Rondje langs de Sallandse velden: zaterdag 28 november

Een rondje langs de velden op zaterdag 28 november bij de clubs die wij volgen. Voor Nieuwleusen was er winst, ASC’62 en Lemele speelden gelijk. Meest opmerkelijk was de nederlaag voor OZC Ommen. Een kwartier voor tijd stond de ploeg nog voor met 1-3, maar SCD’83 wist uiteindelijk met 4-3 te winnen.

Tweede klasse H

Hulzense Boys-ASC’62 0-0

In Hulzen speelde ASC’62 tegen koploper Hulzense Boys. De Dalfsenaren behaalden een verdienstelijk gelijkspel. In de eerste helft had de thuisploeg de meeste aanspraak op een goal. Na rust was het de ploeg van trainer Marcel Waaijer die de betere kansen had. Het bleef echter bij 0-0.

ASC’62 heeft 16 punten uit 11 duels en staat in de middenmoot. Komende zaterdag speelt ASC’62 thuis tegen nummer een-na-laatst AVW’66.

Derde klasse C

Nieuwleusen-SEH 2-0
1-0 Evenboer
2-0 Malestein

In eigen huis won Nieuwleusen met 2-0 van SEH uit Heerde. Door de vijfde overwinning van het seizoen voegt de ploeg van trainer David Leeuw zich in de veilige middenmoot van 3C. Voor de zesde maal hielden de Nieuwleusenaren ook ‘de nul’, waarmee men slechts acht goals incasseerde tot nu toe. In het duel van deze middag scoorde Evenboer met de kop na een goed kwartier spelen (1-0). Ongeveer twintig minuten voor tijd bracht invaller Malestein de beslissing (2-0).

Komende zaterdag spelen de oranje-zwarten in en tegen Hattem.

Foto’s: Maria de Roo

SCD’83-OZC 4-3
0-1 F. Jansen
1-1 N. Dekker
1-2 Zweers
1-3 F. Jansen
2-3 Van Der Graaf
3-3 Wencker
4-3 N. Dekker (pen.)

OZC en SCD’83 maakten er voor de neutrale toeschouwers zaterdag in Dedemsvaart een geweldige wedstrijd van. De Ommenaren zullen lak hebben aan de complimenten over het schouwspel, zij verloren met 4-3, nadat men een kwartier voor tijd nog met 1-3 voorstond.

In de eerste helft kwam OZC snel op voorsprong (0-1). Na de gelijkmaker van SCD’83 leek de thuisploeg iets meer grip te krijgen, maar wisten Zweers en Jansen voor een comfortabele ruststand te zorgen. Al had deze nog hoger kunnen uitvallen dan 1-3. De thuisploeg kwam in de tweede helft feller en beter voor de dag. Tot een kwartier voor tijd hadden beide ploegen nog goede kansen, maar werd er (nog) niet gescoord. Daarna ging het mis voor de ploeg van trainer Marc Lobbert. Een indraaiende corner zorgde voor 2-3, waarmee de spanning terug was.

Een prachtige treffer van Wencker betekende de 3-3, waarmee de thuisploeg volledig terug was in de wedstrijd. Toen een minuut voor tijd Nick Dekker mocht aanleggen van elf meter was het feest voor SCD’83 compleet. Voor OZC waren de druiven wel erg zuur deze middag. Door het verlies blijft men op 17 punten staan. Komende zaterdag spelen de zwart-gelen thuis tegen WZC Wapenveld.

Derde klasse D

Mariënberg-Lemele 1-1
1-0 Doek
1-1 e.d. Mariënberg

Lemele ging deze zaterdag op bezoek bij Mariënberg. Een veld waar men mooie herinneringen koestert. Aan het einde van vorig seizoen won men hier namelijk het beslissingsduel om het kampioenschap in 4D van DKB. Positief voor de ploeg van trainer Klaas Mijnheer was deze zaterdagmiddag dat men een puntje behaalde tegen de nummer drie van 3D. Echter zakt men, doordat men zes duels niet meer won, naar de onderkant van de middenmoot.

In Mariënberg scoorde Roy Doek binnen het halfuur met een hard schot de openingstreffer (1-0). Daarna was Lemele tweemaal dichtbij de gelijkmaker, maar trof men paal en lat. Na rust leek de thuisploeg recht te hebben op een penalty, na hands, maar kreeg men deze niet. Een bal op de lat bracht Mariënberg vervolgens net niet de 2-0. Lemele wist even later wel te scoren, al had men daarbij wel de nodige hulp van de tegenstander voor nodig (1-1). Daar bleef het ook bij. Komende zaterdag speelt Lemele thuis tegen nummer laatst Sportlust Glanerbrug.

Zondag

Hoofdklasse C

Alcides-Rohda Raalte 4-2 (zaterdag, 19.30u)
1-0 Usta
1-1 Kamperman Leferink
2-1 Kaluzi
3-1 Kaluzi
3-2 e.d. Alcides
4-2 Boekholt

Rohda Raalte speelde zaterdagavond in Meppel. Tegen de gedeeld hekkensluiter Alcides werd het een teleurstellende avond voor de ploeg van trainer Martin Drent (4-2).

De avond startte met mooie treffer van Usta (1-0). Hij krulde de bal buiten het bereik van Rohda-doelman Veldwachter. Rohda kreeg daarna een uitgelezen mogelijkheid gelijk te komen. Erwin Scholte ter Horst vloerde een doorgebroken speler, kreeg de rode kaart, waarna De Visscher ook nog van elf meter mocht aanleggen. De oud-prof faalde echter. Even later eenzelfde situatie, toen Van Schooten een doelkans onderbrak. De Rohda-speler kwam weg met geel, tot woede van de thuisploeg. Kamperman Leferink maakte vervolgens vijf minuten voor rust 1-1.

Na rust zou je verwachten dat Rohda de man-meer-situatie zou uitbuiten. Niets was minder waar. Alcides kwam op 2-1 en zelfs op 3-1. Kaluzi scoorde tweemaal. Na een gelukkige eigen treffer via de rug van de Alcides-doelman (3-2) leek het spannend te worden in de slotfase. Boekholt maakte echter snel weer 4-2, waarmee de drie punten in Meppel bleven.

Rohda blijft staan op 14 punten en speelt volgende week zondag thuis tegen Hollandia.