Romeo Castelen doet de Adelaarshorst pijn

Xandro Schenk poetste zijn aandeel in de 1-1 van RKC nog weg door een minuut voor het eind Go Ahead Eagles op 2-1 te zetten. Maar toen de Adelaarshorst nog feestvierde was daar Romeo Castelen die met een prachtig afstandschot RKC weer op gelijke hoogte bracht waardoor de avond zuur eindigde.

Met het doelpunt leek Schenk Go Ahead te geven waar hij recht op had. De rood-gelen speelden in de eerste helft op hoog niveau. De grootste kansen waren er voor Turuc en Falkenburg. Job van der Linden, uit vrije trap, zette de thuisploeg op voorsprong. Het enige dat Foeke Booy zijn manschappen kan verwijten is dat ze niet een keer vaker scoorden.

Dat RKC in de tweede helft op 1-1 kwam, viel niet helemaal uit de lucht, maar wel op een vervelend moment. Go Ahead kwam net weer wat beter in de wedstrijd toen het schot van Schet via het been van Schenk in het doel verdween. Toch rechtte het na de 1-1 de rug en bouwde weer op naar het RKC doel. Kansen kreeg het via Godée, Antonia. Turuc probeerde het van afstand. Scoren deed het uiteindelijk uit een corner. Waarbij nieuwkomer Azevedo leek te scoren maar de goal uiteindelijk op naam van Schenk kwam. De vreugde was van korte duur, dertig seconden na de 2-1 kwam RKC via Castelen weer langszij.

‎Zo komt de tegendoelpuntenteller alweer op 47. Alleen in het seizoen 94/95 incasseerde het meer tegengoals (48). Aan de doelpunten van gisteren kon de nieuwe Deense keeper Andersen weinig doen. Maar hij zou Go Ahead een groot plezier doen wanneer ‎hij de teller niet teveel laat oplopen.

Voor Foeke Booy is het zaak dat hij zijn mannen na deze domper weer scherp krijgt voor de wedstrijd tegen AZ. Wanneer Go Ahead tegen de kleintjes geen drie punten pakt, moet het maar winnen van de groten.

GA Eagles-RKC Waalwijk 2-2.

24′ 1-0 VD Linden.
64′ 1-1 Schet.
90′ 2-1 Schenk.
90+1′ 2-2 CastelenOpstelling GA Eagles Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk; Overgoor (81. Lambooij), Türüç, Falkenburg; Antonia (72. Azevedo), Kolder, Godée.
Foto’s: Johan Wolff