Rondje langs de Sallandse velden: zaterdag 10 oktober

Een overzicht van de duels van zaterdag 10 oktober. Nieuwleusen kwam niet in actie door een onderzoek dat nog loopt naar aanleiding van het duel van vorige week (Storica-Nieuwleusen). OZC won, ASC’62 en Lemele speelden gelijk.

Tweede klasse H

ASC’62-DOS Kampen 1-1
0-1 Ziyech (pen.)
1-1 Pasman

In Dalfsen speelde ASC’62 vanmiddag met 1-1 gelijk tegen voormalig amateur-grootmacht DOS Kampen. Hoewel de ploeg van trainer Marcel Waaijer de eerste helft de betere kansen had, kwamen de bezoekers vlak voor rust op voorsprong. Ziyech schoot raak uit een strafschop (0-1). Na rust was het Chiel Pasman na ruim een uur spelen met de gelijkmaker (1-1). Helaas voor ASC’62 bleef het duel beperkt tot een puntje.

Foto’s: Kristian Giesen

Derde klasse C

Nieuwleusen-Lutten AFG
Zie toelichting

OZC-VHK 5-1
1-0 N. van Rijn
2-0 N. van Rijn
2-1 Rook
3-1 N. van Rijn
4-1 Jansen
5-1 Kuiper 

OZC Ommen kende opnieuw een fijne middag in 3C. De ploeg van trainer Marc Lobbert won zijn derde duel op rij en is al vijf wedstrijden ongeslagen. De eerste helft scoorde Nicky van Rijn de twee eerste treffers van de middag. Roy Rook deed wat terug na rust (2-1) via de binnenkant van de paal. Lang konden de bezoekers niet genieten aangezien (opnieuw) Nicky van Rijn scoorde (3-1). Frank Jansen (4-1) en Kuiper (5-1) beslisten het duel definitief. OZC kruipt hiermee naar de vierde plaats.

Derde klasse D

Lemele-Zelos 1-1
0-1 Zehaije
1-1 Kleinlugtenbeld

Door een laat benutte vrije trap kwam Lemele nog op 1-1. De bezoekers uit Zelhem hadden het duel echter al eerder kunnen beslissen. Zie voor een uitgebreid verslag en meer foto’s: link