Rohda Raalte verliest van koploper Sneek Wit Zwart

Het zit Rohda Raalte dit seizoen nog niet mee. Na twee wedstrijden had de ploeg van trainer Kick Maatman vier punten, zeven wedstrijden verder zijn deze verdubbeld tot acht punten. Een magere score, ook door het puntenverlies van vandaag (1-3), waardoor men op de gevreesde twaalfde plaats blijft staan.

Rohda Raalte leed vandaag op het Sportpark Tijenraan echt geen kansloze nederlaag. In het begin van de wedstrijd nam men het heft in handen. Goede kansen, onder andere voor spits Rik Jan de Groot, werden helaas niet omgezet tot de openingsgoal waar naar gehunkerd werd. Sneek-doelman Van Der Meulen bleek een sta-in-de-weg voor de rood-gelen. Uit een vrije trap weet de huidige koploper van de Hoofdklasse C Sneek Wit Zwart vlak voor rust de 0-1 (doelpunt Daniel Bennik) te maken.

In de tweede helft kan Rohda Raalte het tij niet keren. In de 55e minuut werd het 0-2 door Derguti en in de 75e minuut de 0-3. Uit een moeilijke hoek wist Mark Homme van der Veen de 0-3 achter Rohda-doelman Tepperik te produceren. De ingevallen Rick Vleems (foto) deed namens Rohda nog wat terug (1-3) met een van richting veranderd schot, maar het was helaas te laat en te weinig.

Volgende week neemt Rohda Raalte het in Meppel op tegen Alcides.

Foto’s: Annet van Raalten