Rohda Raalte start uitstekend na de winterstop (4-0)

Vanmiddag stond de wedstrijd tussen Rohda Raalte en de amateurs van NEC op sportpark Tijenraan op het programma. Een belangrijk duel voor beide ploegen aangezien men op de gedeelde elfde plaats stond en beiden graag uit de onderste regionen wil ‘klauteren’.

Na een gelijkopgaand eerste kwartier kwamen de eerste kansen tot stand. Een vrije trap van NEC werd door Rohda-doelman Ruben Tepperik uit het doel getikt. Vlak daarna enkele kansen voor Boeloerditi, Zandvliet en Maurice Tepperik die allen de bal net niet goed onder controle kregen om een goal te maken. Uiteindelijk was er vlak voor rust dan toch de 1-0 voor Rohda. Een voorzet van Djeremy Zandvliet werd binnengetikt door Boy Boeloerditi. Een opluchting aan de zijde van Rohda, want het spel van Rohda was goed, maar de goals vielen niet. Kort hierop klonk het rustsignaal.

De tweede helft was nog maar vier minuten oud toen Jordy Bloo mocht aanleggen voor een vrije trap die door hem laag in de hoek werd geschoten. 2-0. Hierna nog een paar goede kansen voor beide teams. Uiteindelijk brachten verdedigers Coen Zwollo en Maurice Tepperik de score naar 4-0. Dit was tevens de eindstand.

Rohda begint dus goed aan de tweede helft van de competitie. Mede door de resultaten van de concurrenten klimt Rohda een plekje op de ranglijst en neemt het een beetje afstand van de onderste regionen.

Volgende week speelt Rohda in Joure tegen hekkensluiter SC Joure.

Foto’s: Annet van Raalten