Rondje langs de Sallandse velden: zaterdag 30 januari

Ondanks hevige regenval in de morgen gingen alle vier duels, van de ploegen die wij volgen, vandaag door. Er vielen liefst drie overwinningen te noteren en één gelijkspel. Zie onderstaand rondje langs de Sallandse velden voor zaterdag 30 januari.

 

Tweede Klasse H

ASC’62-FC RDC 5-0
1-0 Bartels
2-0 Van Gelder
3-0 Bartels
4-0 Pasman (pen.)
5-0 Van Faassen

ASC’62, dat zaterdagmiddag uitweek naar het naastgelegen kunstgrasveld, kende een relatief makkelijke middag. Tegen FC RDC, dat tot nu toe één punt behaalde, kwamen de mannen van trainer Marcel Waaijer in de eerste helft al op een 3-0 voorsprong. Twee goals van de jeugdige Mees Bartels en één van Matthijs van Gelder zorgden voor de thee voor een veilige marge (3-0).

Na rust kon Chiel Pasman binnen het uur nog aanleggen vanaf elf meter. De aanvoerder van de Dalfsenaren faalde niet (4-0). Niet veel later gaf Pasman een assist op Rick van Faassen, hij bepaalde de eindstand (5-0).

Door deze overwinning staan de Dalfsenaren op een zesde plaats met 25 punten uit 15 duels. Zaterdag over twee weken speelt ASC’62 uit in Zwolle tegen ZAC.

Foto’s: Kristian Giesen

Derde klasse C

Hattem-OZC 0-2
0-1 Ter Burg
0-2 F. Jansen

OZC deed deze zaterdag goede zaken in en tegen Hattem. De ploeg van trainer Marc Lobbert won met 0-2. Beide doelpunten vielen voor rust te noteren. Middenvelder Ter Burg scoorde ietwat gelukkig uit een vrije trap (0-1) en Frank Jansen wist uit meerdere Ommense kansen voor rust ook éénmaal te scoren (0-2).

Na rust bleef het bij 0-2, waardoor OZC, mede door het gelijkspel van koploper Lutten bij WZC Wapenveld (1-1), op slechts drie punten van plek één staat. Na het vrije carnavalsweekend speelt OZC op 13 februari thuis tegen Bruchterveld.

Nieuwleusen-VHK 1-1
1-0 Evenboer
1-1 Heetebrij

Bij een 0-0 ruststand was VHK deze middag de betere partij in de eerste helft. Na ruim een uur spelen was het echter Bas Evenboer die de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette. Lang kon de ploeg van trainer David Leeuw daar niet van genieten. Berry Heetebrij maakte snel weer gelijk (1-1). Tot doelpunten kwamen beide ploegen in de slotfase niet meer.

Door het gelijkspel lijkt Nieuwleusen met 24 punten de aansluiting met de top in 3C te missen. Nummer vier OZC staat inmiddels op vijf punten afstand. Zaterdag 13 februari hervat men de competitie uit tegen Hatto Heim.

Foto’s: Maria de Roo

Derde klasse D

Lemele-RKSV 2-0
1-0 Schoenmaker
2-0 Lammerink

De bezoekers uit Rijssen waren na afloop buitengewoon kritisch op hun doelman. Na een 0-0 ruststand vertolkte de goalie van RKSV een belangrijke rol in het puntverlies van zijn ploeg. Doelman Loohuis ging na rust tweemaal opzichtig in de fout, waardoor Lemele via Robin Schoenmaker en Ronald Lammerink op 2-0 konden komen. Opvallend is dat dit de eerste competitie-overwinning voor de Lemelers is sinds 3 oktober 2015 (Kloosterhaar uit, 2-4). Acht tussenliggende duels werden niet gewonnen.

Door de winst staat de ploeg van trainer Klaas Mijnheer op een zesde plaats in 3D met 19 punten uit 14 duels. Zaterdag 13 februari speelt men uit tegen Voorwaarst Westerhaar-Vriezenveensewijk.