Kickstart voor Rohda? ‘Onze slag slaan de komende 2 weken’

Rohda Raalte wacht de komende twee weken twee directe concurrenten in de onderste regionen van de Hoofdklasse C. Komende zondag speelt de ploeg van trainer Kick Maatman (foto) tegen NEC, die week erop gaat men op bezoek bij hekkensluiter SC Joure. ‘Het besef is er altijd wel geweest, dit zijn belangrijke wedstrijden direct na de winterstop. Als we zes punten halen kunnen we wegkomen van de onderste plekken’, weet Maatman.

Rohda Raalte sloot 2013 op competitie-niveau af met een 2-2 gelijkspel thuis tegen Longa’30. Een duel die symptomatisch was voor het beeld van veel wedstrijden in de eerste seizoenshelft: de betere van het spel, maar niet de drie punten. Komende zondag wacht NEC. Het verschil in de stand tussen beide ploegen is één punt in het voordeel van de Raaltenaren. Rohda heeft veertien punten uit dertien duels en staat op de elfde plaats. Een gevaarlijke plek die aan het eind van het seizoen dwingt tot het spelen van nacompetitie.

De tegenstander uit Nijmegen hield Rohda Raalte in het eerste competitieduel op 2-2. Een uitslag waar Maatman zondag geen genoegen mee zal nemen: ‘We hebben vorige week twee oefenduels gespeeld. Tegen PH Almelo (3-2 winst, red.) en Schalkhaar (1-3 winst, red.). Ik kon hierdoor iedereen aan het werk zien, ook vier jonge talentvolle spelers uit het tweede elftal en A1. Zondag tegen Schalkhaar hebben we min of meer met de basis voor zondag gespeeld. Af en toe was het nog wat slordig, maar ik ben tevreden over deze voorbereiding.’

De oefenmeester uit Deventer beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Kamperman Leferink (knie) en Ngutra (lies) kunnen hun opwachting niet maken. Verder is Roy Super niet meer beschikbaar voor Rohda Raalte. Super is gestopt en zoekt zijn heil mogelijk bij een club in Zwolle.

Scheidsrechter komende zondag op Sportpark Tijenraan is de heer Azikci.

Rohda Raalte-NEC, zondag 19 januari aanvang 14.00u