Rondje langs de Sallandse velden: zaterdag 19 september

Op zaterdag 19 september verloor geen van de ploegen die wij volgen op zaterdag. Driemaal winst en eenmaal een gelijkspel! Zie onderstaand overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Tweede klasse H

FC RDC-ASC’62 0-2
0-1 Bartels
0-2 Van Gelder

ASC’62 kreeg vorige week een domper te verwerken in het uitduel tegen DZC’68. Na een 0-1 voorsprong ging het in de slotsecondes volledig mis (2-1 verlies). In de afgelopen twee competitieduels scoorden de Dalfsenaren steeds snel in het duel. Zo ook in het derde competitieduel vandaag in Deventer tegen FC RDC. De Deventenaren deden vorig seizoen mee om de titel in 2H, maar zagen vele basisspelers vertrekken. Ook het derde duel van FC RDC zou hen geen punten opleveren.

Zoals gezegd een snelle goal voor ASC’62. Goed aangeven van Matthijs van Gelder deed de pas 17-jarige Mees Bartels scoren (0-1). De ploeg van trainer Marcel Waaijer was het gehele duel de betere en had ruimer kunnen winnen dan uiteindelijk de 0-2. Twintig minuten voor tijd was Van Gelder nu zelf de doelpuntenmaker. Luuk van Keulen bediende de aanvaller waarna Van Gelder scoorde en ASC’62 de punten binnen had.

Derde klasse C

VHK-Nieuwleusen 0-1
0-1 Broek

Nieuwleusen pakte vanmiddag zijn eerste overwinning van het seizoen. In Sint Jansklooster werd Anne Jan Broek in blessuretijd de gevierde man. In de eerste helft viel er eenmaal gevaar te noteren voor de thuisploeg. Een bal op de lat bracht de ploeg van trainer Peter Pot dichtbij een doelpunt. Na rust overkwam Nieuwleusen hetzelfde en leek het duel in de slotfase af te gaan op een doelpuntloos gelijkspel. Na een goede kans voor Karlo Naberman namens VHK gingen de bezoekers er met de overwinning vandoor. Broek maakte vanuit de tegenstoot de bevrijdende 0-1.

Foto’s: Maria de Roo

OZC-Hattem 1-1
1-0 Jansen
1-1 Senz

Na het doelpuntloze gelijkspel vorige week in en tegen Nieuwleusen stond OZC deze week voor een thuiswedstrijd tegen Hattem. De bezoekers hadden de eerste twee competitieduels van het seizoen gewonnen. OZC begon het duel vanmiddag goed. Binnen tien minuten viel Frank Jansen als doelpuntenmaker op het formulier te noteren. Hij schoot binnen op aangeven van Dennis ter Burg (1-0). Toch kwam Hattem nog voor rust op 1-1 (doelpunt Sens), terwijl OZC had verzuimd ruimer op voorsprong te komen. Na rust kwam er geen verandering meer in de stand.

Derde klasse D

RKSV-Lemele 1-2
1-0 Kwintenberg
1-1 Woudsma
1-2 Woudsma

Lemele gingen op bezoek in Rijssen bij RKSV. Waar de thuisploeg de eerste helft veel doelpogingen had, ontbrak hen het geluk. In de tweede helft opende Kwintenberg, nu wel met geluk, de score (1-0). De ploeg van trainer Klaas Mijnheer knokte zich echter knap terug in het duel. Tim Woudsma (foto, archief), vorige week ook al trefzeker, zorgde snel na de openingstreffer voor de 1-1. Waar RKSV optisch beter was maakte Lemele het verschil in de counters. Vlak voor tijd scoorde Woudsma opnieuw tot frustratie van de Rijssenaren (1-2). Na twee gelijke spelen was dit de eerste overwinning van promovendus Lemele.

tim woudsma lemele 1