Rondje langs de Sallandse velden (zondag 13 maart)

Een rondje langs de velden op zondag 13 maart. Op deze zonnige lentedag won Rohda Raalte zijn thuisduel van RKHVV (4-1) en houdt zicht op rechtstreekse handhaving. Overwetering won in een mindere wedstrijd toch in de slotsecondes in en tegen Vaassen (1-2). In de kelder van het amateurvoetbal won Manderveen zijn eerste duel van het seizoen.

 

Hoofdklasse C

Rohda Raalte-RKHVV 4-1
0-1 De Haan
1-1 Kamperman Leferink
2-1 Gwedelidze
3-1 Gwedelidze
4-1 Zwikker

Rohda Raalte pakte een belangrijke overwinning in eigen huis tegen RKHVV. De ploeg van trainer Frank Tempelman kwam na een halfuur spelen op achterstand (0-1), maar knokte zich er bovenop. Nog voor rust kopte Kamperman Leferink uit een corner de 1-1 binnen. Na rust ging het tussen minuut 53 en 59 opeens heel hard. Tweemaal Gwedelidze en eenmaal Zwikker zorgden in deze periode voor de 4-1 eindstand.

Niet alleen de overwinning was mooi voor Rohda ook de rentree van langdurig geblesseerden Jordy Bloo en Maurice Tepperik maken de selectie van de rood-gelen weer op sterkte. Nummer tien Alverna staat door de overwinning nog op twee punten afstand.

Programma komende zondag: Juliana’31-Rohda Raalte.

 

Eerste klasse E

Heino-Germania 0-3
0-1 Deenen
0-2 Ngola
0-3 Deenen

Heino verloor op eigen veld van Germania uit Groesbeek. De ploeg van trainer Michel Steggink verloor vorige week bij hekkensluiter WSV (4-2) en startte deze zondag beroerd aan de wedstrijd. Binnen drie minuten lag de openingsgoal voor de gasten in het net (0-1). Heino probeerde vervolgens te domineren, maar speelde daarvoor te slordig en te voorspelbaar. In de tweede helft leek men even de Groesbeekers goed onder druk te hebben. Slim als Germania was, wist men met twee uitbraken het duel op slot te gooien.

Door de nederlaag heeft Heino nog steeds 19 punten, nu uit 17 wedstrijden. Men staat op een ‘veilige’ tiende plaats op vier punten van nummer elf Rood Wit dat vier punten minder heeft, maar ook één wedstrijd minder heeft gespeeld.

Programma komende zondag: De Zweef-Heino.

 

Tweede klasse J

Stevo-Wijhe’92 2-0
1-0 Voshaar
2-0 Wigger

Wijhe’92 ging op bezoek bij Stevo in Geesteren. Een duel tussen de koploper en de hekkensluiter in 2J. Waar je zou verwachten dat het een makkelijke overwinning voor de thuisploeg zou worden, kwam dit uiteindelijk niet uit. Na de 1-0 in de 1e helft ging Wijhe’92 in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Het doelpunt viel echter aan de andere kant (2-0). Zuur voor de Wijhenaren, die de punten zo goed kunnen gebruiken.

Beluister de reactie van Wijhe’92-trainer Peter Jansen gemaakt door AirplaySport.

Programma komende zondag: Wijhe’92-Voorwaarts Twello.

Foto’s: Ineke van Wijhe

 

Derde klasse B

Lemelerveld-Albatross 1-0
1-0 Gerritzen

Men had in Lemelerveld een overwinning nodig om uit de problemen te blijven onderin 3B. De ploeg van trainer Edwin Duim behaalde deze overwinning ook. Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar een mooi afstandsschot van Jasper Gerritzen zorgde tien minuten voor tijd voor de overwinning (1-0).

Door de winst staan de oranje-witten op een negende plaats met 20 punten uit 18 duels.

Programma komende zondag: Beekbergen-Lemelerveld.

Vaassen-Overwetering 1-2
1-0 Stegeman
1-1 De Haas
1-2 Canlioz

Overwetering won met hangen en wurgen bij middenmoter Vaassen. De thuisploeg kwam in de eerste helft op voorsprong (1-0). Pas twintig minuten voor tijd kwam de ploeg van trainer Robert Slinkman op 1-1. Eray Canlioz werd de held van Olst deze zondag. Hij bracht zijn ploeg diep in blessuretijd drie punten (1-2), waardoor men nog vol blijft meespelen voor de titel in 3B.

Beluister ook de reactie van Overwetering-speler Bram de Haas, gemaakt door AirplaySport.

Programma komende zondag: Overwetering-Heerde.

