Rondje langs de Sallandse velden: zondag 13 december

Voor veel Sallandse clubs is het na deze zondag winterstop. Onderstaand overzicht van de wedstrijden van zondag 13 december. Rohda Raalte leed in Zwolle tegen Dieze West een pijnlijke nederlaag (5-1). Voor Overwetering ging het thuis tegen Colmschate’33 in de topper in 3B helaas ook niet goed (0-4). Positief was onder andere USV dat koploper werd in 4H. Knap van de promovendus!

 

Hoofdklasse C

Dieze West-Rohda Raalte 5-1
1-0 Akloud (pen.)
2-0 Akloud
3-0 Akloud
4-0 El Atiaoui
4-1 Stel
5-1 Rhajaan

Door een forse nederlaag in Zwolle verkeert Rohda Raalte in een zware periode. De ploeg van trainer Martin Drent staat op een tiende plaats op één punt van de nacompetitie-streep. In de laatste negen competitieduels werden slechts zeven punten gehaald. Tegen Dieze West keken de Raaltenaren bij rust tegen een 2-0 achterstand aan. Akloud was bij de Zwollenaren goed bij de les. Hij benutte een strafschop en strafte een fout in de opbouw af (2-0).

Aan het begin van de tweede helft werd het erger voor Rohda. Akloud en El Atiaoui (uit een corner) zorgden voor een verdubbeling van de score (4-0). Jolf Stel scoorde namens Rohda nog tegen (4-1), maar niet veel later was het weer raak voor de thuisploeg (5-1). Twintig minuten voor tijd was hiermee de eindstand bepaald.

Komende zondag speelt Rohda Raalte een inhaalduel thuis tegen Quick’20.

Eerste klasse E

Bemmel-Heino 2-1
0-1 Koopman
1-1 Vonk
2-1 Houterman

Heino speelde een duel in Bemmel zoals vaker deze eerste seizoenshelft; controle over het grootste deel van het duel, maar uiteindelijk toch verliezen. De ploeg van trainer Michel Steggink gaf in de eerste helft weinig weg en wist zelf via Tjidde Koopman een prima treffer te scoren (0-1). Na rust ging Heino meer naar achteren leunen, waardoor de problemen op hen afkwamen. Eerst was het Vonk die slim aan de Heino-defensie ontsnapte en in de lange hoek raak schoot (1-1).

Niet veel later na de gelijkmaker kon Houterman door het centrum aanleggen vanaf randje strafschopgebied en droog raak schuiven (2-1). De groen-witten probeerden het daarna nog wel, maar kwamen nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Door het verlies blijft men staan op 15 punten uit 13 duels en staat men inmiddels op een elfde plaats.

Op 24 januari hervat Heino de competitie thuis tegen AFC Arnhem. Het is echter nog wel de vraag of dit duel doorgang vindt, aangezien de Arnhemmers nog een vergadering beleggen begin januari over het voortbestaan van de club. AFC Arnhem kampt met betalingsproblemen.

Foto: Twitter @vvheino

Tweede klasse J

BWO-Wijhe’92 4-2
1-0 Bilanovic
2-0 Vos
2-1 Van Wijnen
2-2 Kramer
3-2 Bouwhuis
4-2 Nijhof

Zoals vaker had een ploeg uit de bovenste regionen het uiterst lastig met een hekkensluiter. In Hengelo wist Wijhe’92 na een 2-0 bij rust uiteindelijk terug te komen tot 2-2. Echter ging het helaas voor de mannen van trainer Peter Jansen tegen nummer twee BWO in de slotminuten toch nog mis (4-2).

Door de nederlaag gaat Wijhe’92 met zes punten uit 13 duels de winterstop in. Op 24 januari wordt de competitie voor hen hervat met een thuisduel tegen middenmoter AZC uit Zutphen.

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse B

Overwetering-Colmschate’33 0-4
0-1 Van ’t Hof
0-2 Smeitink
0-3 Vonk
0-4 Van ’t Hof

In 3B een affiche waar men reikhalzend naar uitkeek: nummer twee Overwetering thuis tegen koploper Colmschate’33. Ondanks dat de thuisploeg de nodige belangrijke krachten mistte boekten de Deventenaren een wel erg eenvoudige zege. Na een 0-2 ruststand liep de ploeg van oud-Overwetering trainer Willem Balster uit naar een 0-4 overwinning. Vooral opvallend was dat Colmschate’33-spits Jarmo Van ’t Hof alweer zijn 22e en 23e treffer van het seizoen wist te maken.

