Rondje langs de Sallandse velden: zondag 13 september

Een rondje langs de velden van Sallandse clubs op zondag 13 september!

Hoofdklasse C

Rigtersbleek-Rohda Raalte 2-3
1-0 Stevens
1-1 Zwikker
1-2 Gwedelidze
1-3 Van Schooten
2-3 Verschoor

Rohda Raalte won vanmiddag ook zijn tweede competitieduel in de Hoofdklasse C. Met de ervaren Ruben Tepperik op doel in plaats van Jens Veldwachter was het bij rust slechts 1-0 voor Rigtersbleek. Tepperik voorkwam erger in een zeer matige eerste helft van de ploeg van Martin Drent. Na rust herstelden de rood-gelen zich snel met doelpunten van Zwikker (1-1) en Gwedelidze (1-2). Binnen het uur spelen werd het zelfs 1-3 door een prachtige treffer van Lars van Schooten. Ondanks de snelle 2-3 die volgde van Verschoor namens de Enschedeërs, had Rohda in de slotfase nog de beste kansen. Het bleef bij 2-3.

Eerste klasse E

AFC Arnhem-Heino 2-3
1-0 Coppoolse
2-0 Coppoolse
2-1 Smeenk
2-2 Eijkelkamp
2-3 Smeenk

Ook Heino kende een wedstrijd met twee gezichten. De ploeg van trainer Michel Steggink kwam in de eerste helft op een 2-0 achterstand en leek een kansloze middag tegemoet te gaan. De groen-witten rechtten echter de rug in de tweede helft.

Nadat invaller Hidde Smeenk was ontglipt aan de buitenspel-val had Heino zijn aansluitingstreffer te pakken. Ondanks kansen over en weer wist de ploeg van Steggink de wedstrijd in positieve zin te doen kantelen. Bram Eijkelkamp (foto, 2-2) bracht de Sallanders naast de Arnhemmers. Toen beide ploegen zich mogelijk al neergelegd hadden bij een puntendeling dook Hidde Smeenk nogmaals op voor de verdediging van de voormalig Hoofdklasser. Hij schoot raak waardoor Heino drie punten kon bijschrijven (2-3).

bram eijkelkamp heino

Tweede klasse J

AZC-Wijhe’92 2-2
1-0 Havenaar
1-1 Heerink
1-2 Platenkamp
2-2 Galdermans

Wijhe’92 is ook na vanmiddag nog ongeslagen. Vorige week speelde de ploeg van trainer Peter Jansen met 0-0 gelijk thuis tegen Helios. Deze zondag speelden de Wijhenaren met 2-2 gelijk in Zutphen tegen AZC. Tegen de promovendus kwam men voor rust op achterstand, maar wist dit via Ricardo Heerink nog wel gelijk te trekken (1-1). Na rust schoot Marijn Platenkamp Wijhe’92 zelfs op voorsprong (1-2). AZC, dat vorige week met 8-3 verloor bij BWO, maakte na ruim een uur spelen gelijk (2-2). Dit was tevens de eindstand.

Derde klasse B

Overwetering-ZVV’56 4-2
0-1 Sahertian
1-1 Loukili
1-2 Van Oort
2-2 Hekman
3-2 De Haas
4-2 Özkök

Overwetering kon in het thuisduel tegen het Apeldoornse ZVV’56 vooral terugkijken op een goede tweede helft. Na een 0-1 en 1-2 achterstand voor rust boog de ploeg van trainer Robert Slinkman de score naar zijn hand. Loukili (1-1) maakte namens de Olstenaren voor rust de treffer. Na rust scoorden Hekman (2-2), De Haas (3-2) en Özkök (4-2) namens de thuisploeg. Overigens kregen de bezoekers bij een 3-2 stand nog de rode kaart (na 2x geel).

Lemelerveld-Colmschate’33 2-3
0-1 Van ’t Hof
1-1 Lugtenberg
2-1 Heerink
2-2 Van ’t Hof
2-3 Van ’t Hof

Edwin Duim en zijn mannen wachten na twee wedstrijden nog op de eerste punten van het seizoen. Thuis tegen Colmschate’33 werd met 2-3 verloren. Met een volle ‘ziekenboeg’ had Lemelerveld het zeker in de eerste helft lastig met Colmschate’33. Rik Lugtenberg scoorde vlak voor rust de 1-1, nadat de bezoekers na tien minuten spelen al 0-1 maakten. Na rust ging de thuisploeg beter spelen en was het Heerink die de Lemelervelders op voorsprong zette (2-1).

