Rondje langs de Sallandse velden: zondag 11 oktober

Een overzicht van de zesde speelronde voor de zondagclubs uit Salland die wij volgen. Zo vielen vooral knappe ‘comebacks’ op na ruime achterstanden. Onder andere Lemelerveld (3-3), RDC FC (2-2) De Gazelle (2-3) en Wesepe (5-3) kwamen eerst op ruime achterstand, maar vochten knap terug.

Hoofdklasse C

Silvolde-Rohda Raalte 1-0
1-0 Bouwman

Rohda Raalte verloor voor de derde keer op rij. In de Achterhoek ging de ploeg van trainer Martin Drent met 1-0 ten onder. Na een 0-0 ruststand, waarin het over en weer ging, kwam de thuisploeg in de tweede helft op voorsprong. Rohda Raalte schoot aan het begin van de tweede helft nog tegen de lat (schot van Gwedelidze). Roy Bouwman wist echter als enige deze middag te scoren. Zijn schot werd nog aangeraakt door Rohda-speler Wierenga, maar betekende wel drie punten voor de zwart-witten (1-0).

Het duel eindigde overigens met ’tien tegen tien’. Van Aken kreeg vlak voor het einde nog zijn tweede gele kaart. Van Schooten kreeg namens Rohda Raalte van de leidsman een directe rode kaart na een ‘verhitte’ slotfase.

silvolde rohda raalte okt 2015 1

Foto: Twitter @spclsilvolde

Eerste klasse E

Heino-WSV 5-1
1-0 Koopman
2-0 Koopman
2-1 De Zeeuw (pen.)
3-1 Koopman
4-1 Booij (pen.)
5-1 J. Smeenk

Heino wist zondagmiddag thuis te winnen van WSV, dat puntloos onderaan stond en bleef staan. De ploeg van trainer Michel Steggink had het duel onder controle, maar had het lang lastig met de gasten uit Apeldoorn. Na een snelle voorsprong uit een prima uitgespeelde aanval (Booij stuurde Schokker diep, voorzet prima afgerond door Koopman) kwam de thuisploeg snel op voorsprong. Vervolgens vielen er in de eerste helft geen hele grote kansen te noteren.

Na rust leek na de 2-0 het duel gespeeld toen WSV-verdediger Van Buren een rode kaart ontving. Niet kort daarop kreeg de gasten echter een strafschop, die werd benut door Gino de Zeeuw (2-1). Heino had lastig aan het begin van de ‘man-meer-situatie’. Na de 3-1 van opnieuw Koopman, die de buitenspelval omzeilde, was het gedaan. Booij (4-1) en Smeenk (5-1) maakten er uiteindelijk een fijne uitslag van.

Tweede klasse J

Achilles’12-Wijhe’92 5-0
1-0 Te Marvelde
2-0 Ten Dam
3-0 Ritmeester
4-0 Wiersma
5-0 Heidemann

Wijhe’92 speelde zijn slechtste wedstrijd van het seizoen in Hengelo deze middag. Met een zwaar aangepaste opstelling verloor de ploeg van trainer Peter Jansen met ruime cijfers: 5-0. Waar in eerdere duels niet werd gewonnen bleven er wel steeds vele aanknopingspunten voor de volgende wedstrijd. In Hengelo was dat duidelijk minder het geval. Door de vierde nederlaag op rij staan de Wijhenaren inmiddels op de laatste plaats in 2J. Komende zondag wacht nummer drie Stevo in een thuisduel.

Derde klasse B

Heeten-Overwetering 1-1
0-1 Van Bessen
1-1 D. Aarnink

Een mooie derby in Heeten. Het duel tussen Heeten en Overwetering kende in de eerste helft de beste kansen voor de Olstenaren. Er werd eenmaal gescoord (Van Bessen, 0-1). Na rust kwam de thuisploeg snel op gelijke hoogte (Dennis Aarnink, 1-1) en was de betere in die fase. Het duel bleef uiteindelijk steken op een gelijkspel.