Door het verlies blijft Overwetering op een tweede plaats staan met vier punten achterstand op Colmschate’33. Op 24 januari hervat de ploeg van Robert Slinkman de competitie in Apeldoorn tegen ZVV’56.

Foto’: Gerrit Krijt

Lemelerveld-Columbia 1-3
0-1 Langenbach
1-1 Berghuis
1-2 Kasrioui
1-3 Kasrioui

Columbia deed in Lemelerveld deze zondag goede zaken. In de slotsecondes werd door twee treffers van Mourad Kasrioui alsnog drie punten meegenomen naar Apeldoorn. Daarmee kan de ploeg van oud-Heeten trainer Onderberg na komend inhaalweekend op twee punten van koploper Colmschate’33 komen.

De Lemelervelders kwamen in dit duel een stuk beter voor de dag dan vorige week tegen Warnsveldse Boys (3-0 verlies). Columbia mocht van geluk spreken dat de drie punten meegingen. Ondanks het betere van het spel kwam tegenstander Columbia voor rust op voorsprong (0-1). Berghuis kreeg na rust een slecht weggewerkte bal voor de voeten en maakte de verdiende gelijkmaker (1-1). Een verdiend punt kwam er voor de ploeg van trainer Edwin Duim door twee treffers van Kasrioui uiteindelijk niet (1-3). Door het verlies blijft Lemelerveld in de middenmoot met 15 punten uit 13 duels.

De oranje-witten hervat op 24 januari de competitie met een uitduel tegen Colmschate’33.

Heeten-Brummen 0-1
0-1 Gerritsen

Heeten wil graag wegkomen uit de onderste regionen in 3B. Echter helpt het niet als er verloren wordt van hekkensluiter Brummen, dat daarmee zijn eerste wedstrijd van het seizoen won. In een zeer slecht duel van beide kanten, kwam het enige doelpunt van Brummen vijf minuten voor tijd (0-1).

De ploeg van trainer Alex Booij blijft staan op 11 punten uit 12 duels. Komende zondag speelt Heeten nog het inhaalduel thuis tegen Vaassen.

Foto’s: Henk Vloedgraven

Vierde klasse H

Holten-Broekland AFG

Haarle-SV Zwolle 2-1
1-0 Westendorp
2-0 Neulen
2-1 Jonker

In Haarle kende de thuisploeg een uiterst fijne zondag. Door goals voor rust van Westendorp en Neulen kon men na rust één tegengoal lijden en een knappe overwinning op de koploper SV Zwolle boeken. De ploeg van trainer Patrick Wijsman sluit hiermee weer aan met de absolute top in 4H. Nieuwe koploper USV staat op slechts vier punten afstand.

Op 17 januari hervat Haarle de competitie met een thuisduel tegen Balkbrug.

OVC’21-Balkbrug 4-2
1-0 Daman
2-0 Zandman
3-0 Zandman
3-1 Zwiers
4-1 Daman
4-2 Zwiers

In Ommen boekte OVC’21 tegen hekkensluiter Balkbrug een ‘verplichte’ overwinning. Na een 1-0 ruststand kwam de ploeg van trainer Nico Kats zelden in de problemen. Uiteindelijk kwam er een 4-2 stand op het bord, waardoor de Ommenaren de aansluiting met de grote middenmoot in 4H nog steeds behouden. OVC’21 heeft 14 punten uit 12 duels.

Komende zondag speelt OVC’21 een inhaalduel uit tegen De Gazelle in Deventer.

DAVO-Lettele 1-1
0-1 Oosterwijk
1-1 Bosman

In Deventer speelden DAVO en Lettele gelijk tegen elkaar (1-1). Het verschil op de ranglijst is en was drie punten in het voordeel van Lettele. Oosterwijk opende na een kwartier spelen de score voor de bezoekers. Tien minuten voor tijd maakte DAVO gelijk.

Lettele heeft 20 punten uit 13 duels en hervat op 24 januari de competitie thuis tegen Holten.

