Rondje langs de Sallandse velden (zaterdag 20 februari)

Een rondje langs de Sallandse velden van zaterdag 20 februari. In de vier wedstrijden die we bekijken twee bijzonderheden: in 3C won OZC de topper van Bergentheim (2-1) en behaalde de tweede periodetitel. In diezelfde klasse won Nieuwleusen met liefst 11-1 van Storica.

Tweede klasse H

ASC’62-Hellendoorn 2-0
1-0 Van Faassen
2-0 Van Faassen

ASC’62 deed goede zaken in eigen huis tegen Hellendoorn (2-0). Beide ploegen staan in de middenmoot van 2H. Door een 2-0 overwinning sluit de ploeg van trainer Marcel Waaijer weer aan bij de sub-top. Het verschil werd deze zaterdag gemaakt door het duo De Jong en Van Faassen. Zowel in de eerste als tweede helft was De Jong de aangever en Van Faassen de afmaker.

Door de winst hebben de Dalfsenaren 28 punten 17 duels. Komende zaterdag speelt ASC’62 geen competitieduel. Die week erop speelt men uit tegen DOS Kampen.

Derde klasse C

OZC-Bergentheim 2-1
1-0 Kuiper
1-1 Merjenburgh (pen.)
2-1 Nieuwenhuis (pen.)

Een belangrijk duel in Ommen, waar de nummer drie in 3C de nummer twee ontving. Niet alleen was het duel belangrijk voor de stand, maar ook voor de tweede periodetitel. Bij een gelijkspel of winst pakten de bezoekers deze titel. De ploeg van trainer Marc Lobbert had alleen bij winst een gegarandeerde nacompetitie-plaats.

Voor rust wisten beide ploegen niet tot scoren te komen. Na rust veranderde dit. Frank Kuiper strafte net na de thee onoplettendheid af in de defensie van de Bergentheimers (1-0). Vervolgens werd het echter 1-1 een kwartier voor tijd door een benutte strafschop van Gertjan Merjenburgh. In dezelfde minuut kreeg OZC echter ook een strafschop, waardoor de (periode)stand weer in het voordeel van de thuisploeg was (2-1). In die score kwam geen verandering meer, waardoor de geel-zwarten voor de zesde keer op rij ongeslagen bleven in een competitieduel.

OZC behaalt hiermee de tweede periodetitel en zag ook koploper SC Lutten gelijk spelen tegen SCD’83 (2-2). De Ommenaren staan in de totaalstand nog één punt achter op Lutten.

Komende zaterdag is men vrij. Die week erop speelt men het uitduel tegen VHK.

Foto’s: Kristian Giesen

Nieuwleusen-Storica 11-1
1-0 Meijerink
2-0 Muller
3-0 Meijerink
4-0 Meijerink
4-1 Lubbers
5-1 Meijerink
6-1 Odink
7-1 Gruben
8-1 Gruben
9-1 Goutbeek
10-1 Odink (pen.)
11-1 Scholten

Een monsterscore in Nieuwleusen deze zaterdag. Na een 4-0 voorsprong deden de Zwollenaren nog iets terug voor rust (4-1). Na rust was de ploeg van trainer David Leeuw helemaal op dreef, waardoor men uitliep naar liefst 11-1. Tegenstander en hekkensluiter Storica heeft de afgelopen weken al vele forse nederlagen geleden. Zo verloor men drie weken geleden bij Gramsbergen met 18-0.

Nieuwleusen sluipt weer richting de kop van het klassement. Met 30 punten uit 17 duels is men 6 punten verwijderd van koploper Lutten. Over twee weken kan men bij een overwinning definitief aansluiten: Lutten-Nieuwleusen staat dan op het programma.

Foto’s: Maria de Roo

Derde klasse D

Lemele-Kloosterhaar 1-5
0-1 Jurgens
0-2 Boshove
1-2 Schoenmaker
1-3 Drenthen
1-4 Jurgens
1-5 Bokxem

Lemele leed in eigen huis een forse en daardoor gevoelige nederlaag (1-5). Tegen Kloosterhaar, waar men het uitduel nog van won (2-4), werd na een 0-1 ruststand met ruime cijfers verloren. Robin Schoenmaker bracht nog wat hoop terug na de 1-2 in de tweede helft. Een kleine tien minuten later was het echter alweer 1-3, waarna het verzet gebroken leek van de ploeg van Klaas Mijnheer.

Kloosterhaar, dat voorafgaand twee punten minder had dan Lemele, klimt nu over de blauw-witten. De Lemelers blijven staan op 19 punten en zijn niet ver verwijderd van de nacompetitiestreep. Komende zaterdag haalt men het duel in tegen Blauw Wit’66 in Holten.