Rondje langs de Sallandse velden (zaterdag 19 maart)

Een rondje langs de velden op zaterdag 19 maart. ASC’62 draait nog knap mee bovenin 2H, maar verzuimde te winnen van laagvlieger ON Almelo (1-1). OZC verspeelde in de strijd om het kampioenschap in 3C twee dure punten. Een kwartier voor tijd stond de ploeg van trainer Marc Lobbert nog voor met 0-2. Het duel eindigde in 2-2.

Tweede klasse H

ON Almelo-ASC’62 1-1
1-0 Ardesch
1-1 Van Gelder

Bij winst in Almelo was ASC’62 erg dichtbij de koppositie geweest. Het verschil met koplopers De Esch en IJVV was dan nog maar één punt geweest. Echter door een gelijkspel bij ON in Almelo is het verschil drie punten. Tegen nummer een-na-laatst ON Almelo kwam de ploeg van Marcel Waaijer met 1-0 achter uit een vrije trap, na een klein kwartier spelen. Diep in de tweede helft wist Matthijs van Gelder nog een punt te redden. Hij schoot raak in de lange hoek (1-1).

Programma zaterdag 2 april: ASC’62-Den Ham.

 

Derde klasse C

Hardenberg’85-OZC 2-2
0-1 Zweers
0-2 Van Rhijn
1-2 Klein Koerkamp
2-2 Peek

OZC is samen met Lutten, Gramsbergen en Bergentheim verwikkeld in een hevige kampioenstrijd. Vraag is welke ploeg het beste bestand is tegen de druk. Afgelopen zaterdag wonnen Lutten, Gramsbergen en Bergentheim hun duels. OZC leek ook lang met een overwinning uit Hardenberg weg te gaan. De geel-zwarten konden echter in het laatste kwartier niet een 0-2 voorsprong over de streep trekken.

Koploper is op dit moment Lutten (43), gevolgd door Gramsbergen (40) en Bergentheim (40). OZC sluit aan met 39 punten.

Programma zaterdag 2 april: OZC-Storica.

SCD’83-Nieuwleusen 3-1
1-0 Dekker
1-1 Dijk
2-1 Breukelman
3-1 Dekker (pen.)

Nieuwleusen voetbalt het seizoen uit in de middenmoot van 3C. Er liggen praktisch geen kansen meer op promotie of degradatie voor de ploeg van trainer David Leeuw. In een duel der middenmoters trok SCD’83 zaterdag aan het langste eind. Na een 1-1 stand schoot Leon Breukelman ver in blessuretijd de 2-1 binnen. Nick Dekker maakte vanaf elfmeter vlak daarna nog de 3-1.

Programma zaterdag 2 april: Nieuwleusen-WZC Wapenveld.

Foto’s: Maria de Roo

 

Derde klasse D

Achilles Enschede-Lemele 4-1
1-0 Ter Horst
1-1 Eigen goal Achilles
2-1 Ter Horst
3-1 Oostindie
4-1 Ter Horst

Bijna wekelijks schrijven we inmiddels over de zorgen voor Lemele in 3D. Na 30 januari (RKSV, 2-0) werd door de ploeg van trainer Klaas Mijnheer niet meer gewonnen. Dat zijn inmiddels alweer vijf duels zonder punten. Tegen ‘degradatie-concurrent’ Achilles Enschede kregen de Lemelers het ook niet voor elkaar de negatieve spiraal te doorbreken. Na een 1-1 ruststand maakte met name Job ter Horst er namens de thuisploeg er een mooie middag van (4-1).

De verschillen onderin 3D zijn klein. Achilles Enschede staat nu op een twaalfde (nacompetitie)plaats nog maar één punt achter op Lemele. De blauw-witten staan op een veilige tiende plaats (19 punten) met een wedstrijd minder gespeeld. Programma maandag 28 maart: Zelos-Lemele.