Rondje langs de Sallandse velden: zaterdag 12 december

De laatste ronde voor de winterstop. Voor ASC’62, Nieuwleusen, OZC en Lemele is het na vandaag winterstop. Voor deze vier ploegen was er tweemaal winst, eenmaal een gelijkspel en eenmaal verlies te noteren. Zie onderstaand overzicht.

Tweede klasse H

IJVV-ASC’62 2-1
1-0 De Velde
1-1 Pasman (pen.)
2-1 De Velde

ASC’62 keerde deze zaterdag terug uit IJsselmuiden met een zeer ‘katerige’ nederlaag. Grote delen van de wedstrijd waren de Dalfsenaren die bovenliggende partij en creëerde men de nodige kansen. Toch was het de thuisploeg IJVV die met een voorsprong de rust in ging. De eerste kans halverwege de eerste helft was bij de IJsselmuidense ploeg direct raak (1-0). Na rust ging het duel iets meer gelijk op, maar was het ASC’62 dat vlak voor tijd wist te scoren uit een strafschop. Chiel Pasman leek de eindstand op 1-1 te bepalen.

Echter in de absolute slotfase wist opnieuw De Velde het net te vinden namens de thuisploeg (2-1). Waar de thuisploeg de blijdschap had, waren de Dalfsenaren vooral boos over de goedkeuring van de treffer. Men dacht aan zuiver buitenspel. Door het verlies gaat de ploeg van trainer Marcel Waaijer met 19 punten uit 13 duels en een zevende plaats de winterstop in.

Op 23 januari hervat ASC’62 de competitie thuis tegen DZC’68.

Derde klasse C

Nieuwleusen-Hardenberg’85 3-2
1-0 Jansen
1-1 Niemans
1-2 Kievits
2-2 De Weerd
3-2 Meijerink

Nieuwleusen bleef ook voor de zesde competitiewedstrijd achtereen ongeslagen. Men won het vierde duel op rij. Door de winst sluit de ploeg van trainer David Leeuw weer aan bij de top in 3C.

In het thuisduel tegen Hardenberg’85 scoorde Rick Jansen na een kwartier spelen de enige treffer voor rust (1-0). Na rust wist Hardenberg’85 knap langszij én zelfs op voorsprong te komen (1-2). De Weerd en Meijerink wisten het duel echter in de slotfase tot een spektakelstuk te maken. Nieuwleusen won nog met 3-2 en op een puntentotaal van 23 te eindigen deze eerste seizoenshelft.

De oranje-zwarten hervatten op 23 januari de competitie met een uitwedstrijd tegen OZC Ommen.

Foto’s: Maria de Roo

Gramsbergen-OZC 0-2
0-1 Biemans
0-2 Van Rijn

In en tegen Gramsbergen boekte OZC een knappe overwinning. Tegen de nummer twee won de ploeg van trainer Marc Lobbert met 0-2. De Ommenaren scoorden net na rust en vlak voor het einde. Ruben Biemans maakte de openingstreffer op aangeven van Floris Buitenhuis (0-1). Vlak voor het laatste fluitsignaal wist Bram van Rijn nog de verdiende 0-2 binnen te werken.

Aangezien koploper Bergentheim verloor van nummer drie Lutten (2-1) en OZC dus won van Gramsbergen beleeft men een prima zaterdag. De geel-zwarten blijven op een vierde plaats staan, maar nu op vijf punten van de nieuwe koploper SC Lutten.

OZC hervat op 23 januari de competitie met een thuiswedstrijd tegen Nieuwleusen.

Foto: Kees Martens (Twitter)

 

Derde klasse D

Lemele-Drienerlo 3-3
0-1 (?)
1-1 Woudsma
1-2 (?)
2-2 Warmelink
2-3 (?)
3-3 Woudsma

Lemele en Drienerlo maakten er zaterdagmiddag een prachtig duel van. Op Sportpark ’t Zandeinde werd het uiteindelijk 3-3. Voor rust wist de thuisploeg eenmaal te scoren en de Enschedese studentenploeg tweemaal. De ruststand 2-2 was echter niet gek geweest, gezien Lemele-aanvoerder Ten Kley een strafschop miste. Na rust kwam Lemele wel op 2-2, waarna Drienerlo 2-3 maakte uit de counter. Tien minuten voor tijd bepaalde Tim Woudsma met zijn tweede treffer van de dag de eindstand op 3-3.

De ploeg van scheidend trainer Klaas Mijnheer startte als promovendus spectaculair aan dit seizoen. Na acht duels zonder overwinning staat men echter met 16 punten in de middenmoot van 3D.

Op 23 januari speelt Lemele de eerste wedstrijd na de winterstop. In Holten is Blauw Wit’66 de tegenstander.

Foto’s: Ina Boezelman