Rondje langs de Sallandse velden (zaterdag 13 februari)

Een overzicht van de ploegen die wij volgen op zaterdag: 13 februari. Opvallend was met name de ruime nederlaag van ASC’62 in Zwolle (4-0). OZC boekte zijn vijfde competitie-overwinning op rij.

Tweede klasse H

ZAC-ASC’62 4-0
1-0 Heimerikx
2-0 Groen
3-0 Heimerikx
4-0 Ottens

ASC’62 won de eerste twee duels na de winterstop. Zaterdag in Zwolle tegen ZAC kreeg men echter een behoorlijke tik te verwerken. Na een klein halfuur stond de thuisploeg al op een 2-0 voorsprong. De Dalfsenaren kregen voor rust de nodige gele kaarten. Vlak voor rust zelfs een rode kaart (2x geel Van Bruchem).

Na rust gaf ZAC, dat vooraf zeven punten minder had dan ASC’62, geen kans de bezoekers terug te laten komen in de wedstrijd. Het duel eindigde uiteindelijk in 4-0.

Komende zaterdag spelen de Dalfsenaren thuis tegen Hellendoorn.

Derde klasse C

OZC-Bruchterveld 3-2
1-0 Zweers
1-1 (?)
2-1 N. Jansen
2-2 (?)
3-2 Kuiper

De Ommenaren zijn lekker bezig na de winterstop. Met de vijfde competitieoverwinning op rij won de ploeg van trainer Marc Lobbert van Bruchterveld (3-2). Gemakkelijk ging het niet tegen de nummer twaalf van 3C. Driemaal kwamen de Ommenaren op voorsprong tweemaal werd het weer gelijk. Frank Kuiper maakte de winnende deze middag.

De achterstand op koploper SC Lutten, dat ook won, blijft drie punten. Komende zaterdag speelt OZC thuis tegen nummer twee Bergentheim.

Hatto Heim-Nieuwleusen 1-3
0-1 Grubben
0-2 De Weerd
0-3 Grubben
1-3 Kroes

Nieuwleusen besliste het duel in Hattem zaterdag voor rust. De ploeg van trainer David Leeuw was prima bij de les vanaf het begin. Lars Grubben strafte een fout van de Hatto Heim-doelman na vijf minuten af (0-1). Na wederom gestuntel in de defensie werd het 0-2 en voor rust zelfs nog 0-3. Ongekende weelde voor Nieuwleusen dat vooraf één punt meer had dan de gastheren.

Na rust scoorde Hatto Heim gelijk tegen, maar verder dan dat kwam men niet. De oranje-zwarten hebben 27 punten uit 16 duels en staan op een vijfde plaats in 3C. Komende zaterdag speelt Nieuwleusen thuis tegen Storica HFC.

Foto’s: Maria de Roo

Derde klasse D

Voorwaarts V.-Lemele 4-3
1-0 Harms
1-1 Warmelink
1-2 Schoenmaker
2-2 Bove
3-2 Bove
4-2 Dogger
4-3 De Lange

Lemele verloor in Westerhaar-Vriezenveensewijk met 4-3. In een aantrekkelijk duel gingen de mannen van trainer Klaas Mijnheer nog wel met een voorsprong de rust in (1-2). Na rust ging het echter volledig mis tegen een ploeg die net als Lemele strijdt om weg te komen of blijven uit de onderste regionen (4-3).

De blauw-witten staan op dit moment op een veilige zevende plaats met 19 punten uit 15 duels. Echter is dit maar drie punten verwijderd van de elfde (nacompetitie)plaats.

Komende zaterdag speelt de ploeg van Mijnheer thuis tegen Kloosterhaar.