Rondje langs de Sallandse velden: zaterdag 7 november

Een rondje langs de velden op zaterdag 7 november. Voor de vier clubs in Salland die wij volgen viel er, in het eerste duel van de tweede periode, één overwinning, twee gelijke spelen en één nederlaag te noteren.

Tweede klasse H

Den Ham-ASC’62 1-1
0-1 Pasman
1-1 Vijfhuizen

Het duel in 2H tussen Den Ham en ASC’62 was het treffen tussen twee clubs aan de bovenkant van de middenmoot. Vlak voor rust kwamen de bezoekers op voorsprong uit een vrije trap van Chiel Pasman na een fout van de doelman (0-1). Net na rust wist Louis Vijfhuizen namens de thuisploeg gelijk te maken (1-1). Gescoord werd er daarna niet meer waardoor ASC’62 15 punten uit 9 duels heeft. Komende zaterdag wacht het thuisduel tegen De Esch uit Oldenzaal.

Derde klasse C

WZC Wapenveld-Nieuwleusen 1-1
1-0 Steenge
1-1 Muller

Nieuwleusen ging zaterdag op bezoek in Wapenveld bij nummer voorlaatst WZC Wapenveld. De thuisploeg, die dit seizoen nog niet won, kwam vroeg in het duel op voorsprong door een goal van Jeroen Steenge (1-0). Het duurde vervolgens lang, heel lang, voordat de ploeg van David Leeuw de gelijkmaker wist te produceren. Rob Muller maakte vier minuten voor tijd de gelijkmaker (1-1) waar de Nieuwleusenaren het mee moesten doen. De oranje-zwarten hebben door de puntendeling 12 punten uit 9 duels. Komende zaterdag speelt men uit tegen Bruchterveld.

Storica-OZC 0-4
0-1 Buitenhuis
0-2 Buitenhuis
0-3 Ter Burg
0-4 F. Jansen

OZC won relatief eenvoudig in Zwolle. Tegen Storica werd het 0-4. Voor rust scoorde Floris Buitenhuis tweemaal voor de Ommenaren (0-2). Na rust maakte men nog 0-3 (Ter Burg) en 0-4 (Frank Jansen) in de slotfase. Door de vijfde overwinning van het seizoen blijft de ploeg van trainer Marc Lobbert in de top van 3C met 17 punten. Komende zaterdag wacht het thuisduel tegen koploper Lutten.

Derde klasse D

DZSV-Lemele 4-1
1-0 Nijman
1-1 Woudsma
2-1 Tamboer
3-1 Nijman
4-1 Tamboer

Lemele kende vanmiddag zijn derde nederlaag op rij. In Dinxperlo verloren de Lemelers van koploper DZSV met 4-1. Na een hele snelle goal van Chieljan Nijman wist Lemele binnen het kwartier nog gelijk te maken (Woudsma, 1-1). Daarna was het DZSV dat voor rust nog weer over voorsprong kwam; Tamboer op aangeven van Simons rondde beheerst af (2-1). Na rust maakte Nijman zijn tweede treffer en ook gelijk de mooiste van de middag. Een afstandschot eindigde op mooie wijze in het net (3-1). Ook Tamboer maakte uiteindelijk zijn tweede treffer voor de thuisploeg (4-1), via de binnenkant van de paal (4-1).

De Lemelers hebben door het verlies 12 punten uit 9 duels en zakken na het goede begin af naar de middenmoot. Komende zaterdag speelt men thuis tegen Juliana’32.

Foto boven: Twitter @DZSV1