Daarna dacht de thuisploeg door te drukken, maar kwam Colmschate’33 terug in het duel na een discutabel gegeven strafschop (2-2). Jarno van ’t Hof maakte zijn middag even later compleet toen hij ook nog de winnende treffer wist te maken (2-3). Een domper voor de Lemelervelders.

Foto’s: Martin Zwakenberg

Heeten-Warnsveldse Boys 2-1
0-1 Van Kooij
1-1 Willemsen
2-1 Van Dartel

Ondanks dat Heeten zondagmiddag goed startte thuis tegen Warnsveldse Boys kwam men niet op voorsprong. Nadat het spelpeil duidelijk minder werd voor rust scoorden de gasten (0-1). Al mocht de ploeg van trainer Alex Booij ook nog van geluk spreken dat de marge slechts één doelpunt was voor rust. Na rust wist Heeten enigszins gelukkig gelijk te maken. Willemsen draaide een corner in eenmaal in het doel van de Warnsvelders (1-1). Alsof de ‘gelukfactor’ nog niet genoeg was maakte Chiel van Dartel tien minuten voor tijd ook nog de winnende (2-1), met een slap schot dat niet door de doelman werd gepareerd.

Foto’s: Henk Vloedgraven

Vierde klasse H

Holten-Lettele 1-2
0-1 Oosterwijk (pen.)
0-2 Meijerink
1-2 Pol

De derby tussen Holten en Lettele werd vrijdagavond al gespeeld. Het duel kende een belangrijk moment halverwege de eerste helft. Holten-verdediger Lubbersen sloeg de bal met de hand uit het doel. Een rode kaart en een penalty voor Lettele volgden. Oosterwijk benutte de strafschop (0-1), waarna het ondanks een overtal nog lang wachten was op de beslissende 0-2. Meijerink maakte tien minuten voor tijd de 0-2. Jur Pol liet Holten in de slotsecondes nog wel even juichen (1-2), maar het was te weinig voor de thuisploeg. Een knap begin voor Lettele als promovendus in de vierde klasse met vier punten uit twee duels.

Broekland-SV Zwolle 0-0

Geen doelpunten bij Broekland tegen SV Zwolle zondagmiddag. Beide ploegen blijven daarmee ongeslagen. SV Zwolle won het eerste duel van DAVO. Broekland speelde vorige week gelijk tegen Lettele (1-1).

Dalfsen-Diepenveen 3-0
1-0 Van Der Vegt
2-0 Kamphuis
3-0 Van Der Vegt

Dalfsen speelde in eigen huis vanmiddag een prima wedstrijd. De ploeg van trainer Peter Reumer pakte daarmee zijn tweede overwinning op rij. De thuisploeg kwam nauwelijks in de problemen. Bij rust koesterde men een 2-0 voorsprong. Een kwartier voor tijd was het gedaan na de 3-0 en niet veel later nog een rode kaart voor één van de Diepenveners.

Foto’s: Kristian Giesen

Haarle-USV 4-2
1-0 Zwijnenberg
1-1 Meijerink
2-1 Ten Have
3-1 Westendorp
3-2 Schaeffer
4-2 Westendorp

Met name door een buitengewoon matte eerste helft leed USV een 4-2 nederlaag tegen Haarle. Op sportpark de Pastoorsmoat in Haarle kwam de thuisploeg beter uit de startblokken dan het team van coach Theo van ‘t Zand. In de 6e minuut stond de 1-0 al op het scorebord toen aanvoerder Kay Huzen in de fout ging bij een defensieve actie. Routinier Arnon Zwijnenberg wist met dit buitenkansje wel raad en liet keeper Scheper volstrekt kansloos. USV probeerde zich hierna te herpakken maar meer dan een afstandschot van Chiel de Weerd en een aantal corners leverde dit niet op. Toch kwam USV in de 27e minuut verrassend op gelijke hoogte toen middenvelder Darwin Neulen van Haarle zich op de achterlijn verkeek op een ogenschijnlijk onschuldige aanval. Tim Bouwman maakte hier dankbaar gebruik van en legde de bal panklaar voor de voeten van Ron Meijerink, 1-1. USV liet zich na de gelijkmaker te eenvoudig terugdringen in de verdediging en hierdoor kon Haarle in de 41e minuut weer op voorsprong komen. Jari ten Have kopte in een scrimmage voor het doel de 2-1 binnen.

