Rohda Raalte verliest thuis van De Bataven (1-2)

Rohda Raalte verloor vanmiddag het thuisduel van De Bataven uit Gendt (1-2). Beide ploegen hadden voorafgaand aan het duel acht punten, winst zou daarom aansluiting met de top van de Hoofdklasse C betekenen. Helaas voor Rohda Raalte werd het een teleurstellende middag.

Rohda Raalte startte vandaag met Ruben Tepperik (foto boven) op doel. De ervaren doelman uit Heeten werkte sinds het begin van de voorbereiding aan zijn herstel van hernia-klachten. Vandaag kreeg Tepperik de voorkeur boven Jens Veldwachter in het Raalter doel. Tepperik en zijn teamgenoten zagen hoe Rohda Raalte de betere kansen had, maar De Bataven het overwicht in het spel had. Na een halfuur spelen moest Rohda-trainer Kick Maatman noodgedwongen aanvaller Boy Boeloerditti vervangen (blessure) door Djeremy Zandvliet. In de fase na deze wissel creëerde Rohda nog tweede goede mogelijkheden. Helaas misten Bloo en De Groot deze kansen voor het doel.

Na rust scoorde de ingevallen Djeremy Zandvliet de 1-0, na ongeveer 55 minuten spelen. Zandvliet tikte een snelle aanval goed binnen bij de tweede paal. Echter, was deze voorsprong tien minuten later alweer ongedaan toen Evert Palm met zijn linkerbeen vanaf 20 meter raak schoot (1-1). Het zou niet de laatste treffer van Palm zijn, want in de 73e minuut tikt de Bataven-speler, na goed voorbereidend werk van Jip Ukusare, de 1-2 binnen. In de fase daarna creëerde Rohda kansen om op 2-2 te komen, maar helaas mocht het niet baten (eindstand 1-2).

Rohda Raalte blijft door het verlies op acht punten, met zes gespeelde wedstrijden en is terug te vinden op de achtste plek.

Komende zaterdag spelen de rood-gelen een bekerduel thuis tegen Hellendoorn, aanvang 16.15u.

Foto’s: Annet van Raalten