Raalte – Er zijn nog vijf wedstrijden te gaan in de Hoofdklasse C. Officieel zijn er nog vier ploegen in de race om de titel, maar feitelijk is het een tweestrijd tussen de MSC (Meppel) en Rohda. De Raaltenaren zijn afhankelijk zijn van minimaal één foutje van MSC en kunnen zichzelf, na het verlies van vorige week, geen missers meer veroorloven. Zondagmiddag wacht de uitwedstrijd tegen Alcides….ook uit Meppel. De voortekenen wijzen op een pittige klus.  
Afgelopen zondag leed de roodgele brigade van trainer Kick Maatman een gevoelig verlies tegen Quick’20 waardoor het de koppositie kwijtraakte. Donderdagavond werd die mentale tik gecorrigeerd door de inhaalwedstrijd tegen OJC overtuigend te winnen. De afstand in het klassement werd daardoor teruggebracht tot één punt…. zondag wacht zoals gezegd Alcides, de nummer 4 in het klassement.

Eerder dit seizoen troffen beide ploegen al eens op sportpark Tijenraan. Het werd toen 1-1, een stand die al na een kwartier op het scorebord stond. Alcides-topscorer Arton Musliu opende na 10 minuten de score, Balavac tikte 5 minuten de later de gelijkmaker binnen. Rohda had daarna de handen vol aan Alcides (met oud-Heino en oud-Rohdaspeler Melvin Velthuis in de gelederen). Rohda liep die wedstrijd zelfs 4 gele kaarten op.
Zondag zal Alcides weer tot het uiterste gaan, omdat het de laatste kans is om nog enkele weken mee te strijden om het kampioenschap. Overigens heeft de ploeg uit Meppel de eerste periodetitel al op zoek en kan dus redelijk onbevangen de aanval kiezen. Het zijn de voortekenen waaruit op te maken valt dat Rohda voor een zware opgave staat. Alcides speelt op volle sterkte . Rohda kan weer rekenen op Emir Balavac, die terug is van een schorsing. De wedstrijd Alcides – Rohda begint zondagmiddag om 14 uur. (Sportpark Ezinge, Meppel).

Nu de competitie de beslissende fase in gaat is het boeiend om te kijken wat de concurrenten gaan doen
Koploper MSC treedt zondag in Oldenzaal aan tegen Quick’20. Inderdaad de ploeg die afgelopen zondag de Raalter formatie drie punten afpakte…
De andere concurrent Be Quick 1887 (nummer drie van het klassement) neemt het in eigen huis op tegen RKHVV.

De actuele stand in aan kop van de Hoofdklasse C

1 MSC

21

45

2. ROHDA Raalte

21

44

3. Be Quick 1887

21

41

4. Alcides

22

39

5. Juliana ’31

21

37

Het programma van zondag 14 april

14:00 Longa ’30 Rigtersbleek
14:00 Alcides Rohda R.
14:00 NEC (av) OJC ROSMALEN
14:00 Quick ’20 MSC
14:30 Be Quick 1887 RKHVV
14:30 Hoogeveen Juliana ’31
14:30 Bataven Nieuw Buinen