Foto’s: Pieter Everts

Heeten-Beekbergen 2-1
0-1 Mulder
1-1 Van Dartel (pen)
2-1 Evers

Heeten begon deze zondag als hekkensluiter van 3B, maar kende door een mooie slotfase een prima zondag. De ploeg van trainer Alex Booij stond tien minuten voor tijd nog met 0-1 achter tegen mede-degradatiekandidaat Beekbergen. Een strafschop van Chiel van Dartel (1-1) en een goal in de slotsecondes van Rick Evers brachten de Heetenaren drie waardevolle punten en drie plaatsen stijging in de stand.

De groen-witten staan nu op een elfde plaats met 15 punten uit 17 duels.

Programma komende zondag: Albatross-Heeten.

Foto’s: Henk Vloedgraven

Vierde klasse H

Broekland-De Gazelle 2-1
0-1 Rijnders
1-1 Dijkman
2-1 Van der Vegte

Broekland sloeg door een 2-1 thuisoverwinning op De Gazelle en mooi gaatje tot nacompetitie-plaats elf. Na een snelle 0-1 achterstand wisten Dijkman (1-1) en Van Der Vegte (2-1) voor een driepunter te zorgden voor de ploeg van trainer Richard van Dellen.

Programma komende zondag: Dalfsen-Broekland.

DAVO-Haarle 2-4
1-0 Buonfanti
1-1 Verhoef
1-2 Westendorp (pen)
1-3 Verhoef
1-4 Westendorp
2-4 Amelink

Haarle won voor de zesde keer op rij en bleef voor het zevende duel op rij ongeslagen. De ploeg van trainer Patrick Wijsman won in Deventer van DAVO met 2-4. Na een 1-1 ruststand liepen de Haarlenaren in de tweede helft uit naar 1-4. Amelink tijd in de slotfase nog iets terug namens de thuisploeg (2-4).

Door de winst heeft Haarle 29 punten uit 15 duels en staat op een derde plaats. Voor de rood-witten liggen nog drie inhaalduels in het verschiet. Het gat tot koploper SV Zwolle is nu acht punten.

Programma komende zondag: Haarle-FC RDC.

davo haarle maart 2016

Foto: Twitter @svhaarle

Lettele-Diepenveen 6-1
1-0 Spikker
2-0 Spikker
3-0 Oosterwijk
4-0 Spikker
5-0 Beltman
6-0 Spikker
6-1 De Rooij

Lettele had een ‘boost’ nodig en kreeg het ook. Na vijf duels niet gewonnen te hebben, was men uiteraard toe aan winst. Tegen Diepenveen, dat vorige week een halfuurtje speelde tegen Broekland (gestaakt bij 2-0, blessure scheidsrechter), kwamen de mannen van Paul Roskam furieus voor de dag. Met liefst 5-0 ging men aan de thee. Sven Spikker scoorde na rust zijn vierde treffer van de middag. Gijs de Rooij scoorde in de slotfase nog een eretreffer voor de Diepenveners.

Door de winst heeft Lettele 24 punten uit 17 duels en staat op een achtste plaats.

Programma komende zondag: ABS-Lettele.

SV Zwolle-USV 1-0
1-0 Maat

USV lijkt af te haken in de titelstrijd in 4H. Ondanks dat de promovendus knap bovenin meedraait is een kampioenschap iets te hoog gegrepen, zo lijkt het. Deze zondag verloor de ploeg van trainer Theo van ’t Zand namelijk met 1-0 bij koploper SV Zwolle. De enige goal werd tien minuten voor rust gemaakt door Patrick Maat.

De Nieuwleusenaren hebben 29 punten uit 17 duels en staan op een vierde plaats.

Programma komende zondag: USV-Balkbrug.

Holten-Dalfsen 1-2
1-0 Huisman
1-1 Klarenbeek
1-2 Hultink

Dalfsen morste de afgelopen twee duels vijf punten. De ploeg van trainer Peter Reumer pakte echter zondag een belangrijke overwinning tegen Holten, dat bezig was aan een indrukwekkende reeks overwinningen. Het duel ging na een halfuur ‘los’. Huisman maakte 0-1, waarna Klarenbeek namens Dalfsen niet veel later gelijk maakte (1-1). Vlak voor tijd werd Remco Hultink matchwinner door 1-2 te maken.

Dalfsen staat op een tweede plaats met 31 punten uit 18 duels. Dat is zes punten minder dan koploper SV Zwolle.

Programma komende zondag: Dalfsen-Broekland.

FC RDC-OVC’21 1-3
0-1 Schuurman
1-1 Selimovic
1-2 Schokker
1-3 Schokker

OVC’21 pakte in Deventer een belangrijke overwinning. Door de winst bij FC RDC (1-3) blijft men zicht houden op de middenmoot. Na een 0-1 voorsprong maakte Selimovic voor rust gelijk namens de thuisploeg (1-1). Na rust maakte de 19-jarige Tyron Schokker de 1-2, waarna RDC een strafschop kreeg. Deze werd gemist. Vervolgens wist Schokker vlak voor tijd nogmaals het net te vinden (1-3).

