Rondje langs de Sallandse velden: zaterdag 17 oktober

De wedstrijden van zaterdag 17 oktober waarin alle clubs die wij volgen verloren. Lemele verloor na zeven duels voor het eerst dit seizoen. Zie onderstaand overzicht.

Tweede klasse H

Dieren-ASC’62 1-0
1-0 Peters (pen.)

ASC’62 liep in het Gelderse Dieren tegen een onnodige 1-0 nederlaag aan. In de eerste helft kwam de thuisploeg met tien spelers te staan na een rode kaart voor één van hun aanvallers. Na rust moeten de Dalfsenaren de kansen hebben geroken om de overwinning in de wacht te slepen, maar niets was minder waar. In een zeer matige vertoning verloor de ploeg van trainer Marcel Waaijer zelfs nadat de thuisploeg tien minuten voor tijd een strafschop benutte (1-0).

Door het verlies heeft ASC’62 11 punten uit 7 duels. Positief was in ieder geval de invalbeurt voor Marcel Bijlenga (foto, archief) na maanden blessureleed. Komend weekend zijn de Dalfsenaren vrij van competitievoetbal.

Derde klasse C

Gramsbergen-Nieuwleusen 4-2
1-0 Seinen
2-0 Seinen
2-1 Meijerink
3-1 Slotman
4-1 Houtman
4-2 Meijerink

In de eerste helft van het duel tussen Gramsbergen en Nieuwleusen had de thuisploeg de overhand. Na een goede kans voor Seinen bleef de stand in de beginfase nog op 0-0. Na een kwartier spelen (1-0) en vlak voor rust wist diezelfde Seinen het net echter wel te vinden (2-0). Meijerink bracht Nieuwleusen nog weer even terug in het duel (2-1), maar zag hoe Gramsbergen via Slotman en Houtman weer op ruime voorsprong kwam (4-1). Vlak voor tijd scoorde Meijerink nogmaals (4-2), echter bleven de punten in Gramsbergen.

Door het verlies heeft de ploeg van David Leeuw 10 punten uit 6 duels. Komende zaterdag haalt Nieuwleusen het duel tegen Lutten in. Komende dinsdag speelt men voor de beker (1e ronde) in Veessen tegen Vevo. Aanvang 20u.

Hatto Heim-OZC 2-1
0-1 Jansen
1-1 Van der Weerd
2-1 Teuben (pen.)

OZC had in Hattem via Frank Jansen een erg vroege voorsprong te pakken (0-1). De ploeg van trainer Marc Lobbert kon deze voorsprong lang vasthouden. Een kwartier voor tijd ging het echter mis voor de Ommenaren. Was het eerst Jurgen van der Weerd met de gelijkmaker (1-1), scoorde Maarten Teuben vlak daarna zelfs de winnende treffer vanaf elf meter namens de thuisploeg (2-1). Een speler van de thuisploeg ontving in blessuretijd oveigens nog wel twee onhandige gele kaarten (rood). Dit bracht geen verandering meer in de score. Bij winst waren de geel-zwarten mede-koploper geweest.

Na drie overwinningen op rij betekende de nederlaag vandaag dat OZC 11 punten heeft uit 7 duels. Komende weekend is OZC vrij van competitievoetbal.

Derde klasse D

Quick’20-Lemele 2-0
1-0 Snijders
2-0 Scholten

In Oldenzaal verloor Lemele van de zaterdagtak van Quick’20. Dit topduel in 3D zou uitmaken welke ploeg (bij winst) aangehaakt blijft in de top en een mogelijke eerste periodetitel. Voor Lemele werd het een teleurstellende middag. In de eerste helft wist Snijders het net te vinden (1-0). Na rust deed Scholten hetzelfde voor zijn ploeg (2-0). Op Sportpark Vondersweijde eindigde het zodoende in 2-0.

Door het verlies heeft de ploeg van trainer Klaas Mijnheer 12 punten uit 7 duels. Komend weekend is men vrij.

Foto’s: Ina Boezelman