Rohda verspeelt opnieuw voorsprong (2-2)

Vervelend, maar waar. Opnieuw verspeelde Rohda Raalte vandaag een 2-0 voorsprong in de Hoofdklasse C. Waar het vorige week in het thuisduel tegen Alcides, na een knotsgekke slotfase 3-3 werd, eindigde vandaag de teller in de uitwedstrijd tegen FVC Leeuwarden op 2-2.

Een prettige kop thee dronken de mannen van trainer Kick Maatman in de rust van het duel in Friesland. Een vroege goal van Rick Vleems (foto, 0-1) en een uitbreiding van de score door Djeremy Zandvliet na 35 minuten spelen (0-2) brachten Rohda deze zaterdagmiddag op een comfortabele voorsprong. Geen vuiltje aan de lucht voor de Raaltenaren, die voetballend beter waren en uiterst effectief met de kansen omgingen.

De tweede helft begon met een dot van een kans voor de rood-gelen, die misten voor open doel. De 0-3 had vermoedelijk de nekslag kunnen zijn voor het verzet van FVC. Maar de ploeg in het geel-groen en rode tenue kwam terug in de wedstrijd. Zo als vaker dit seizoen en ook vorige week, blijven standaardsituaties verdedigend een probleem voor Rohda Raalte. Na dik 50 minuten was het eerst Ruurd Algra (2-1) die zijn 17e competitietreffer kon binnenkoppen uit een corner. Daarna leek de uitploeg niet verder in gevaar te komen en de drie punten zeker te kunnen stellen.

Echter, in de laatste minuten ging het opnieuw mis. Wesley Tankink draaide een vrije trap vanaf de zijkant nog eens het strafschopgebied. Tot verbazing van alles en iedereen lag de bal pardoes achter Rohda Raalte-doelman Tepperik (2-2). Een desillusie voor de ploeg van Maatman die tweemaal in een week tijd twee punten voor zich ‘weggekaapt’ zien.

Door het gelijke spel staat Rohda op de zevende plaats met 35 punten uit 24 wedstrijden. Men voetbalt de een-na-laatste wedstrijd van het seizoen op zondag 4 mei thuis tegen RKHVV.