Rohda-trainer Maatman: ‘Één doel: de volgende ronde’

Rohda Raalte is uitstekend uit de winterstop gekomen. Drie wedstrijden, negen punten, tien goals voor en nul tegen, mag uitstekend genoemd worden voor de ploeg van trainer Kick Maatman. ‘De focus lag op de eerste wedstrijden tegen directe concurrenten NEC en Joure. Zondag hebben we tegen Quick’20 laten zien dat we ook niet onder doen voor de bovenste ploegen in de Hoofdklasse C’, vertelt de oefenmeester. Komende zondag wacht het bekerduel thuis tegen derdeklasser Suryoye-Mediterraneo uit Enschede.

‘Ik ben nooit in paniek geweest voor de winterstop, toch is het natuurlijk lekker dat we ons inmiddels in de middenmoot hebben gevestigd’, vertelt Maatman. Komende zondag wacht het onbekende Suroyoye dat ruim bovenaan staat in de derde klasse A zondag. Wat weet Maatman van deze club? ‘Door de allochtone achtergrond zal het ongetwijfeld een technische ploeg zijn. Ook een club die aan de weg aan het timmeren is. Zo zetten ze serieus in op de ontwikkeling van de jeugd. Ik denk dat je deze ploeg moet vergelijken met eerdere oefentegenstanders van ons zoals PH Almelo en Schalkhaar. Dat waren geen verkeerde ploegen.’

Suryoye dat al 51 keer scoorde in 15 wedstrijden lijkt dan ook de stap naar de tweede klasse te gaan maken. De Enschedese club onder leiding van trainer David den Boer heeft van oorsprong een Italiaanse inslag (SV Mediterraneo). Later meldde zich na de naamswijziging ook meerdere culturen op Sportpark Wesselerbrink.

‘Zondag gaan we enkele wisselingen doorvoeren. We spelen de laatste drie competitiewedstrijden in een vaste basisopstelling. Jongens als Veldwachter (foto), Broekhuis, Van Schooten en Vleems trainen echter uitstekend en verdienen het om komende zondag speeltijd te krijgen. Ik reken niet op een gemakkelijke wedstrijd’, besluit Maatman.

Het duel staat zondag onder leiding van de heer Kroesen. Mocht Rohda Raalte overigens winnen, dan speelt men de volgende ronde tegen de winnaar van het duel Alverna-De Treffers. Deze wordt vanavond (6 februari, 20u) gespeeld.

4e ronde KNVB-Beker: Rohda Raalte-FC Suryoye Mediterraneo (zondag 14u)