Rondje langs de Sallandse velden: zondag 1 november

Een rondje langs de velden bij de Sallandse clubs op zondag 1 november! Vandaag werd na acht speelrondes de eerste periodetitel in veel competities verdeeld. Helaas won geen enkele Sallandse club (die wij volgen) deze titel.

Hoofdklasse C

Rohda Raalte-Juliana’31 1-1
1-0 De Visscher
1-1 Op Den Camp

Rohda Raalte heeft het goede ‘spoor’ weer te pakken. Na een serie slechte wedstrijden werd twee weken geleden (RKHVV, 1-2) en vorige week voor de beker (Schalkhaar 2, 2-5) weer gewonnen. Zondagmiddag werd op Sportpark Tijenraan koploper Juliana’31 het vuur aan de schenen gelegd.

Na een vroege goal van Jeffrey de Visscher (1-0) leek na een rode kaart in de tweede helft voor Juliana’31-speler Lejic een overwinning voor de Raaltenaren dichtbij. Helaas wist Op den Camp nog de gelijkmaker te produceren een kwartier voor tijd (1-1). Door het gelijkspel behaald de ploeg uit Malden de eerste periodetitel. Rohda Raalte heeft nu 11 punten uit 8 duels.

Foto’s: Annet van Raalten

Eerste klasse E

Heino-De Zweef 0-1
0-1 Dikkers

Heino beet zich niet voor het eerst in de geschiedenis stuk op de gasten uit Nijverdal. In een gelijkopgaande strijd waren de betere kansen voor de thuisploeg. Halverwege de tweede helft wist De Zweef-spits Dikkers zich echter tot ‘matchwinner’ te kronen. Met enig fortuin kwam de aanvaller met de bal voor het Heinose doel te staan en wist listig het net te vinden (0-1).

De slotfase probeerde Heino nog een punt te forceren. De Zweef kwam goed weg toen rechtsback Jeroen Bos werd getorpedeerd door De Zweef-goalie Meijerink en de scheidsrechter geen overtreding zag. De stand bleef hierdoor op 0-1 staan. Teleurstellend voor de ploeg van trainer Michel Steggink dat blijft steken op 9 punten uit 8 duels.

Tweede klasse J

Voorwaarts Twello-Wijhe’92 7-0
1-0 Wijhe’92 e.d.
2-0 Schotman
3-0 Wijhe’92 e.d.
4-0 Te Riele
5-0 Sonoto
6-0 Kamphuis
7-0 Timmermans

Wijhe’92 kreeg als hekkensluiter in 2J een enorm pak slaag in Twello. Tegen Voorwaarts werd met liefst 7-0 verloren. Voor rust maakte de ploeg van trainer Peter Jansen ongelukkig al twee eigen goals. De ruststand was 3-0. Na rust ging het niet beter tegen de nummer vier van de competitie. Gevolg was een gevoelige 7-0 nederlaag. De Wijhenaren wachten nog op een eerste overwinning. Komende zondag wacht nummer een-na-laatst Schalkhaar in eigen huis.

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse B

Heerde-Overwetering 0-1
0-1 Loukili

Overwetering boekte een hele zuinige overwinning op nummer een-na-laatst Heerde. De ploeg van Robert Slinkman won door een late goal van Hamza Loukili (0-1). De behendige aanvaller kopte tien minuten voor tijd raak. De Olstenaren hadden veel kansen nodig om tot scoren te komen in Heerde, al was men vaak dichtbij een treffer. Zo raakte Van Bessen onder andere de lat. Uiteindelijk waren de punten voor de groen-gelen en staat men op een prima vierde plaats met 15 punten uit 8 duels.

Foto’s: Gerrit Krijt

Lemelerveld-Beekbergen 3-0
1-0 Kogelman
2-0 Neppelenbroek
3-0 Kruger

Lemelerveld won voor het eerst dit seizoen in eigen huis. Beekbergen werd met 3-0 verslagen. Met assistent-trainer Richard Smit nog steeds aan roer (hoofdtrainer Edwin Duim is geopereerd aan zijn heup), kende de oranje-witten een prima start van het duel. Twee prima uitgespeelde aanvallen werden voor de rust tot doelpunten gepromoveerd (2-0).

Na rust lieten de Lemelervelders de ploeg uit Beekbergen nog lang in leven door de 3-0 niet te maken. Doelman Ramaker moest zelfs een paar keer handelend optreden om de 2-1 te voorkomen. In de slotsecondes werd het door Sven Kruger uiteindelijk nog wel definitief beslist (3-0).