Dalfsen-De Gazelle 4-1
1-0 Klarenbeek (pen.)
2-0 Klarenbeek
2-1 Raats
3-1 Hultink
4-1 Van Der Vegt

Trainer Peter Reumer moet content geweest zijn met een ruime 4-1 overwinning zondagmiddag op De Gazelle. Door deze overwinning, en de nederlaag van koploper Zwolle, is de aansluiting met de koploper gevonden. Het verschil is nog slechts drie punten met USV en Zwolle. Uiteraard moet men waken voor onderschatting, maar komende zondag staat nog het uitduel tegen hekkensluiter Balkbrug op het programma.

RDC-USV 1-2
0-1 Timmerman
0-2 Bouwman
1-2 Sanna

Anders dan de 1-2 uitslag doet vermoeden had RDC op haar eigen sportcomplex Borgele weinig in de melk te brokkelen tegen een sterk opererend USV. Dat het slechts bij deze magere eindstand bleef was misschien wel de verdienste van de ervaren doelman Anco Jansen van ’t Laar. Hij behoedde zijn team een groot aantal keren voor een zware afstraffing. USV was gedurende het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij.

In de eerste helft creëerde het een drietal uitstekende kansen maar Rick Timmerman, Tim Bouwman en Ron Meijerink vonden de ervaren Jansen van ’t Laar op hun weg. De thuisploeg stelde daar qua aanvallende acties bitter weinig tegenover. En als de Deventenaren wel in het strafschopgebied van de Nieuwleusenaren kwamen dan vond men de, onder leiding van Martijn Verburg en Martijn Scheper, foutloos spelende defensie op hun weg.

Meteen na rust sloeg USV genadeloos toe. Een aanval uit het boekje via Sander Schaeffer en Ron Meijerink werd in de 48e minuut op voortreffelijke wijze bij de eerste paal door Rick Timmerman afgerond, 0-1. Drie minuten later stond de 0-2 al op het scorebord. De uitstekend spelende Sander Schaeffer bediende Tim Bouwman op maat die Jansen van ’t Laar op zijn geplaatste schuiver kansloos liet.

Omdat RDC op zoek moest naar de aansluitingstreffer ontstond er veel ruimte in de verdediging van de gastheren. Dat gaf USV de mogelijkheid om nog verder afstand van de Deventer formatie te nemen. Dat verzuimden de mannen van coach Theo van ’t Zand een aantal keren en daarom kwam het een minuut voor tijd bijna nog in de problemen toen Niek Ekkelenkamp in het strafschopgebied een overtreding op zijn tegenstander beging. De door Luca Sanna genomen penalty werd in eerste instantie nog knap door Scheper gekeerd maar in de rebound was hij kansloos, 1-2. Verder lieten de blauw-witten het niet komen en daarom kon het met een dik verdiende overwinning huiswaarts keren.

Zondag staat de inhaalwedstrijd tegen Diepenveen op het programma. Om 14.00 uur wordt er op sportpark Hulsterlanden afgetrapt.

Tekst en foto: Peter Meijerink

Vijfde klasse A

Vilsteren-Bornerbroek 4-5
0-1 Daan Scholten
0-2 Dirk Scholten
0-3 Dirk Scholten
0-4 Lubben
1-4 Kampman
1-5 Peze
2-5 Kampman
3-5 Tuin (pen.)
4-5 Laurman

Een spectaculair duel in Vilsteren deze zondag. Na een 0-4 achterstand en later ook nog 1-5 kwam Vilsteren geweldig terug. Het werd nog 4-5, maar het was net te weinig om nog een puntje in eigen huis te houden. Bornerbroek ging met drie punten huiswaarts.

Op 14 februari hervat Vilsteren de competitie thuis tegen Langeveen.

Vijfde klasse H

Wesepe-Emst 4-0
1-0 Booyink
2-0 Middeldorp
3-0 Schotman
4-0 Teunissen

Wesepe boekte een prima overwinning thuis tegen hekkensluiter Emst. De vier gemaakte goals werden keurig over twee helften verdeeld. Door de winst heeft de ploeg van trainer Bert van Losser 16 punten uit 11 duels.

Komende zondag speelt Wesepe nog een inhaalduel: uit tegen Terwolde.