Rondje langs de Sallandse velden: zaterdag 5 september

De kop is eraf! De competities zijn weer van start dit weekend. De zaterdagteams hebben hun wedstrijden weer achter de rug. Zie onderstaand rondje langs de velden.

Tweede klasse H

ASC’62-SVI 2-1
1-0 Pasman
2-0 Pierik
2-1 e.d. ASC’62

De Dalfsenaren wisten vorig seizoen ternauwernood in de tweede klasse te blijven. Via de nacompetitie wist de ploeg van trainer Marcel Waaijer zich te handhaven. Des te prettiger is dat vanmiddag direct een ‘driepunter’ werd behaald tegen SVI. De Zwollenaren hadden het betere van het spel. De thuisploeg ging echter beter om met de kansen.

Zo scoorde Chiel Pasman al na twee minuten spelen (1-0). Harold Pierik verdubbelde na rust de score voor de thuisploeg (2-0). Toen een kwartier voor tijd SVI de 2-1 erin ‘klutste’ (eigen goal) werd het nog lang spannend. De ploeg van Waaijer hield stand en pakte daarmee een fijne start.

Foto’s: Kristian Giesen

Derde klasse C

OZC Ommen-SEH 2-4
0-1 Veldhuis (pen.)
0-2 Ugljanin
2-3 Van Ommen
2-4 Van Limburg

De Ommenaren speelden onder leiding van nieuwe trainer Marc Lobbert sinds 2001 weer een duel in de derde klasse. Na de degradatie van vorig seizoen mag de oud-trainer van Heino bouwen aan een nieuwe opmars. OZC begon echter met een 2-4 nederlaag in eigen huis.

Na drie minuten stond de thuisploeg al op achterstand; Van Limburg gevloerd, Veldhuis schiet raak (0-1). Na de 0-2 van Ugljanin wist OZC zich echter goed terug te knokken in het duel. Biemans zette prima voor op Frank Jansen waarna het 1-2 werd. Vervolgens was het Nicky van Rijn die na de thee de 2-2 maakte. Het was echter de ploeg uit Heerde dat de rug rechtte en 2-3, in blessuretijd zelfs 2-4, maakte.

ozc seh sept 2015

Foto: Twitter @vvseh

Bergentheim-Nieuwleusen 1-1
0-1 Odink
1-1 Merjenburgh

Ook in Nieuwleusen een nieuwe trainer. Daar werd assistent-trainer David Leeuw tot hoofdcoach gepromoveerd. Hij zag hoe in en tegen Bergentheim na een kwartier al de eindstand op het scorebord stond. Nieuwleusen nam na een snelle vrije trap via Odink nog wel snel de leiding (0-1). Bergentheim maakt echter kort daarop de 1-1.

bergentheim nieuwleusen sept 2015

Foto: Twitter @pierikguy

Derde klasse D

DES-Lemele 2-2
1-0 Rozema
1-1 Ten Kley
2-1 Rozema
2-2 Talen

Lemele promoveerde vorig seizoen na een fantastisch slot. De rentree na zeven seizoenen in de derde klasse was verdienstelijk te noemen. Alle doelpunten in Nijverdal vielen na rust. Pieter Rozema bracht de thuisploeg tweemaal op voorsprong. Echter toonde de ploeg van trainer Klaas Mijnheer zich een taaie promovendus. Ten Kley en Talen (foto) brachten de Lemelers een punt.

jeroen talen lemeleFoto: Archief