Rondje langs de Sallandse velden: zondag 29 november

Een rondje langs de velden op zondag 29 november. Er werden aardig wat wedstrijden op natuurgras afgelast. De duels op kunstgras konden in ieder geval doorgang vinden. Zo waren er mooie overwinning voor Wijhe’92 en Heino te noteren. Wijhe’92 won zelfs voor het eerst dit seizoen. Zie ons onderstaand overzicht.

Eerste klasse E

NEC-Heino 1-4
0-1 Booij
0-2 Koopman
1-2 Rossen
1-3 Smeenk
1-4 Keijzer (pen.)

In een troosteloze ambiance nabij het Goffert-stadion in Nijmegen deed Heino het belangrijkste deze middag; drie punten meenemen. Tegen de amateurs van NEC kwam de ploeg van trainer Michel Steggink snel op 0-1 na een fraaie omhaal van Douwe Booij. Voor rust wist Koopman ook te ontsnappen aan de Nijmegense defensie en voor de 0-2 te zorgen. Heino had de touwtjes goed in handen, maar moest toch twee grote kansen weggeven. Toch bleef het bij rust 0-2.

Na rust maakte Rossen het nog spannend door na een uur spelen te ontsnappen aan de groen-witte defensie (1-2). Heino hield echter redelijk makkelijk stand en kon na een mooi uitgespeelde aanval voor 1-3 zorgen. Nadat Schokker werd gevloerd in blessuretijd mocht Keijzer nog voor 1-4 zorgen.

Door de winst klimt Heino naar plek zeven met 15 punten uit 11 duels. Komende zondag komt de ongeslagen koploper Woezik op bezoek.

Tweede klasse J

Wijhe’92-ATC’65 3-2
1-0 Heerink
2-0 Platenkamp
2-1 Gigengack
3-1 Heerink
3-2 Temminghoff

Er is nog hoop voor Wijhe’92! De ploeg van trainer Peter Jansen won zondagmiddag met 3-2 van ATC’65. Het was de eerste overwinning van het seizoen voor de hekkensluiter. Ongekende weelde voor de rood-witten. Na een halfuur spelen stond men met 2-0 voor. Dit was tevens de ruststand.

Na rust maakte Gigengack de aansluitingstreffer (2-1). Heerink maakte echter vijf minuten later alweer 3-1. Toen Temminghof namens de gasten uit Hengelo een kwartier voor tijd de 3-2 binnenkopte werd het nog even spannend. Wijhe’92 wist echter te overleven en drie welkome punten bij te schrijven.

Komende zondag gaat Wijhe’92 op bezoek bij Turkse Kracht.

Derde klasse B

Overwetering-Brummen 3-1
1-0 Elshof
1-1 Knip
2-1 Hekman
3-1 Özkök

Overwetering speelde in eigen huis geen goede wedstrijd. Tegen hekkensluiter Brummen werd echter wel gewonnen, waardoor de ploeg van trainer Slinkman in het spoor van koploper Colmschate’33 blijft. In Olst bracht Remon Elshof in de kluts zijn ploeg deze zondagmiddag op voorsprong (1-0). Niet veel later scoorde Bram de Haas bijna de 2-0, zijn schot belandde echter op de lat. Vlak voor rust kwamen de gasten op gelijke hoogte (1-1).

Nog binnen het uur wist Overwetering weer op voorsprong te komen na een goede individuele actie van Stefan Hekman (2-1). Een kwartier voor tijd kon Özkök de wedstrijd op slot gooien met de 3-1. Door de winst blijven de Olstenaren op één punt van Colmschate’33 en staan op de tweede plaats in 3B.

Komende zondag wacht de kraker uit tegen de nummer drie Robur.

Foto’s: Gerrit Krijt

Lemelerveld-Heerde 2-1
1-0 Exel
1-1 Weijenberg
2-1 Neppelenbroek

Ondanks dat de thuisploeg in de eerste helft de betere van het spel had bleef bij rust tussen Lemelerveld en Heerde nog 0-0. Het was overigens één van de weinige wedstrijden in Salland op natuurgras die doorging. Dit resulteerde in ‘vechtvoetbal’, waarin de ploeg van trainer Edwin Duim in de tweede helft op voorsprong kwam. Lugtenberg vond teamgenoot Exel die op zijn beurt raak schoot (1-0). Heerde kreeg na deze treffer het spel wat meer in handen. Toen Michael Wolf vanaf elf meter mocht aanleggen leek de gelijkmaker in aantocht. Ware het niet dat Lemelerveld-doelman Ramaker wist te redden.

Even later was het echter wel raak. Weijenberg benutte een terugkomend schot (1-1). Even leek dit ook de eindstand te worden. Echter wist Neppelenbroek, vrijstaand in het strafschopgebied, in de absolute slotfase met zijn schot de thuisploeg nog drie punten te bezorgen (2-1). Door de winst komen de oranje-witten op een zevende plaats met 15 punten uit 11 duels.

Komende zondag speelt Lemelerveld uit tegen Warnsveldse Boys.

Foto’s: Martin Zwakenberg

Heeten-Vaassen AFG

Volgende week zondag speelt Heeten uit tegen Heerde.

Vierde klasse H

DAVO-Broekland AFG

Komende zondag speelt Broekland thuis tegen FC RDC.

Haarle-Balkbrug AFG

Komende zondag speelt Haarle uit in en tegen Lettele.

OVC’21-Lettele 1-4
1-0 Zandman
1-1 Oosterwijk
1-2 Huijsmans
1-3 Van Oldeniel
1-4 Oosterwijk

Na een 1-1 ruststand maakte de ploeg van trainer Paul Roskam na rust het verschil (1-4). Door de winst van de Lettelenaren stijgt men naar een knappe tweede plaats in 4H.

