Rohda Raalte wint in extremis van AFC Arnhem

In de Hoofdklasse C won Rohda Raalte zondag in Arnhem. Tegen AFC Arnhem was het een wedstrijd met alles erop en eraan! Uiteindelijk won de ploeg van trainer Martin Drent in de slotscondes met 3-4. Meest vervelend was de middag voor Rohda-doelman Veldwachter. De goalie moest bij een 1-1 stand het veld per brancard verlaten.

Voor het aanroepen van de ambulance had Dennis Hettinga (0-1) de score geopend. Stefan Gezius maakte niet veel later 1-1. Veldwachter kwam vervolgens ongelukkig met AFC Arnhem-spits Gürbüz in contact. De knie van de aanvaller raakte het hoofd van de Rohda-doelman die zich voor een bal ‘gooide’ en knock-out ging.

Na een ruime onderbreking en Veldwachter die vervangen werd door reserve-doelman Max Hulsebos, leek Rohda Raalte zich niet van de wijs te laten brengen. Hettinga (1-2) en Sahbaz (1-3) maakten kort na rust prima treffers.

AFC Arnhem kwam echter nog weer terug in het duel, opmerkelijk want bij een 2-3 stand kreeg verdediger Burleson ook nog eens de rode kaart. In de fase rondom de heenzending had de ploeg van Drent veel verder uit kunnen lopen, men benutte grote kansen niet. De thuisploeg knokte zich met tien spelers knap terug: Gezius (2-3) en Veldt (3-3) dachten Rohda twee punten afhandig te maken.

In de slotsecondes was het echter Deniz Sahbaz die geheel vrijstaand kon inkoppen (3-4).

Door de winst heeft Rohda Raalte 33 punten uit 18 duels en wint men drie duels op rij. Komende zondag ontmoet men koploper Sneek Wit Zwart in een thuisduel.

Foto’s: Twitter Rohda Raalte en Jeroen Vulink