Vanavond (20u) speelt Rohda Raalte in de kwartfinale van de KNVB-beker District Oost tegen DFS Opheusden. Op papier zouden de Raaltenaren de koploper uit de 2e klasse G (zat) uit het bekertoernooi moeten knikkeren, maar het is en blijft bekervoetbal.

DFS Opheusden is de trotse koploper van de 2e klasse G in het zaterdagvoetbal. De ploeg van trainer Dik Peters van Ton staat met een riante voorsprong bovenaan. Het verschil met nummer twee FC Horst bedraagt negen punten, waarbij de ploeg uit Opheusden zelfs nog een inhaalwedstrijd tegoed heeft. De blauw-witte formatie zou komende zaterdag tegen Unicum Lelystad al kampioen kunnen worden. Opmerkelijk is ook dat de ploeg dit seizoen nog maar één wedstrijd verloren heeft. Men kon spreken van een valse start aan de competitie, want deze ene verliespartij was de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Veensche Boys (4-0). Daarna werd er niet meer verloren.

In het bekertoernooi is de plaatsing voor de kwartfinale een prachtige prestatie voor de tweede-klasser. In de poulefase werden Beuningse Boys (6-2) en Wageningen (0-5) verslagen. Een gelijkspel tegen SML (1-1) was genoeg voor een plek in de volgende ronde. Daarna volgde in de eerste ronde het meest verrassende resultaat in de bekerwinsten van DFS. Tegen Juliana’31 werd uit met 1-2 gewonnen. Juliana’31 speelt in dezelfde Hoofdklasse als Rohda Raalte, men is dus gewaarschuwd.

In de tweede ronde werd Zelos (1-3) verslagen. Dieze West (4-2) en Germania (1-1, winst na strafschoppen) en FC Presikhaaf (4-1) volgden daarna en zorgden voor een plek in de kwartfinale.

Rohda Raalte is momenteel niet in topvorm, gezien de 3-0 nederlaag van zondag bij Alcides. Deze bekerwedstrijd tegen tweedeklasser DFS zal voor de ploeg van trainer Kick Maatman weer een goede start kunnen zijn om de laatste fase van de competitie goed in te gaan. Een kampioensschap is voor de Rood-Gelen, met twee punten achterstand op koploper MSC zeker nog mogelijk, net als de bekerwinst overigens.

 

Programma kwartfinale KNVB-beker District Oost:

9 april HSC’21-Owios 2-1
16 april De Treffers-FC Lienden
16 april DVS’33-Achilles’29
16 april Rohda Raalte-DFS Opheusden

 

 

Bij winst, en dus een plek in de halve finale, plaatst Rohda zich voor het ‘grote’ KNVB-bekertoernooi van seizoen 2013/2014. Bij verlies hoeft Rohda waarschijnlijk niet te vrezen voor deze plek in het bekertoernooi. De vier overige ploegen in de kwartfinale (De Treffers, FC Lienden, Achilles’29 en HSC’21) plaatsen zich via de Topklasse waarschijnlijk al voor het bekertoernooi.