Rohda Raalte uitgeschakeld door FC Suryoye

De charme van het bekertoernooi kwam vandaag op Sportpark Tijenraan in Raalte weer naar boven. Hoofdklasser Rohda Raalte verloor na strafschoppen van de koploper in de derde klasse A FC Suryoye. Een rode kaart voor Lemmens ¬†en een 1-3 achterstand brachten de ploeg uit Raalte in eerste instantie nog niet van de wijs. De ploeg van trainer Kick Maatman wist zich in blessuretijd nog terug te knokken tot 3-3, maar legde het uiteindelijk na penalty’s toch af tegen de ploeg uit Enschede.

FC Suryoye maakte duidelijk dat men niet onderschat moest worden. Bij rust leidde de ploeg met 0-1. Trainer Kick Maatman had deze bekerwedstrijd enkele wisselspelers de kans gegeven zich te bewijzen, al mocht dat geen excuus zijn voor de achterstand tijdens de rust. Na rust kreeg Rohda-verdediger Jordy Lemmens, bij een inmiddels 1-2 stand, de rode kaart en leek na een 1-3 achterstand de verrassende uitschakeling een feit.

Rohda Raalte knokte zich echter terug en maakte diep in blessuretijd nog de 2-3 via Djeremy Zandvliet en zelfs nog de 3-3 na een lobje van Deniz Sahbaz.

De strafschoppen die direct daarop volgden werden echter beter genomen door FC Suryoye, waardoor zij doorbekeren tegen Alverna.

Rohda Raalte speelt komende zondag in de Hoofdklasse C in Meppel tegen MSC.

Foto’s: Annet van Raalten