Rohda wint sinds 2009 weer in Meppel

Het was alweer eventjes geleden dat Rohda Raalte in de Hoofdklasse van Alcides in Meppel won. Op 29 november 2009 won men voor het laatst (0-3). Zondag wonnen de mannen van trainer Martin Drent met 1-2 en doen daardoor nog volop mee voor een top-3 eindklassering.

De eerste kansen in Meppel waren voor de bezoekers. Hettinga, Boeloerditi en Kiekebosch wisten echter niet te scoren. Vervolgens kwam ook Alcides tot ‘leven’, maar wist Rohda-middenvelder Max Kiekebosch de score te openen vlak voor rust (0-1).

Na goed een uur spelen kopte verdediger Coen Zwollo op de Meppelse lat, waardoor de 0-2 nog even uitbleef. Deze kwam er even later via Deniz Sahbaz wel. Hij wist wel koppend te scoren en maakte zijn 22e seizoenstreffer (0-2). Tien minuten voor tijd maakte Alcides nog wel de aansluitingstreffer via Yannick Kaluzi (1-2). Verder kwam de ploeg van trainer Eduard Lindeboom echter niet.

Door de winst bezet Rohda een vierde plaats in de Hoofdklasse C. Men heeft 37 punten uit 22 duels. Komende zaterdagavond spelen de rood-gelen thuis tegen Quick’20. Aanvang is 19.30u.

Foto: Jeroen Vulink