de slotfase (mede door de wind) op een voorzet, waardoor Niels Ruiter de gelijkmaker kon binnenkoppen (1-1).

Het was het derde punt voor hekkensluiter Wijhe’92 in tien duels. Komende zondag is Wijhe’92 vrij.

Derde klasse B

Warnsveldse Boys-Overwetering 1-5
0-1 Ozkok
0-2 Ozkok
0-3 Elshof
1-3 Knuttel
1-4 De Gier
1-5 Ozkok

Overwetering heeft door de 1-5 overwinning op Warnsveldse Boys koploper Robur et Velocitas weer in het vizier. De ploeg uit Olst nadert op één punt aangezien Robur zondag thuis verloor van Epe (0-2). De ploeg uit Olst won zelf in Warnsveld met duidelijke cijfers. Voor rust was het echter nog maar 0-1 door een goal van de man die er uiteindelijk drie zou maken: Bunyamin Özkök. Bij een 0-3 stand deed de thuisploeg een kwartier voor tijd nog wat terug, maar de jonge Bram de Gier en nogmaals Ozkok brachten een ruime overwinning (1-5).

Komende zaterdag speelt Overwetering het 2e ronde bekerduel thuis tegen Nieuwleusen (14.30u).

 

Foto’s: Gerrit Krijt

Vaassen-Lemelerveld 3-1
1-0 Sangers
2-0 Sangers
2-1 Heerink
3-1 Sangers

Lemelerveld zal na afloop van het verloren uitduel in en tegen Vaassen niet eens ontevreden geweest zijn over het vertoonde spel. Met name de eerste helft was de ploeg van trainer Edwin Duim de bovenliggende partij met enkele grote mogelijkheden. Met kunst en vliegwerk bleef de thuisploeg bij rust op 0-0. Zoals wel vaker maakt de onderliggende partij dan wel gebruik van de geboden kansen. Zo profiteerde Sangers snel na rust van een foute Lemelerveldse inspeelpass: 1-0. En maakte diezelfde Sangers 2-0 uit een goed uitgevoerde counter.

De Lemelervelders kwamen nog wel even terug in het duel toen Heerink beheerst de 2-1 maakte. Opnieuw een counter tien minuten voor tijd en Sangers als eindstation zorgde voor een 3-1 nederlaag. De oranje-witten blijven op 12 punten staan onderin de middenmoot van 3B. Komende zondag is Lemelerveld vrij. Aanstaande donderdag oefent men wel, thuis tegen Den Ham (20u).

Columbia-Heeten 3-1
1-0 Echter (pen.)
1-1 Van Dartel
2-1 Oonk
3-1 Echter

Heeten begon in Apeldoorn slecht een zijn tiende competitiewedstrijd van het seizoen. Binnen een minuut spelen lag de bal al op de penaltystip en wist Echter te scoren (1-0) voor de ploeg van oud-Heeten trainer Marco Onderberg. Het duurde lang voordat de ploeg van trainer Alex Booij uit zijn schulp kroop. Vlak voor rust begonnen de kansen wat te komen, maar werd er nog niet gescoord. Heeten kreeg in de tweede helft steeds meer grip en scoorde een kwartier voor tijd. Dennis Aarnink gaf voor op Chiel van Dartel, die prima afrondde (1-1).

In ieder geval één punt hoopte het Heeten mee te nemen om zodoende weg te kunnen komen uit de onderste regionen in 3B. Dit lukte echter niet. Tien minuten voor tijd schoot Roger Oonk hard binnen (2-1). Columbia maakt ook nog de ietwat geflatteerde 3-1 vlak voor het eindsignaal via Echter. Komende zondag is Heeten vrij.

Vierde klasse H

Lettele-RDC FC AFG

Komende zondag is Lettele vrij.

De Gazelle-OVC’21 AFG

Komende zondag speelt OVC’21 een inhaalduel uit tegen Haarle.

USV-Diepenveen AFG

Komende zondag speelt USV het 2e ronde bekerduel thuis tegen tweedeklasser Helios.

Broekland-Haarle 2-2
0-1 Westendorp
1-1 Beltman
2-1 Dijkerman
2-2 Van ’t Erve

De bezoekers startten goed aan het duel. Na twee minuten spelen was het al raak voor Haarle-aanvaller Westendorp (0-1). Ondanks dat Haarle beter was in de eerste helft scoorde Broekland vlak voor rust de gelijkmaker via Stef Beltman (1-1). In de tweede helft kwam Broekland beter in spel voor. Erwin Dijkerman zorgde voor een voorsprong voor de ploeg van trainer Richard van Dellen (2-1). Tien minuten voor tijd wist Jaron van ’t Erve te zorgen voor een puntendeling (2-2).

