Rondje langs de Sallandse velden: zaterdag 3 oktober

Een rondje langs de velden van de zaterdagclubs die wij volgen. Vandaag speelronde vijf voor de vier Sallandse clubs die wij volgen.

Tweede klasse H

Hellendoorn-ASC’62 2-2
1-0 Huzen
1-1 Van Gelder
2-1 Heuvink
2-2 Van Gelder

ASC’62 leek dit seizoen patent te hebben op ‘vliegende starts’. In Hellendoorn was het echter omgekeerd. De thuisploeg kwam na één minuut al op voorsprong (1-0) uit hoekschop. Vlak voor rust kwamen de Dalfsenaren echter weer op gelijke hoogte. Pasman bediende Mathijs van Gelder, hij faalde niet (1-1). In de tweede helft eenzelfde scoreverloop. Hellendoorn kwam snel weer op voorsprong uit een corner (2-1) en ASC’62 kwam vlak voor tijd weer langszij door wederom Van Gelder (2-2). De ploeg van trainer Marcel Waaijer heeft hierdoor 10 punten uit 5 duels.

Derde klasse C

Storica-Nieuwleusen 1-0
1-0 Herrera

Nieuwleusen kende een zwaar teleurstellende middag. Na een 0-0 ruststand kwam de ploeg van trainer David Leeuw na een uur spelen tegen tien spelers te spelen (2x geel, rood voor Storica). De thuisploeg hield het dicht qua tegendoelpunten het daarop volgende halfuur, maar liep vlak voor tijd zelfs tegen een tweede rode kaart. Voor Nieuwleusen werd het teleurstellend toen Edward Herrera in de slotsecondes (met negen spelers!) zijn ploeg Storica naar de winst schoot (1-0). Nieuwleusen blijft door het verlies op acht punten staan.

Foto’s: Maria de Roo

Bergentheim-OZC 1-2
0-1 e.d. Bergentheim
0-2 B. van Rijn
1-2 Wevers

OZC heeft de goede smaak na de eerste overwinning van vorige week weten te behouden. In en tegen Bergentheim won de ploeg van trainer Marc Lobbert met 1-2. Een vroege (eigen) goal hielp de Ommenaren in het zadel (0-1). Na een mooie aanval en goede afronding van aanvaller Bram van Rijn gingen de geel-zwarten prettig rusten (0-2).

Een foutje in de verdediging van de Ommenaren bracht Rob Wevers een kwartier voor tijd in stelling. Hij rondde vervolgens prachtig af (1-2) met een bal in de kruising. Na een spannend laatste kwartier gingen de drie punten echter naar OZC. Een knappe overwinning voor OZC, want bij winst was de thuisploeg de nieuwe koploper in 3C geworden.

Derde klasse D

Kloosterhaar-Lemele 2-4
0-1 Woudsma
1-1 Jurgens (pen.)
1-2 Woudsma
1-3 Ten Kleij
1-4 Woudsma
2-4 Drenthen

Voor Lemele blijft de goede reeks als promovendus mooi voortduren. Vanmiddag werd gewonnen in en tegen Kloosterhaar. Tegen de degradant uit de Tweede klasse wist de ploeg van trainer Klaas Mijnheer op voorsprong te komen na een halfuur (Woudsma, 0-1). Voor rust benutte oud-Heracles en HHC’er Roy Jurgens een strafschop waardoor men met 1-1 ging rusten. Wel werd er nog een Lemelese goal afgekeurd en had Kloosterhaar misschien nog een strafschop moeten krijgen.

Na rust opnieuw Woudsma die Lemele op voorsprong zette (1-2). Twintig minuten voor tijd leek het gedaan na de 1-3 (doelpunt Ten Kleij). De blauw-witten waren haarscherp in de afronding, te zien aan de 1-4 (de derde treffer van Woudsma). Waar de thuisploeg het scoren flink naliet, bleef Lemele zichzelf maar belonen. Ondanks de 2-4 tien minuten voor tijd gingen de punten weer mee naar Lemele. Inmiddels heeft men 11 punten uit 5 duels.

 

Foto’s: Ina Boezelman