Rondje langs de Sallandse velden: 22 en 24 oktober

Een overzicht van de gespeelde beker- inhaalwedstrijden op donderdag 22 oktober en zaterdag 24 oktober.

1e ronde beker Oost

Overwetering-Alexandria 5-1
1-0 Loukili
2-0 Van Bessen
3-0 Loukili
4-0 Van Bessen
5-0 Loukili
5-1 De Jong

Op donderdagavond bekerde Overwetering in eigen huis tegen zondag vierdeklasser Alexandria uit Apeldoorn. De ploeg van trainer Robert Slinkman won eenvoudig met 5-1. Een vrije trap van Loukili en een afstandsschot van Van Bessen zorgden voor de 2-0 ruststand. Beide spelers zorgden overigens voor alle Olster doelpunten deze avond.

Na rust maakte Loukili er nog twee en Van Bessen één. Na deze 5-0 stand redde Berry de Jong de eer voor de Apeldoorners (5-1). De groen-gelen bekeren door naar de volgende ronde.

Hardenberg’85-Raalte 1-1* (*wns Raalte: 3-5)
1-0 Meijerink
1-1 Huis in ’t Veld

Raalte zorgde voor een verrassing in het bekertoernooi. De vijfdeklasser onder leiding van Jan Plagman won van zaterdag-derdeklasser Hardenberg’85 na strafschoppen. Richard Huis in ’t Veld (foto) werd van schlemiel toch nog een held. In de eerste helft mistte hij een strafschop (over geschoten), waardoor er voor rust niet gescoord werd.

Na een schitterende treffer van Roy Meijerink (bal in de kruising) leek Raalte verslagen (1-0). De thuisploeg verzuimde echter het duel op slot te gooien, waardoor een treffer vlak voor tijd van Huis in ’t Veld de gelijkmaker en strafschoppen betekende (1-1).

Door een misser van Hardenberg’85 bij de eerste strafschop, en Raalte dat alles raakte, werd het 5-3 en bekeren de blauw-witten verder naar de tweede ronde.

Derde Klasse C

Nieuwleusen-Lutten 0-1
0-1 F. Altena

In 3C haalden Nieuwleusen en Lutten een competitieduel in. Vanwege onderzoek naar ongeregeldheden in het duel Storica-Nieuwleusen werd het duel eerder afgelast. In Nieuwleusen waren de beste kansen in de beginfase voor de bezoekers. Onder andere een treffer werd geannuleerd van Lutten. Na een kopbal op de lat van Nieuwleusen was het Lutten dat halverwege de eerste helft op voorsprong kwam (0-1). Weekamp miste waarna Frank Altena raak schoot.

In de tweede helft werd door beide ploegen meer ‘de lange bal’ gehanteerd. Kansen waren er nog wel, gescoord werd er niet meer: 0-1. Nieuwleusen blijft op 8 punten staan. Volgende week speelt de ploeg van trainer David Leeuw opnieuw thuis, dan tegen SCD’83.

Foto’s: Maria de Roo