Komende zondag is Broekland vrij. Haarle speelt een inhaalduel thuis tegen OVC’21.

Foto boven: Twitter @svhaarle

Balkbrug-Dalfsen AFG

Komende zondag is Dalfsen vrij.

Vijfde klasse A

Manderveen-Mariënheem AFG

Komende zondag is Mariënheem vrij.

SDOL-Langeveen 0-0

In Luttenberg kwamen SDOL en Langeveen zondagmiddag niet tot scoren. Een duel waarin de eerste helft niets of nauwelijks iets gebeurde. In de tweede helft werd het gevaarlijker, met name rond het doel van Langeveen. Spijtig voor de mannen van trainer Zwinselman was dat een bal van de lijn werd gehaald toen de Langeveen-doelman al omspeeld was. SDOL heeft door het gelijkspel 8 punten uit 10 duels.

Komende zondag is SDOL vrij.

Hoonhorst-Raalte 2-0
1-0 Aburto
2-0 Aburto

Het verhaal van de wedstrijd tussen Hoonhorst en Raalte zit in de eerste drie minuten. Enrique Aburto scoorde zijn eerste twee doelpunten van het seizoen. De 31-jarige geboren Mexicaan had slechts 180 tellen nodig om tot deze twee treffers te komen. De ploeg van scheidend trainer Jan Plagman kon deze score in de resterende 87 minuten niet meer rechtbreien. Door de winst blijft Hoonhorst op één punt achter koploper Ulu Spor. Raalte staat in de middenmoot met 16 punten uit 10 duels.

Komende zondag is Hoonhorst vrij. Raalte speelt in eigen huis het 2e ronde bekerduel tegen Sparta Nijkerk 2 (17.00u).

Ulu Spor-Vilsteren 4-2
1-0 Kafali
1-1 Kampman
2-1 Dede
3-1 Wierenga
3-2 Feyen
4-2 Kafali

Vilsteren moest op bezoek bij koploper Ulu Spor in Zwolle. De ploeg van Dick Runherd maakte het de Zwollenaren nog knap lastig. Na een 1-0 ruststand werd het nog 1-1 en na 3-1 nog 3-2. De laatste vier goals vielen in het laatste kwartier van de wedstrijd. Door de nederlaag blijft Vilsteren op 7 punten staan. Komende zondag is Vilsteren vrij.

Bornerbroek-Nieuw Heeten 2-1
1-0 Zwijnenberg
1-1 Ten Have
2-1 Bolscher (pen.)

Nieuw Heeten mist door een nederlaag in en tegen Bornerbroek de aansluiting met de top in 5A. Alle goals vielen de middag in een tijdbestek van tien minuten in de tweede helft. De beslissende 2-1 kwam uit een strafschop van Bolscher nadat de scheidsrechter hands had geconstateerd. Door de nederlaag blijft de ploeg van Harold Sneller op 16 punten staan, nu uit 10 duels.

Komende zondag is Nieuw Heeten vrij.

Vijfde klasse H

Wesepe-Go Ahead Deventer 3-1
1-0 Rouweler
2-0 Jansen
2-1 Ozturk
3-1 Booijink

De eerste helft in Wesepe was er eentje om snel te vergeten voor de thuisploeg. De gasten waren iets sterker, zonder goals te maken (0-0). Na rust stond de ploeg van trainer Van Losser op 2-0 na een uur spelen. Rouweler vond snel na rust de korte hoek bij Go Ahead-doelman Jansen (1-0). Wesepe miste daarna een strafschop. Hetgeen niet heel schadelijk was toen Stefan Jansen niet veel later 2-0 maakte.

Go Ahead kwam terug in het duel, dat ook nog korte tijd gestaakt werd wegens aanmerkingen op de leiding, na een mooie afstandsknal van Ozturk (2-1). Het bleef nog even spannend tot Booijink 3-1 maakte vijf minuten voor tijd en de Deventenaren met tien man kwamen te staan na een rode kaart. Met 13 punten uit 9 duels staat Wesepe nu in de middenmoot.

Komende zondag is Wesepe vrij. Dinsdag oefent men wel thuis tegen Rijssen Vooruit (20.30u).