Foto’s: Henk Vloedgraven en Gerrit Krijt

Lemelerveld-Epe 3-3
0-1 Logen
0-2 Van Schoonhoven
0-3 Logen
1-3 Kogelman
2-3 Heerink
3-3 Kogelman

Het duel tussen Lemelerveld en Epe leek heel snel ‘gedaan’. Binnen het halfuur kwamen de gasten op een 0-3 voorsprong. Slordigheden in de defensie brachten de titelkandidaat in 3B in een zetel. Lemelerveld vocht zich echter knap terug en had weinig tijd nodig zich weer naast de Epenaren te zetten. Kogelman (1-3) en Heerink (2-3) wisten voor de thee Lemelerveld weer op het rechte pad te zetten. Kogelman benutte vervolgens net na rust een vrije trap waardoor de sensatie compleet was (3-3).

Foto’s: Martin Zwakenberg

Vierde klasse H

Lettele-De Gazelle 2-3
1-0 Beltman
2-0 Huijsmans
2-1 Raats (pen.)
2-2 Vonk
2-3 Reinders

‘Niets aan het handje’, zo leek het voor Lettele bij rust tegen De Gazelle. De ploeg van trainer Paul Roskam leidde met 2-0 en was hard op weg naar een derde overwinning. Na rust ging het echter volledig mis. Na ruim een paar minuten kwamen de gasten uit Deventer op 2-1 vanaf elf meter, waarna Lettele niet veel later 3-1 had moeten maken. Dat bleef uit. De Gazelle counterde echter naar 2-2 en in de laatste minuten zelfs naar 2-3.

Holten-USV 0-1
0-1 Meijerink

Vorig seizoen streed Holten in de nacompetitie nog mee voor promotie naar de 3e klasse. Nu heeft het team van coach Jacob Ensink slechts één schamel puntje in zes wedstrijden behaald. Dat is veel te weinig voor een team dat helemaal niet zo slecht voetbalt. Ook tegen USV waren de mannen uit Holten zeker niet de mindere maar de besluiteloosheid voor het doel werd de Holtenaren uiteindelijk fataal. USV begon sterk en leek in de 9e minuut op voorsprong te komen. Tot ieders verbazing werd een puntgave goal van Rick Timmerman, door de overigens prima fluitende arbiter Grob, vanwege vermeend buitenspel afgekeurd.

Na de goede start van de Nieuwleusenaren zakte het spelpeil en werd het een rommelige wedstrijd. Dennis van der Veen moest gaandeweg de eerste helft Chiel de Weerd komen vervangen en kweet zich meer dan voldoende van zijn taak door Bas Tuitert, de grote man aan Holter kant, volledig aan banden te leggen. Na de rust werd het een veel interessantere wedstrijd. Beide teams gingen voor de volle winst maar waren in het strafschopgebied niet scherp in de afronding. Daar kwam een eind aan toen Ron Meijerink een klein kwartier voor tijd zijn opwachting in het elftal van trainer Theo van ‘t Zand maakte. Koud een minuut in het veld anticipeerde hij uitstekend op een doorkopbal van Rick Timmerman. Van zo’n twintig meter lepelde hij de bal op formidabele wijze over keeper Merijn Bekkernens, die een paar meter voor zijn doel stond, 0-1. In de daarop volgende slotfase zagen beide teams geen kans meer om tot scoren te komen en daarom kon USV met de volle winst afreizen naar Nieuwleusen.

Foto en tekst: Peter Meijerink

RDC-Dalfsen 2-2
0-1 Klarenbeek
0-2 VD Vegt
1-2 Unaola
2-2 De Croon

Dalfsen kende uiteindelijk geen fijne middag. Na een prima 0-2 voorsprong in de 85e minuut werd alsnog gelijkgespeeld. Vlak voor tijd wisten de Deventenaren nog knap zich naast de ploeg van trainer Peter Reumer te schieten. Unaola en De Croon waren de gevierde jongens bij RDC FC.

