Rohda wil tegen Alcides in het spoor blijven van periodetitel

Alcides uit Meppel is komende zaterdagavond de tegenstander van Rohda Raalte op Sportpark Tijenraan. Een mooie taak voor de Raaltenaren om na de verloren wedstrijd in en tegen Sneek (2-1) toch in het spoor te blijven van een derde periodetitel. ‘Natuurlijk waren we zondag wel teleurgesteld, maar vergeet niet dat we tegen een hele aardige ploeg hebben gevoetbald. Eigenlijk hebben we het in de eerste twintig minuten weggeven. Daarna hebben we het niet meer recht kunnen trekken’, kijkt Rohda-trainer Kick Maatman (foto) terug.

In de ranglijst in de Hoofdklasse C is Rohda Raalte momenteel met 33 punten uit 22 wedstrijden terug te vinden op een zesde plaats. Alcides heeft 35 punten en staat een plaatsje hoger. Maatman: ‘Alcides kende ook een stroeve start, maar zakte nog niet zo ver weg als wij dat deden op een gegeven moment deden. Al lag bij hun het verwachtingspatroon voorafgaand aan het seizoen ook wat hoger.’ De Meppelers zien ook hun laatste kansen voor nacompetitie voor promotie in een derde periodetitel, waarin men net als Rohda 10 punten heeft uit 5 wedstrijden. Quick’20 staat hierin bovenaan. De Oldenzalers hebben nog de volle mep: 15 punten.

‘We hopen met deze wedstrijd wat extra publiek te trekken. Tevens is er na de tijd het één en ander voor sponsoren en supporters georganiseerd. Alcides is voor deze zaterdagavond een mooie tegenstander. Helaas doet Melvin Velthuis (ex-Rohda, red.) niet mee door een zware knieblessure’, licht Maatman toe.

In Meppel werd het eerder dit seizoen 2-2. In de laatste minuten wist Alcides toen nog de gelijkmaker te produceren. ‘Toch was dit het begin van onze wederopstanding’, weet de Rohda-trainer nog. De oefenmeester kan zondag beschikken over eigenlijk alle spelers. Jordi Lemmens is terug van een schorsing. ‘Verder zal komende dagen gekeken worden of enkele twijfelgevallen 100% fit zijn’, besluit Maatman tactisch zonder namen te noemen.

Scheidsrechter bij het duel is de heer Postma.

Rohda Raalte-Alcides, zaterdag 12 april aanvang 18.30u