Rondje langs de Sallandse velden: zaterdag 14 november

Een overzicht van de wedstrijden op zaterdag 14 november van de clubs in Salland die wij volgen. Alleen Nieuwleusen wist te winnen. Lemele speelde gelijk na een 0-2 achterstand en ASC’62 en OZC verloren.

Tweede klasse H

ASC’62-De Esch 0-1
0-1 Benneker

In Dalfsen kende ASC’62 zaterdag een ‘zure middag’. Na 93 minuten stond er nog een 0-0 stand op het bord. Een minuut later werd het via een vrije trap 0-1 en verloor de ploeg van Marcel Waaijer het directe duel om een positie in de top-4 in 2H. In de eerste helft dacht de thuisploeg nog op voorsprong te zijn gekomen, een treffer van aanvaller Van Gelder werd echter vanwege buitenspel geannuleerd.

Na rust trokken de Dalfsenaren in de slotfase dus aan het kortste eind. Door het verlies blijft ASC’62 op 15 punten staan. Komende zaterdag is men vrij, die week daarop speelt men uit tegen de koploper Hulzense Boys.

Foto’s: Kristian Giesen

Derde klasse C

Bruchterveld-Nieuwleusen 0-2
0-1 Gruben
0-2 e.d. Bruchterveld

Nieuwleusen heeft het verdedigend goed op orde dit seizoen. De ploeg van trainer David Leeuw incasseerde nog slechts acht tegentreffers in tien duels. Daarmee heeft de ploeg de minste tegengoals in 3C. Zaterdag in Bruchterveld werd het 0-2. Een belangrijke overwinning om weg te komen uit de onderste regionen. Waar men voor de vijfde keer ‘de nul’ hield achterin, gaat het aanvallend een stuk stroever.

In Bruchterveld profiteerde Lars Gruben kort voor rust van slecht wegwerken van de doelman van de thuisploeg (0-1). Na een eigen goal een kwartier voor tijd was het duel beslist (0-2). Nieuwleusen heeft 14 punten uit 10 duels en speelt komende zaterdag de 2e ronde bekerwedstrijd in Olst tegen Overwetering (14.30u).

OZC-SC Lutten 2-4
0-1 E. Altena
0-2 Kosse
1-2 Jansen (pen.)
1-3 E. Altena
2-3 Buitenhuis
2-4 F. Altena

In 3C speelden zaterdag de top-4 tegen elkaar: Bergentheim-Gramsbergen en OZC-Lutten. Voor de Ommenaren zou winst op de koploper een mooie stap naar de koppositie kunnen betekenen. Het liep echter anders voor OZC. Binnen een halve minuut kwamen de bezoekers op 0-1. Daarna liep de ploeg van trainer Marc Lobbert achter de feiten aan. Ronald Kosse maakte vlak na rust via een mooie lob 0-2. Gelukkig voor de spanning benutte Frank Jansen daarna een strafschop (1-2).

Echter konden de geel-zwarten een nederlaag niet voorkomen. Lutten maakte 1-3, Buitenhuis deed nog wat terug; 2-3, waarna Frank Altena in de rebound van de gemiste strafschop van Jan van den Berg het duel besliste (2-4). Door het verlies blijft OZC op 17 punten uit 10 duels staan. Komende zaterdag is men vrij.

Derde klasse D

Lemele-Juliana’32 2-2
0-1 Groot Roessink
0-2 Groot Roessink
1-2 Woudsma
2-2 Woudsma

Het duel tussen Lemele en Juliana’32 kende vier goals en twee doelpuntenmakers (2-2). Met dit gelijkspel leek Lemele na afloop het meest tevreden. Ondanks een hogere notering in de stand kwam de thuisploeg op een 0-2 achterstand. Een kwartier voor tijd kwam de ploeg van Mijnheer echter knap terug. Twee goals van Tim Woudsma bracht Lemele alsnog een puntje (2-2). In de slotfase waren er nog kansen, maar werd er niet meer gescoord.

Voor Lemele was er na drie nederlaag eindelijk weer een behaald punt. Men heeft nu 13 punten uit 10 duels. Komend weekend is Lemele vrij.