Haarle-OVC’21 AFGELAST
Vanwege het onverwachte overlijden van een lid van SV Haarle vond deze wedstrijd geen doorgang.

Broekland-Diepenveen 1-0
1-0 Simons

Voor Diepenveen waren de druiven deze middag heel erg zuur. Toen de 90 minuten ruim gepasseerd waren, wist Ruben Simons (foto) zijn ploeg nog naar een driepunter te leiden. De ploeg van trainer Richard van Dellen kent zodoende een uitstekende seizoensstart. Men verloor nog niet en heeft 12 punten uit 6 duels.

ruben simons broekland

Vijfde klasse A

Raalte-Nieuw Heeten 0-4
0-1 Schutte
0-2 Hauptmeijer
0-3 K. ten Have
0-4 L. ten Have

Raalte verloor vorige week voor de eerste maal. Deze middag kwam er nog een nieuwe nederlaag bij. Thuis tegen Nieuw Heeten werd met duidelijke cijfers verloren: 0-4. De doelpunten vielen voor de ploeg van trainer Harold Sneller in evenwicht; twee voor rust en twee na rust. Hauptmeijer scoorde onder andere. Zijn hoekschop viel in eenmaal in het Raalte-doel waarmee het 0-2 werd. Nieuw Heeten opende de score ook al een corner (Schutte, 0-1). Na rust duurde het lang voordat de zwart-witten het duel definitief beslisten. Dit lukte uiteindelijk wel met ruime cijfers (0-4).

Hoonhorst-SDOL 5-2
1-0 Klein Herenbrink
2-0 Klein Herenbrink
3-0 Klein Herenbrink
3-1 Kortstee
4-1 Bovenmars
5-1 Eijkelkamp
5-2 Alferink

Enig smetje voor Hoonhorst-trainer Spies moet voor rust de tegentreffer van SDOL zijn geweest (3-1). Daarvoor had zijn aanvaller Sten Klein Herenbrink al liefst driemaal doel getroffen. Bovenmars en Eijkelkamp zorgden ervoor dat de thuisploeg in de tweede helft absoluut niet in de problemen kwam (5-1). Mark Alferink deed nog wat terug om de stand wat dragelijker te maken (5-2). Voor SDOL was het de derde nederlaag op rij. Hoonhorst is door de winst trots koploper in 5A met 15 punten.

Mariënheem-Vilsteren 2-1
1-0 Vloedgraven
1-1 Kampman
2-1 Bloeme

Ook Mariënheem klimt langzaam omhoog. Vorige week won de ploeg van trainer Sander Brinkman voor de eerste maal. Deze week werd de eerste thuisoverwinning van het seizoen behaald. Van Vilsteren werd met 2-1 gewonnen. Qua kansenverhouding had de thuisploeg verder uit moeten lopen op de ploeg van trainer Runherd. Bij rust was het slechts 1-0. Vilsteren weet te profiteren van het nalaten de 2-0 te maken. Kampman maakte na ruim een uur spelen de 1-1. Gelukkig weet aanvoerder Bloeme ‘de meubelen in Mariënheem te redden’ vijf minuten voor tijd (2-1).

marienheem vilsteren okt 2015

Foto: Henk Klein Koerkamp

Vijfde klasse H

Wesepe-Cupa/Wilp 5-3
0-1 Wolters
0-2 Wolters
1-2 Rouweler
2-2 Jansen
2-3 Wolters (pen.)
3-3 Rouweler
4-3 Teunissen
5-3 Kemper 

Wesepe wist na de eerste overwinning van vorige week direct nog een duel te winnen. In een spectaculaire wedstrijd won de ploeg van trainer Bert van Losser met liefst 5-3. Na een 0-2 en later 2-3 achterstand wisten de Wesepenaren knap met 5-3 te winnen. De 4-3 van Teunissen en 5-3 vielen in de absolute slotfase op Sportpark de Muggert.