Dalfsen-USV 4-1
1-0 Kamphuis
2-0 Kamphuis
3-0 Van der Vegt
3-1 Meijerink
4-1 Jansen of Lorkeers

In een regenachtig decor op sportpark Gerner in Dalfsen werd USV op alle fronten door de thuisploeg afgetroefd. Na de uitstekende reeks die het team van coach Theo van ’t Zand de afgelopen weken had neergezet was de uiteindelijke 4-1 nederlaag op het kunstgras in Dalfsen dan ook een fikse domper. Zeker in de wetenschap dat USV bij winst gedeeld koploper in 4H was geworden.

In de 3e minuut kwam Dalfsen al op voorsprong. Topscorer en uitblinker Jeroen Kamphuis strafte, na balverlies van het zwak opererende middenveld van USV, de geboden kans uitstekend af, 1-0. USV probeerde na deze vroege achterstand meer vat op het spel van de thuisploeg te krijgen, maar moest zowel op snelheid als techniek haar meerdere in de rood-gelen erkennen. En als het wel een keer in het strafschopgebied van de gastheren kwam dan waren de blauwwitten onzorgvuldig en te besluiteloos.

Na een aanval uit het boekje kwam Dalfsen in de 35e minuut door een prachtig doelpunt van Jeroen Kamphuis op een 2-0 voorsprong. Toen 5 minuten later, na weer een soortgelijke aanval en dito doelpunt van Luuk van der Vegt, de score naar 3-0 werd opgevoerd leek zich een debacle voor USV te voltrekken. Dat scenario werd in de tweede helft, ondanks een aantal uitgespeelde mogelijkheden voor Dalfsen geen realiteit, omdat de snelle en vaardige spitsen wat slordig met de kansen omsprongen. De goed op dreef zijnde Chiel de Weerd had USV bijna op 3-1 gezet, maar zijn mooie kopbal werd door de paal gekeerd. Toen Tim Bouwman en Ron Meijerink door Van ’t Zand in de slotfase werden ingebracht kwam er meer elan in de Nieuwleuser ploeg. De eerste kans die Meijerink in de 75e minuut door Bouwman geboden werd, was meteen raak, 3-1. Toen vanaf de aftrap van Dalfsen, na rommelig ingrijpen in de defensie van USV, Vincent Jansen of Lorkeers de 4-1 binnen schoot was de wedstrijd gespeeld.

Komende zondag is het: SV Zwolle-Dalfsen en USV-ABS

Tekst en foto: Peter Meijerink

Vijfde klasse A

Raalte-Ulu Spor 0-3
0-1 Yildirim
0-2 Kafali
0-3 Eroglu

In eigen huis speelde Raalte een frustrerende wedstrijd. De ploeg van trainer Jan Plagman was beter dan de koploper, maar zag dat Ulu Spor uiteindelijk met een 0-3 overwinning het sportpark afliepen. Na een 0-1 ruststand, maakten Kafali en Eroglu er in de laatste tien minuten nog 0-2 en 0-3 van. Door het verlies blijft Raalte op 16 punten uit 11 duels.

Komende zondag wacht de Raaltenaren een thuisduel tegen Vilsteren.

Mariënheem-Hoonhorst 2-4
0-1 Klein Herenbrink
1-1 Vloedgraven
1-2 J. Broeks
1-3 R. Broeks
1-4 Beltman
2-4 Vloedgraven

Hoonhorst bleef zondag in het spoor van koploper Ulu Spor. Het uitduel tegen Mariënheem werd met 2-4 gewonnen. Na een 1-2 ruststand was het opmerkelijk dat de doelman van de thuisploeg Bjorn Lorkeers het veld moest verlaten vanwege een blessure. Trainer Brinkman had geen reserve-doelman op de bank, waardoor speler Sietse Koenjer op doel ging staan. Ondanks inspanningen van de inval-goalie liep Hoonhorst in de tweede helft uit naar 1-4. Vloedgraven redde, met zijn goal van de middag, nog de eer voor de thuisploeg (2-4).

Komende zondag is het: Mariënheem-SDOL en Hoonhorst-Sportlust-Vroomshoop

Vilsteren-Bornerbroek AFG

Komende zondag speelt Vilsteren uit in en tegen Raalte.

Nieuw Heeten-SDOL 2-1
0-1 Kortstee
1-1 Kruiper
2-1 Kemper

Nieuw Heeten won zondagmiddag in eigen huis van SDOL. De gasten uit Luttenberg kwam via Mart Kortstee na 1 minuut al op voorsprong (0-1). Echter wist Nieuw Heeten, dat deze week het contract met hoofdtrainer Harold Sneller met een seizoen verlengde, twee minuten later alweer gelijk te maken (1-1). Halverwege de eerste helft dacht de thuisploeg op voorsprong te komen, deze treffer werd echter geannuleerd vanwege duwen.

In de tweede helft had Nieuw Heeten het betere van het spel. Na kansen voor Bloemen en Ten Have werd het na een uur spelen 2-1 uit een vrije trap (zie filmpje). Het bleek uiteindelijk genoeg voor een overwinning van de zwart-witten. Nieuw Heeten heeft door de winst 19 punten uit 11 duels. SDOL heeft er 8 uit evenveel duels.

Komende zondag is het Mariënheem-SDOL en Langeveen-Nieuw Heeten.

Vijfde klasse H

Terwolde-Wesepe AFG

Volgende week zondag speelt Wesepe thuis tegen Epse Gorssel combinatie.