De Ommenaren staan op nacompetitie-plek twaalf met 20 punten uit 19 duels.

Programma komende zondag: OVC’21-DAVO.

 

Vijfde klasse A

Ulu Spor-SDOL 4-0
1-0 Yakar
2-0 Kafali
3-0 Kafali
4-0 Akin

SDOL dacht in de rust in Zwolle tegen Ulu Spor mogelijk een overwinning te kunnen behalen tegen de kampioenskandidaat. De thuisploeg was immers met tien spelers komen te staan na tweemaal geel voor Akkaya. Echter ging het na een uur spelen volledig mis voor de ploeg van trainer Hendri Zwinselman. Ulu Spor liep ondanks een ondertal uit naar 4-0.

Door de nederlaag blijven de Luttenbergers staan op een tiende plaats met 13 punten uit 16 duels.

Programma komende zondag: SDOL-Manderveen.

Hoonhorst-Nieuw Heeten 2-0
1-0 Bovenmars
2-0 Bovenmars

Het duel tussen Hoonhorst en Nieuw Heeten werd begin dit seizoen omgedraaid. Vandaar dat de ploeg deze zondag op bezoek moest in Nieuw Heeten. Door twee goals na rust van Tijmen Bovenmars heeft de ploeg van trainer Bert Spies weer drie belangrijke punten in de race om het kampioenschap (2-0).

Hoonhorst staat op een tweede plaats met 35 punten uit 16 duels. Dit is één punt minder dan koploper Zenderen Vooruit. Nieuw Heeten staat in de middenmoot met 23 punten uit 15 duels.

Programma komende zondag: Nieuw Heeten-SP Vroomshoop en Vilsteren-Hoonhorst.

Manderveen-Vilsteren 2-1
1-0 J. Wesselink (pen)
2-0 G. Wesselink
2-1 Hendriks

Het duel in de kelder van het amateurvoetbal tussen Manderveen en Vilsteren eindigde in 2-1. De thuisploeg behaalde daarmee de eerste overwinning van het seizoen. Na de 2-0 maakte Stefan Hendriks het duel nog wel spannend. Maar verder dan 2-1 kwam de ploeg van trainer Dick Runherd niet.

Door het verlies heeft Vilsteren 7 punten uit 15 duels.

Programma komende zondag: Vilsteren-Hoonhorst.

Marienheem-Langeveen 1-2
1-0 Vloedgraven
1-1 Kienhuis (pen)
1-2 Schröder

Mariënheem verloor in eigen huis van Langeveen. Het duel der middenmoters in 5A kende voor Mariënheem een vervelend verloop. Na een 1-0 voorsprong werd het voor rust nog gelijk na een strafschop (1-1). De ploeg van trainer Sander Brinkman was deze middag bijzonder kritisch op scheids- en grensrechter en zag tot overmaat van ramp ook Langeveen met de overwinning er vandoor gaan (1-2).

De oranje-zwarten hebben 19 punten uit 15 duels.

Programma komende zondag: Raalte-Marienheem.

Zenderen Vooruit-Raalte 2-0
1-0 Pol
2-0 Vetketel

Raalte verloor bij koploper Zenderen Vooruit met 2-0. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op 1-0. Een verdiende voorsprong. Na rust ging het duel gelijk op, maar wist Zenderen Vooruit alleen te scoren (2-0) na een uur spelen.

De ploeg van trainer Jan Plagman blijft door het verlies op een vijfde plaats staan met 24 punten uit 16 duels.

Programma komende zondag: Raalte-Marienheem.

zenderen raalte maart 2016

Foto: Twitter @svraalte

 

Vijfde klasse H

Wesepe-Orderbos 1-3
0-1 Van Verseveld
0-2 Kraaijenveld
1-2 Koerhuis
1-3 Jacobs

In eigen huis verloor Wesepe met 1-3 van het Apeldoornse Orderbos. Na een 0-0 ruststand scoorde Orderbos de openingstreffer uit een vrije trap (0-1). Na de 0-2 scoorde de ervaren Hans Koerhuis nog de 1-2 en probeerde men nog een gelijkmaker te forceren. Niet veel later werd echter door de bezoekers het duel beslist (1-3).

Door het verlies heeft Wesepe 20 punten uit 17 duels.

Beluister ook de reactie van Wesepe-trainer Bert van Losser, gemaakt door AirplaySport.

Programma komende zondag: Twello-Wesepe.