Maatman: ‘Genoeg jongens die een goal kunnen maken’

Rohda Raalte gaat komende zondag in Wijchen op bezoek bij Alverna. De Gelderse ploeg staat samen met Rohda met acht punten op de gedeeld tiende plaats. ‘Bij een overwinning kunnen we weer omhoog kijken’, weet Rohda Raalte-trainer Kick Maatman (foto).

Wie afgelopen zondag het duel tussen Rohda Raalte en Hercules heeft bezocht, zag dat de thuisploeg meer dan een handvol goede kansen creëerde. Echter roken de Utrechters aan het einde van de wedstrijd bij een 0-0 stand nog hun kansen. In de slotsecondes schoot Van Rooij raak namens Hercules (0-1). De ploeg van Kick Maatman droop zwaar teleurgesteld af: ‘Het moet niet in de koppies gaan zitten dat we kansen missen. We hebben gewoon veel kansen gecreëerd. Er zijn ook genoeg jongens die een goal kunnen maken. Neem een Rik Jan de Groot of Djeremy Zandvliet. Djeremy scoorde van de week bij Jong Rohda nog tweemaal. Daarnaast spreken we sowieso met de jongens over de bezetting voor de goal en de variatie in het aanvallen.’

Dit seizoen scoorde de rood-gelen achtmaal in zeven wedstrijden. Afgelopen zondag was de eerste wedstrijd waarin Rohda niet tot scoren kwam. Komende zondag gaat Rohda Raalte op bezoek bij Alverna. De ploeg die onder leiding staat van trainer Rob Bouman verloor zondag met 1-0 bij De Bataven. Alverna is een club die in 2000 nog in de 6e klasse voetbalde en vorig seizoen de stap naar de Hoofdklasse zette. ‘Alverna is een voetballende ploeg met een aantal oud NEC (ama)-spelers. Wij moeten komende zondag beslissend zijn in het maken van de kansen’, besluit de Rohda-trainer.

Rohda kan zondag weer beschikken over middenvelder Jesper Harmens. Hij heeft na zijn rentree (liesoperatie) vorige week rust gehouden. Deniz Sahbaz is een twijfelgeval. Ook wordt aanvaller Boy Boeloerditti de komende dagen op fitheid getest. Sahbaz en Boeloerditti kan Rohda Raalte goed gebruiken aangezien spits Rik Jan de Groot afgelopen zondag zijn vierde gele kaart kreeg, waardoor hij één wedstrijd geschorst is.

Scheidsrechter zondag op Sportpark Bospad in Wijchen is de heer Mandemakers.

Alverna-Rohda Raalte zondag 3 november 14.30u.