Rondje langs de Sallandse velden: zaterdag 5 december

In december staat de winterstop bijna voor de deur! Langzaam beginnen de verschillen op de ranglijst helder te worden. Vandaag doen we weer een rondje langs de Sallandse velden: de editie van zaterdag 5 december.

Tweede klasse H

ASC’62-AVW’66 3-1
1-0 Van Gelder
2-0 Van Faassen
2-1 Steenvoorden
3-1 De Jong

ASC’62 wist na drie duels weer te winnen in 2H. Tegen de nummer een-na-laatst AVW’66 werd met 3-1 gewonnen na een 1-0 ruststand. Van Gelder maakte kort voor rust de openingstreffer op aangeven van Van Keulen. Na rust was het Rick van Faassen met de mooiste treffer van de middag. Hij schoot de bal van afstand over de Westervoortse goalie (2-0). Toen AVW’66 via Steenvoorden vlak voor tijd nog 2-1 maakte, leek het nog even spannend te worden. Piet de Jong maakte diep in blessuretijd echter aan alle onzekerheid een einde met de 3-1.

De Dalfsenaren hebben 19 punten uit 12 duels en spelen volgende week uit tegen IJVV.

Derde klasse C

Hattem-Nieuwleusen 1-2
1-0 Noordberger
1-1 Goutbeek
1-2 Brinkman

Nieuwleusen bleef voor de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen in 3C. In en tegen Hattem won de ploeg van trainer David Leeuw, die ook volgend seizoen de trainer is, met 1-2. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Na een uur spelen wist Erwin Goutbeek uit een corner echter de gelijkmaker te scoren (1-1). Matchwinner werd Ruben Brinkman die, toen de klok de 90 minuten aantikte, de winnende treffer van afstand scoorde (1-2).

Door de winst staan de oranje-zwarten met 20 punten uit 12 duels op een vijfde plaats. Komende zaterdag speelt men thuis tegen nummer zes Hardenberg’85.

Foto’s: Maria de Roo

OZC-WZC Wapenveld 4-2
0-1 De Gruijter
1-1 Buitenhuis
2-1 F. Jansen
3-1 F. Jansen
3-2 De Gruijter (pen.)
4-2 F. Jansen

Na de bizarre nederlaag vorige week in Dedemsvaart (OZC verloor met 4-3 van SCD’83, nadat men een kwartier voor tijd met 1-3 voorstond) pakte de ploeg van trainer Marc Lobbert zaterdag de draad weer op. Hekkensluiter WZC Wapenveld, dat dit seizoen nog niet won, kwam in Ommen wel op voorsprong (0-1). Buitenhuis maakte echter snel weer gelijk (1-1). Na rust liep de thuisploeg via twee goals van Frank Jansen uit naar 3-1. De spanning kwam nog terug toen De Gruijter een strafschop benutte (3-2).

In de laatste minuut wist opnieuw Frank Jansen het duel te beslissen (4-2). Door de winst heeft OZC 20 punten uit 12 duels en bezet een vierde plaats. Koploper Bergentheim staat op 7 punten afstand.

Derde klasse D

Lemele-Sportlust Glanerbrug 0-0

‘Dit is erg jammer. We hebben veel goede kansen gehad, de tegenstander heeft echt niets gecreëerd’, reageert Lemele-speler Remon Kleinlugtenbeld na het 0-0 gelijkspel thuis tegen Sportlust Glanerbrug. De uitploeg staat op een laatste plaats met inmiddels vijf punten en won slechts eenmaal dit seizoen. Voor de ploeg van trainer Klaas Mijnheer was dit een mooie kans om sinds 3 oktober (Kloosterhaar uit, 2-4) weer een overwinning te boeken. Het liep echter anders.

Door het gelijkspel staan de blauw-witten op 15 punten uit 12 duels en een zevende plaats. Echter is dit slechts op één punt afstand van plaats dertien. Komende zaterdag wacht het thuisduel tegen Drienerlo.

Foto’s: Ina Boezelman