Rohda Raalte wist vanavond met 3-1 te winnen van OJC uit Rosmalen. Door de winst in het inhaalduel is de ploeg van trainer Kick Maatman, qua wedstrijden, weer op gelijke hoogte met koploper MSC. De Raaltenaren staan nu nog precies 1 punt achter op de Meppelse formatie. In de Hoofdklasse C zijn er nog 5 wedstrijden te gaan. Door de winst van vanavond ligt de titelstrijd nog volledig open.

Rohda Raalte startte vanavond goed aan het inhaalduel en was duidelijk op jacht naar de winst. Met name Bathmener Broekhuis, die afgelopen zomer overkwam van ABS en nog niet vaak in de basis stond, was gretig en had kansen de score te openen. Na enkele mogelijkheden voor de jonge blonde aanvaller was het uiteindelijk vlak voor rust raak voor hem. Een goede actie van nieuwkomer Zarbaf werd door Broekhuis binnengetikt (1-0). Een mooie opsteker voor de rood-gele formatie dat de laatste weken (1-1 tegen Hoogeveen en 0-2 tegen Quick’20) moeite had met scoren.

Na rust was het na een uur spelen Bas Smulders die de 1-1 voor de Brabanders maakte. Tijd voor Rohda-trainer Maatman om in te grijpen met een prima wissel. Spits De Groot werd vervangen door Boy Boeloerditi, die direct zijn waarde bewees door in de 70e minuut zijn ploeg alweer op een 2-1 voorsprong te zetten. Daarna duurde het nog even voor de Rohda-fans opgelucht adem konden halen. Middenvelder Dirk Jan Klijn Velderman maakte namelijk pas in de voorlaatste minuut de bevrijdende 3-1.

Door de winst blijft Rohda Raalte in de het spoor van koploper MSC en mag dus blijven hopen op een plek in de Topklasse. Komend weekend wacht voor Rohda de ‘buurman’ van MSC uit Meppel, namelijk Alcides. Een zware kluif wacht in Meppel, aangezien Alcides voor het seizoen als een van de topfavorieten voor de titel werd gezien. In Raalte werd het afgelopen november 1-1. De ploeg van onder andere oud-Rohda spelers Kloosterman en Velthuis staan nu op vijf punten van Rohda en zullen er alles aan doen om hun laatste kans op de titel te grijpen.

 

Uitslagen 11 april Hoofdklasse C (zon):

Hoogeveen-De Bataven 1-3
Quick’20-Juliana’31 1-1
Rohda Raalte-OJC Rosmalen 3-1
Alcides-Nieuw Buinen 3-1

 

Stand top-5 Hoofdklasse C (zon) per 11 april:

1 MSC 21-45
2 Rohda Raalte 21-44
3 Be Quick 1887 21-41
4 Alcides 22-39
5 Juliana’31 21-37