Foto’s: Martin Zwakenberg

Heeten-Albatross 1-1
0-1 (?)
1-1 Van Dartel

Na een beginfase die voor de bezoekers uit Ugchelen was, kreeg Heeten de grootste kans (Rensen, zijnet), echter bleef het na een halfuur spelen 0-0. Albatross kwam vervolgens tien minuten voor rust wel op voorsprong (0-1). Heeten kwam daarna snel weer op gelijke hoogte. Chiel van Dartel kreeg enigszins gelukkig de bal op het hoofd na onvoldoende wegwerken van de Albatross-doelman (1-1).

In de tweede helft was de ploeg van trainer Alex Booij het gevaarlijkst en mochten de gasten hun doelman danken voor het ‘gewonnen’ punt. Heeten heeft ‘acht uit acht’ en staat op de tiende plaats in 3B.

Foto’s: Henk Vloedgraven

Vierde klasse H

Lettele-ABS 2-2
0-1 Demmers
0-2 Nikkels (pen)
1-2 D. Beltman (pen)
2-2 M. Beltman

Lettele en ABS kwamen zondagmiddag tot een 2-2 gelijkspel. In een zeer open wedstrijd kwamen de bezoekers op een 0-2 voorsprong, maar ging men met 1-2 de rust in. Na rust maakte Martijn Beltman snel de gelijkmaker. De ploeg van trainer Paul Roskam zag vervolgens nog kansen op de overwinning, maar het bleef bij 2-2. Lettele en ABS blijven aan het einde van deze derby naast elkaar staan in de stand. Beide ploegen hebben nu 10 punten uit 8 duels.

lettele abs nov 2015

Foto: Twitter @vvlettele

RDC FC-Haarle 1-6
0-1 Besten
0-2 Van Breen
0-3 Verhoef
0-4 Westendorp
1-4 Sanna
1-5 Van Breen
1-6 Ten Have

Haarle verloor vorige week kansloos in het bekertoernooi van tweedeklasser Schalkhaar met 1-4. Deze zondag trof men opnieuw een opponent uit Deventer, maar was men zelf een stuk sterker. Bij rust was al een prettige 0-4 stand bereikt, waarna RDC nog even tegen scoorde vlak (1-4). De ploeg van Patrick Wijsman pakte de draad echter weer op en won overtuigend met 1-6.

DAVO-OVC’21 1-1
0-1 Nouri
1-1 Bosman

OVC’21 kwam in Deventer tegen DAVO tot 1-1. Na de 0-1 voorsprong bracht Bosman beide teams op gelijke hoogte. Voor rust miste dezelfde Bosman echter ook strafschop. Toen in de tweede helft de Ommenaren snel met tien man kwamen te staan, na een rode kaart, werd er hard gewerkt om het gelijke spel over de streep te trekken.

Balkbrug-USV 0-8
0-1 Schaeffer (pen)
0-2 Van Faassen
0-3 Meijerink
0-4 Meijerink
0-5 Schaeffer
0-6 De Weerd
0-7 Schaeffer (pen)
0-8 Balkbrug e.d.

Op sportpark De Balk in Balkbrug was het, ondanks het akelig mistige weer, genieten geblazen voor de vele meegereisde USV-supporters. De lokale trots werd met maar liefst 0-8 verslagen door de mannen van coach Theo van ’t Zand. Dat ging niet meteen van een leien dakje want de ‘Balkenezen’ compenseerden in de beginfase met veel inzet de technische tekortkomingen. Daar kwam verandering in toen Ron Meijerink in de 19e minuut in vrije scoringspositie voor doelman Joey Overes verscheen. De keeper kon de snelle spits binnen het strafschopgebied uitsluitend door het maken van een overtreding stuiten. De door scheidsrechter Philippo toegekende strafschop werd onberispelijk door Sander Schaeffer ingeschoten, 0-1.

Een klein kwartier later was het weer raak. Na een pass van Thijmen Stegeman schoot Meijerink op de lat en Mathijs van Faassen was er als de kippen bij om de terugspringende bal snoeihard binnen te koppen, 0-2. Vier minuten later kon de 0-3 op het scorebord worden aangetekend. Rick Timmerman’s assist werd door Meijerink keurig in de korte hoek langs Overes afgerond. Na rust had USV geen kind meer aan de gastheren. In de 51e minuut was het alweer raak. Ook dit keer was de aangever Timmerman en de afmaker Meijerink, 0-4. Toen 8 minuten later een middenvelder van Balkbrug met zijn tweede gele kaart kon vertrekken had de thuisploeg helemaal niets meer in te brengen.

