Raalte – Rohda Raalte heeft de competitie 2012/2013 waardig afgerond. Op eigen terrein werd Hoogeveen verslagen met 3-2. Voor beide ploegen heeft de eindstand geen consequenties meer voor het vervolg. De inzet van de wedstrijd was vooral de sportieve eer, het kijkgenot voor het publiek  en…. het afscheid van enkele spelers, waaronder aanvoerder Sander Poll.

Rohda ging voortvarend van start en was volop van plan het thuispubliek op een afsluitende overwinning te trakteren. Het leidde na ruim tien minuten tot een eerste treffer, edoch: in eigen doel. Jordi Lemmens zette op een ongelukkige manier Hoogeveen op een 0-1 voorsprong. Gelukkig voor de rood-gelen zette Dirk jan Klijn Velderman het foutje recht en bracht Rohda op gelijke hoogte: 1-1. Dat werd ook de ruststand.
Een kwartier na rust pakte de Raalter ploeg de leiding dankzij een treffer van Jordy Bloo. Voor trainer Kick Maatman was dat het seizoen om Sander Poll te schenken waar hij recht op had: een afscheid in winnende positie. Vergezeld van een luid applaus maakte Poll, die na 7 seizoenen in Raalter dienst weer teruggaat naar zijn oude club Colmschate’’33, plaats voor Rick Vleems. Vleems gaf vervolgens direct zijn visitekaartje af, door bij zijn allereerste actie voor gevaar te zorgen. Zijn actie werd echter gestopt door de Hoogeveen-keeper.

Luttele minuten later was het wel raak dankzij een treffer van (de zojuist ingevallen Rik Jan de Groot): 3-1. Een kwartier voor tijd wist Hoogeveen de schade te beperken door voor de 3-2 eindstand te tekenen. Rohda kan terug zien op een goed seizoen waarin het lange tijd  het klassement aanvoerde en bovendien heel lang meespeelde in de bekerstrijd.
Behalve van Sander Poll werd ook afscheid genomen van Bas Tuitert.
Be Quick 1887 pakte vanmiddag in de wedstrijd tegen Alcides het kampioenschap.