Rondje langs de Sallandse velden: zaterdag 31 oktober

Een rondje langs de velden op zaterdag 31 oktober. Voor de vier clubs die wij volgen vielen er drie overwinningen te noteren.

Tweede klasse H

ASC’62-ON Almelo 4-2
1-0 Pasman
2-0 Pasman (pen)
2-1 Roling
3-1 De Jong
3-2 Roling (pen)
4-2 Pasman

Grote man aan Dalfser zijde was vanmiddag Chiel Pasman. De aanvoerder scoorde liefst driemaal tegen ON uit Almelo. Kenmerkend waren opnieuw de snelle goals in de beginfase. Bij een 2-1 ruststand bracht Piet de Jong de stand op 3-1. Opnieuw Roling bracht de spanning nog terug, maar het slotakkoord was voor Pasman met een schitterende lob (4-2).

Door de winst heeft ASC’62 14 punten uit 8 duels. Komende zaterdag speelt men in en tegen Den Ham.

Foto’s: Kristian Giesen

Derde klasse C

Nieuwleusen-SCD’83 4-0

Na een 0-0 ruststand wist Nieuwleusen tegen SCD’83 een ruime overwinning te behalen (4-0). Mooi uitgesmeerd over de tweede helft scoorden Rob Muller, Rick Jansen, Sander van der Klocht en Lars Gruben. Door de winst heeft de ploeg van trainer David Leeuw 11 punten uit 8 duels. Komende zaterdag speelt men uit tegen WZC Wapenveld.

Foto’s: Maria de Roo

OZC-Hardenberg’85 1-0
1-0 Ter Burg

OZC Ommen won in eigen huis met een minimaal verschil van Hardenberg’85. De bezoekers verloren vorige week verrassend in het bekertoernooi van vijfdeklasser Raalte na het nemen van strafschoppen. Dennis ter Burg maakte na een kwartier spelen de enige goal van het duel. Een knappe actie van de behendige aanvallende middenvelder zorgde voor de drie punten in Ommen deze middag.

Door de winst heeft de ploeg van trainer Marc Lobbert 14 punten 8 duels. Volgende week gaat men op bezoek in Zwolle bij Storica.

Derde klasse D

Lemele-Achilles Enschede 1-6
0-1 Oostindië
0-2 Van den Engel
0-3 Beumer
1-3 Woudsma (pen)
1-4 Nijhuis
1-5 Nieuwenhuis
1-6 Ramaker

Lemele kende als promovendus nog weinig tegenslag dit seizoen. Net op het moment dat het vernieuwde sportpark ’t Zandeinde werd geopend kende de ploeg van trainer Klaas Mijnheer een forse nederlaag tegen Achilles uit Enschede (1-6). Na een 0-2 ruststand bouwden de Enschedeërs de stand flink uit (1-6).

‘We speelden veel wedstrijden op fysieke kracht en wonnen dit seizoen op die manier al meerdere keren, soms terecht soms onterecht. Vandaag waren we voetballend beter, maar krijgen we met 1-6 klop. Dat voelt raar. Al moet ik zeggen dat Achilles de meeste kansen heeft gehad’, laat Lemele-aanvaller Remon Kleinlugtenbeld weten.

Door de nederlaag hebben de Lemelers 12 punten uit 8 duels en staan daarmee in de middenmoot van 3D. Komende zaterdag speelt men uit tegen koploper DZSV.

Foto’s: Ina Boezelman