Rohda treft Achilles 1894 na tien jaar weer

Seizoen 2004/2005 troffen Rohda Raalte en Achilles 1894 elkaar voor laatst in competitieverband. De Assenaren waren onder aanvoering van hoofdsponsor en schoenengigant Ziengs in de jaren ’90 en ’00, onder andere met trainer Ron Jans, naar grote amateurhoogte gestegen. In het seizoen dat men Rohda voor het laatst trof ging het mis. De sponsor had zich teruggetrokken en Achilles 1894 degradeerde met slechts twee punten over een hele competitie. Zondag een nieuw treffen tussen de grote amateurverenigingen.

Rohda Raalte kende in de tussenliggende periode, toen Achilles 1894 uit de Hoofdklasse verdween (2005), ook een korte ’teruggang’. In 2007 degradeerde men om vervolgens in 2009 al weer terug te keren onder leiding van trainer Peter Reumer. Inmiddels is het tijdperk Reumer en ook Kick Maatman achter de rug en is Rohda Raalte een stabiele hoofdklasser. Achilles 1894 wilde na de genoemde degradatie het eerste elftal weer van de club maken en een minder groot gat met de leden hebben. Tevens moest deze sfeer gecombineerd worden met goed prestatievoetbal op hoog niveau. Het was een lange weg in negen seizoenen, maar het lijkt gelukt! Twee seizoenen speelde men zelfs op tweede klasse niveau, maar vanaf zondag is men weer helemaal terug in de Hoofdklasse!

Op sportpark Tijenraan zondag de rentree voor de Assenaren en het competitiedebuut voor Rohda’s nieuwe hoofdtrainer Martin Drent. De voormalig prof zag zijn nieuwe spelersgroep in de beker een prima voorbereiding draaien. Men won van Concordia Wehl (4-2) en Vroomshoopse Boys (6-1), en speelde gelijk tegen zaterdag hoofdklasser Excelsior’31 (1-1). Kortom, men bekert verder.

Ook tegenstander Achilles 1894 bekerde verder, maar had het wat lastiger. Men verloor van Staphorst (2-1), won van Heino (2-0) en speelde gelijk tegen Balk (2-2). Als nummer twee plaatste de ploeg van trainer Theo ten Caat zich wel voor de volgende ronde.

Wat de voorbereiding, inclusief het bekertoernooi, allemaal waard is geweest zien we aanstaande zondag, wanneer het er echt om gaat. Het duel staat onder leiding van de heer Kroesen.

Rohda Raalte-Achilles 1894, zondag 7 september aanvang 14.00u