Rondje langs de Sallandse velden (zaterdag 12 maart)

Een rondje langs de velden op zaterdag 12 maart. Wat opviel was met name de nederlaag van OZC. De Ommenaren, kanshebber voor de titel in 3C, verloren op eigen veld met 0-1 van Hatto Heim. Een mooie reeks overwinningen (7x) werd daarmee abrupt onderbroken.

Tweede klasse H

ASC’62-Dieren 1-0
1-0 De Jong

In het laatste duel van ASC’62-doelman Berry Roeberts wist zijn ploeg in eigen huis met 1-0 te winnen van Dieren. De goalie hield in zijn 299e wedstrijd zijn doel schoon en kan zeer tevreden terugblikken. Hij zag Piet de Jong, op aangeven van Matthijs van Gelder, al vroeg in de wedstrijd de enige treffer maken. De Jong kopte raak bij de tweede paal (1-0). Vervolgens werd het een duel waarin de toeschouwers niet verwend werden.

Het zal trainer Marcel Waaijer niet veel uitmaken, zijn ploeg wint immers en komt erg dicht bij de top van 2H. Nieuwe koploper De Esch staat op slechts vier punten achterstand.

Programma komende zaterdag: ON Almelo-ASC’62.

Foto’s: Kristian Giesen

 

Derde klasse C

OZC-Hatto Heim 0-1
0-1 Koridon

OZC verloor op 28 november van vorig jaar voor het laatst een wedstrijd, tot vanmiddag. Destijds werd overigens uit van SCD’83 (4-3) verloren. Deze zaterdag was nummer zes Hatto Heim, na een 0-0 ruststand met 0-1 te sterk. Matchwinner werd Michel Koridon. Hij maakte in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd.

Bij winst was OZC gedeeld aan kop gekomen met Lutten. Zij speelden met 1-1 gelijk tegen SEH. Ook Gramsbergen en Bergentheim zijn nog in beeld voor de titel in 3C. Deze beide ploegen staan op slechts drie punten van de koploper.

Programma komende zaterdag: Hardenberg’85-OZC.

Nieuwleusen-Gramsbergen 0-3
0-1 Wubs
0-2 Seinen
0-3 Broek

Nieuwleusen was na de nederlaag van vorige week bij Lutten (4-1) al enigszins uitgeschakeld voor de titel. Een nieuwe nederlaag deze zaterdagmiddag tegen Gramsbergen betekende een nekslag voor deze ambities. Grambergen ging beter met de kansen om. In de eerste helft was het Wubs met de treffer (0-1). Na rust scoorde Seinen zijn 28e treffer van het seizoen (0-2) en besliste Broek het duel in de slotfase (0-3).

Gramsbergen blijft meedoen voor de titel. Nieuwleusen blijft op plaats vijf op tien punten achterstand van koploper Lutten.

Programma komende zaterdag: SCD’83-Nieuwleusen.

Derde klasse D

Lemele-Quick’20 (zat) 1-4
0-1 Teders
0-2 Teders
0-3 Braam
1-3 Lammerink
1-4 Kempers

Het verhaal voor Lemele begint met de week zorgwekkender te worden. Thuis tegen de zaterdagtak van Quick’20 uit Oldenzaal werd met 1-4 verloren. Het was voor de ploeg van trainer Klaas Mijnheer de vierde nederlaag op rij. Na een 0-2 ruststand zorgde Lammerink in de tweede helft nog voor een eretreffer (1-3). De eindstand werd uiteindelijk op 1-4 gezet door de nummer twee uit 3D.

Lemele staat nog één punt boven de nacompetitie-streep, maar heeft één duel meer gespeeld dan nummer elf Zelos.

Programma komende zaterdag: Achilles Enschede-Lemele.