Na de pauze kwam USV furieuzer uit de kleedkamer. Haarle werd teruggedrukt in de verdediging en de gelijkmaker hing in de lucht. Een schot van Ron Meijerink ging vlak voorlangs, een poeier van Chiel de Weerd werd knap gepareeerd door Haarle-doelman Willems en een kopbal van Meijerink werd fraai onder de lat vandaan getikt door de jonge Haarlenaar. De Nieuwleusenaren moesten echter alert blijven op de vlijmscherpe counters van Haarle en USV-keeper Martijn Scheper liet zich in die fase van zijn beste kant zien. Toch moest hij in de 64e minuut capituleren bij een van de snelle omschakelmomenten. Aanvoerder Erik Westendorp schoot de bal na een van de counters keurig binnen, 3-1. USV gaf zich nog niet gewonnen en kwam 7 minuten voor tijd door een doelpunt van Sander Schaeffer terug in de wedstrijd, 3-2. Het was in de slotfase nog even billen knijpen voor de Haarlenaren maar drie minuten voor het eindsignaal werd het lot definitief beslecht voor USV. “Man of the match” Erik Westendorp zette, na een supersnelle tegenaanval, de kroon op zijn werk met zijn tweede treffer, 4-2.

Foto’s: Peter Meijerink 

OVC’21-ABS 5-3
1-0 Daman
2-0 Nouri
3-0 Daman (pen.)
3-1 Leijenaar
3-2 Nikkels
4-2 Zandman
4-3 Nikkels
5-3 Nouri

Wie doelpunten wilde zien moest zondagmiddag in Ommen zijn. Op Sportpark Westbroek scoorden OVC’21 en ABS samen achtmaal. Gelukkig voor de ploeg van trainer Nico Kats was de verhouding in het voordeel van zijn ploeg (5-3). Bij rust leidde Kats en zijn mannen comfortabel (2-0), na de 3-0 kwamen de Bathmeners terug tot 3-2 en later tot 4-3. OVC’21 wist in de absolute slotfase het duel echter te eindigden met de vijfde Ommense goal van de middag.

Vijfde klasse A

Raalte-Bornerbroek 1-0
1-0 Buyuktas

Samet Buyuktas bleek na een uur spelen de matchwinner aan de kant van de thuisploeg. In een attractief duel wist de ploeg van trainer Jan Plagman zijn ongeslagen status in officiële wedstrijden dit seizoen te behouden.

Mariënheem-Nieuw Heeten 2-3
0-1 Te Wierik
1-1 Kleverkamp
2-1 Reimert
2-2 E. ten Have
2-3 W. ten Have

Nieuw Heeten kwam na de domper van vorige week (verlies tegen Vilsteren, 0-1) zondagmiddag in Mariënheem snel op voorsprong. De thuisploeg kwam via Kleverkamp (1-1) en ver in de tweede helft met een doelpunt van Dylan Reimert op voorsprong (2-1). Daarna ging het in de slotsecondes mis voor de ploeg van trainer Sander Brinkman. De ‘Ten Have’s’ deden het voor de trainer Harold Sneller. Erik ten Have met de 2-2 en Wout met de winnende (2-3) in de slotsecondes.

mheem nieuw heeten sept 2015 1

Foto: Henk Klein Koerkamp

Vilsteren-SDOL 1-1
0-1 Hobert
1-1 Tuin

Vilsteren start prima aan het seizoen. Na vanmiddag heeft de ploeg van trainer Dik Runherd al vier punten. Beide goals vielen dit duel in de tweede helft. Henri Tuin maakte tien minuten voor tijd de gelijkmaker (1-1).

Zenderen Vooruit-Hoonhorst 2-1
1-0 Beld
1-1 Bovenmars
2-1 Van Os

Na een 1-0 achterstand voor rust wist Hoonhorst zich via Tijmen Bovenmars nog naast de Tukkers te knokken (1-1). Ramon van Os liet de supporters van de thuisploeg juichten met zijn winnende doelpunt in de slotfase (2-1).

Vijfde klasse H

Wesepe-Wissel 1-3
0-1 Smid
1-1 Kemper
1-2 Smid
1-3 Van Laar

Wesepe leek na de 1-1 vijf minuten voor tijd nog een punt over te houden aan het thuisduel tegen Wissel. Lang had de ploeg van trainer Bert van Losser tegen een achterstand aangekeken. Nadat men één minuut voor tijd echter met tien man kwam te staan (rood, 2x geel) ging het mis. Wissel wist nog tweemaal te scoren en de punten mee te nemen van ‘De Muggert’.