Rohda Raalte weet deze week weer wat winnen is (3-1)

Rohda Raalte kijkt ongetwijfeld positief terug op de afgelopen week. Eerst werd woensdagavond Sallandia in de 2e ronde van de KNVB-beker simpel opzij gezet (0-4) en vandaag pakte men de lang gehoopte competitie-overwinning in het thuisduel tegen het Friese FVC (3-1).

Rohda startte vandaag furieus. Na een halve minuut spelen had aanvaller Deniz Sahbaz de bal door een rake kopbal in het Friese net liggen (1-0). Een prima begin en een fijne opsteker voor de ploeg van trainer Kick Maatman. Rohda was in de eerste helft de bovenliggende partij. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Sahbaz zijn tweede van de middag, na een klein halfuur spelen, kon aantekenen (2-0). Voor rust haalde Rohda-verdediger Maurice Tepperik nog wel een bal van de doellijn, hierdoor bleef men bij rust nog zonder tegentreffer.

Na rust zetten de Leeuwarders meer aan en kregen de nodige kansen voor het doel van doelman Ruben Tepperik. Een rebound is de Heetense doelman na ruim een uur spelen te machtig waardoor de Friezen nog weer terug in de wedstrijd komen (2-1). Gelukkig is het Djeremy Zandvliet die vijf minuten later namens Rohda koel blijft en de 3-1 aantekent. Hierdoor konden de Raaltenaren de drie punten bijschrijven.

Na vijf wedstrijden kan Rohda Raalte eindelijk weer een overwinning vieren in de Hoofdklasse C. Met twaalf punten uit elf duels staat men op de elfde plaats.

Volgende week wacht Rohda Raalte de uitwedstrijd tegen RKHVV.

Foto’s: Annet van Raalten