Rohda geeft Maatman prima afscheid op Sportpark Tijenraan

Volgende week in Lichtenvoorde is Kick Maatman (foto) officieel voor het laatst trainer van Rohda Raalte, maar vandaag werd de oefenmeester op het eigen Sportpark Tijenraan al op mooie wijze uitgezwaaid. Maatman, die vertrekt naar de beloften van GA Eagles, zag zijn ploeg met 4-1 winnen van RKHVV en kon tevreden zijn.

Rohda Raalte startte vanmiddag met Jens Veldwachter op doel. Hij keepte in plaats van Ruben Tepperik. Voor rust was men op een 2-0 voorsprong gekomen tegen de ploeg uit Huissen die nog in ‘nacompetitie-gevaar’ zit. Sahbaz en Zandvliet wisten de rood-gelen te laten juichen.

Na een fout van doelman Veldwachter kwam RKHVV binnen het uur nog terug in de wedstrijd. Wessel van der Horst kon de bal na simpel inleveren van de Rohda-goalie in een leeg doel tikken (2-1). Rohda had al eerder de kansen de score uit te breiden, maar kon na de 2-1 ook sneller weer afstand nemen van RKHVV, maar had de nodige pech in de afronding. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg echter zelf goed weg, toen een bal onderkant lat uit het doel verdween. Niet veel later was het verdediger Kamperman-Leferink die de 3-1 alsnog wist te maken. Hij wist raak te koppen uit een corner.

Sahbaz zette het afscheid voor eigen publiek nog meer glans bij door de 4-1 te maken. Rohda Raalte staat met 38 punten uit 25 duels op een zesde plaats in de hoofdklasse C.

Het laatste duel dit seizoen speelt Rohda volgende week zondag in Lichtenvoorde tegen het reeds gedegradeerde Longa’30.

Foto’s: Annet van Raalten