In de grijze mist verhoogden Schaeffer en Chiel de Weerd in respectievelijk de 61e en 68e minuut de score naar 0-6. Toen Meijerink in de 71e minuut wederom binnen het strafschopgebied werd gevloerd kwam Balkbrug met 9 man te staan en kon Schaeffer aanleggen voor zijn derde doelpunt. Ook dit keer was er geen houden aan voor doelman Overes, 0-7. De score liep uiteindelijk op naar 0-8 doordat een verdediger van Balkbrug een schot van Niek Ekkelenkamp in de 83e minuut in eigen doel schoot.

Foto’s en tekst: Peter Meijerink

Broekland-Dalfsen 1-1
0-1 Van Der Vegt
1-1 Koerhuis

Dalfsen rook de kansen voor een periodetitel, maar wist ook dat het lastige uitduel tegen Broekland op het programma stond. De ploeg van trainer Peter Reumer startte goed. Binnen het halfuur stond het 0-1 door een goal van Daan van der Vegt. In het laatste kwartier gebeurde er echter genoeg. Na de 1-1 van Broekland-aanvoerder Koerhuis volgde niet veel later een strafschop. Deze werd echter gemist door diezelfde Koerhuis.

Dalfsen kreeg daarna weer hoop, zeker toen de laatste tien minuten Broekland verder moest met tien man na een rode kaart. Het bleef echter bij 1-1, waardoor de eerste periodetitel (na een 2-0 overwinning op De Gazelle) naar SV Zwolle ging.

Vijfde klasse A

Mariënheem-Raalte 3-3
0-1 Vural
1-1 Koenjer
2-1 Vloedgraven
2-2 Cents
2-3 Buyuktas
3-3 Vloedgraven

Een mooie derby in een prachtig herfstzonnetje. Mariënheem en Raalte kwamen zondag tot 3-3. Een kwartier voor tijd was de eindstand bereikt. Qua scoreverloop ging het duel op en neer. Raalte opende de wedstrijd, waarna Koenjer en Vloedgraven de thuisploeg op 2-1 zette. Mart Cents scoorde nog voor rust de 2-2. Na rust kwam Raalte op 2-3, waarna Mariënheem de eindstand op 3-3 bepaalde. Het verschil tussen beide middenmoters in 5A blijft zes punten in het voordeel van Raalte.

marienheem raalte nov 2015

Foto: Twitter @svraalte

Manderveen-SDOL 0-1
0-1 Jansen Holleboom

SDOL vond in Manderveen een taaie tegenstander. Ondanks dat de thuisploeg dit seizoen nog niet had gewonnen, lukte het de Luttenbergers lange tijd niet om het bevrijdende doelpunt te maken. Stijn Jansen Holleboom was uiteindelijk matchwinner met zijn doelpunt tien minuten voor tijd. In een over het algemeen zeer fysieke wedstrijd waren de punten het belangrijkst voor de ploeg van Zwinselman. Het was voor de Luttenbergers de tweede overwinning van het seizoen.

Hoonhorst-Vilsteren 1-0
1-0 Beltman

Hoonhorst had nog kansen op het behalen van de eerste periodetitel in 5A. Voorwaarde was dat in ieder geval zelf gewonnen moest worden. Een eigen overwinning lukte door een goal van Richard Beltman (1-0). Echter won Ulu Spor ook, waardoor de Zwollenaren een feestje konden vieren. Door de driepunter van Hoonhorst steeg men wel naar de tweede plaats.

Sportlust Vroomshoop-Nieuw Heeten 1-0
1-0 Klunder

Nieuw Heeten verloor met 1-0 in Vroomshoop. De enige treffer van de middag werd gemaakt door Reindert Jan Klunder vlak voor rust. Bij winst had de ploeg van Harold Sneller de eerste periodetitel veroverd. Nu staan de Nieuw Heetenaren met 16 punten uit 8 duels op een vierde plaats.

Vijfde klasse H

Wesepe-Twello 0-5
0-1 Uninge
0-2 Nijdeken
0-3 Evers
0-4 Evers
0-5 Gorter

Wesepe kende tegen de ongeslagen koploper Twello een vervelende middag. Bij rust stond de ploeg van trainer Bert van Losser al met 0-4 achter. Na een minuut spelen was het zelfs al 0-1. De score liep in de tweede helft op tot totaal vijf tegengoals. Wesepe blijft op 7 punten uit 7 duels staan.