Rondje langs de Sallandse velden: zaterdag 12 september

Van de zaterdagclubs die wij volgen was er niet één die wist te winnen. Hierdoor een rondje langs de velden van de tweede speeldag: zaterdag 12 september.

Tweede klasse H

DZC’68-ASC’62 2-1
0-1 Van Faassen
1-1 Yayla
2-1 Adriaanse

Na de mooie overwinning van vorige week thuis tegen SVI, leek het in Doetinchem vanmiddag opnieuw een mooie middag te worden voor ASC’62. Een hele snelle goal van Rick van Faassen (1-0) hielp de ploeg van trainer Marcel Waaijer in het zadel, zo leek het.

Na ruim een uur spelen ontving jongeling Mees Bartels echter zijn tweede gele kaart in korte tijd en konden de Dalfsenaren verder met tien man. Lang leek de ploeg van Waaijer dit vol te houden, echter waren het twee invallers van DZC’68 die niet alleen zorgden voor de gelijkmaker, maar zelf voor de overwinning. Eerst was het Yayla rond de 90e minuut met de 1-1. Ver in blessuretijd zorgde Adriaanse ook nog voor de 2-1. Een domper voor de Dalfsenaren.

Derde klasse C

Nieuwleusen-OZC Ommen 0-0

Kijk voor een uitgebreid verslag en foto’s van het duel: nieuwleusen-en-ozc-in-evenwicht

Derde klasse D

Lemele-Blauw Wit’66 3-3
1-0 Woudsma
1-1 Nijkamp
1-2 Schuppert
1-3 Nijkamp 
2-3 Ten Kley (pen.)
3-3 Woudsma

Lemele begon vanmiddag goed aan het eerste duel in eigen huis. Tegen Blauw Wit’66 uit Holten scoorde Tim Woudsma binnen tien minuten spelen (1-0). Daarna liep het voor de rust nog volledig mis. De gasten konden na de gelijkmaker zelfs tot een marge van twee goals komen: Thomas Nijkamp (1-1), Roy Schuppert (1-2) en opnieuw Nijkamp (1-3).

Lemele toonde echter genoeg veerkracht in de tweede helft. Ten Kley benutte een strafschop (2-3), waardoor het geloof bij de ploeg van trainer Klaas Mijnheer terug was. Tien minuten voor tijd wist Tim Woudsma voor het tweede gelijkspel in twee wedstrijden te zorgen (3-3).