Waar Raalte, herstel: Stöppelburcht, aanstaande zondag uit zijn voegen barst met het jaarlijkse carnaval, staat er voor Rohda Raalte een belangrijke competitiewedstrijd tegen Sneek Wit Zwart op het programma. Normaal gesproken zijn alle amateurverenigingen vrij in het carnavalsweekend. Vanwege de afgelastingen van afgelopen weken heeft de KNVB echter de Topklassers en Hoofdklassers een inhaalweekend ‘gegund’ tijdens carnaval.

UPDATE 18 februari: RTV OOST sport meldt inmiddels dat de wedstrijd is afgelast.

Door het zachte weer in januari konden na de winterstop door Rohda Raalte al twee wedstrijden worden gespeeld. Deze beide wedstrijden werden gewonnen (tegen Longa’30 met 3-0 en tegen Rigtersbleek met 1-3). De Raaltenaren vinden zichzelf momenteel als koploper terug op de ranglijst van de Hoofdklasse. Weliswaar heeft nummer twee Alcides een wedstrijd minder. Dit gegeven neemt niet weg dat het een knappe prestatie is van de mannen van trainer Kick Maatman.

Aan het begin van februari sloeg de vrieskou in. Dit betekende dat er door de voetballers mondjesmaat kon worden getraind en gespeeld. Competitiewedstrijden werden door de KNVB algeheel afgelast, zelfs het spelen van competitiewedstrijden op een kunstgrasveld is dan niet toegestaan. Rohda Raalte trainde onder andere verder in de sportschool. Afgelopen weekend speelde men wel een oefenwedstrijd. Tegen eersteklasser PH Almelo werd met 4-1 gewonnen. Zondag zal het vermoedelijk een zwaardere kluif worden. Rohda Raalte treedt aan tegen het Friese Sneek Wit Zwart. De Friezen staan momenteel op de vijfde plaats en kunnen weer aansluiten met de kop van de ranglijst, wanneer men wint in Raalte. Sneek Wit Zwart heeft hetzelfde aantal verliespunten als Rohda Raalte, alleen een wedstrijd minder gespeeld.

In de heenwedstrijd won Rohda Raalte met 2-1 door doelpunten van Teije ten Den en Jordy Bloo. Beide Rohda-talenten zorgden ervoor dat hun ploeg de drie punten uit Sneek naar Raalte bracht. Overigens is Teije ten Den deze week op stage geweest bij Jupiler League-club SC Veendam. Daar werkte, de uit Haarle afkomstige, Ten Den tweemaal een training af en speelde een wedstrijd tegen Topklasser WKE. De wedstrijd tegen WKE ging met 3-1 verloren. Ten Den scoorde wel de enige treffer voor SC Veendam. Of er een vervolg komt bij SC Veendam wordt binnenkort bekend.

 

 

 

 

 

 

 

 


Teije ten Den kopt namens SC Veendam (tegen WKE) de bal uit het eigen strafschopgebied

Komend weekend zullen waarschijnlijk alleen de échte Rohda-supporters of niet-carnaval-liefhebbers de gang naar Sportpark Tijenraan vinden. Een nadeel voor Rohda Raalte is dat Friezen geen carnaval vieren, al had men dat vorige week maar al te graag gewild tijdens de Elfstedentocht. De Friezen zullen dus in ieder geval zondag superfit en gebrand aan de start verschijnen. Aanvang 14.00u.

Actuele stand top-5 zondag Hoofdklasse C:

Plek Club Wedstr Punten Goals voor Goals tegen
1 Rohda Raalte 14 28 25 10
2 Alcides 13 27 30 21
3 Be Quick 1887 14 27 28 10
4 MSC 14 26 25 18
5 Sneek WZ 13 25 31 19

 

Bron foto: www.vv-wke.nl