Rohda Raalte pakt op tijd weer drie punten (2-1)

Door een nederlaag vorige week in Meppel (MSC. 2-1) dreigde voor Rohda Raalte weer een teruggang naar de ‘gevarenzone’ in de Hoofdklasse C. Echter, door de winst (2-1) vandaag thuis tegen Hoogeveen is de ploeg van trainer Kick Maatman weer aan de beterende hand en is een plek in de ‘veilige’ middenmoot weer bereikt. Het kan verkeren!

Hoogeveen-speler Robert Fik (ex-FC Emmen en WKE) wist vanmiddag in de openingsfase nog het vuur te openen op het doel van Rohda Raalte. Doelman Ruben Tepperik was in die periode echter goed op zijn ‘post’, waardoor het 0-0 bleef. Na een halfuur spelen werd Rohda-aanvaller Boy Boeloerditi (foto) onderuit getrokken door Hoogeveen-verdediger Rik de Lange. Boeloerditi benutte de strafschop zelf (1-0) en Hoogeveen-aanvoerder De Lange kon gaan douchen na een rode kaart.

Nog voor rust wist Rohda Raalte via Deniz Sahbaz de 2-0 te forceren, waardoor men prima kon gaan rusten. Sahbaz schoot prima gemikt in de lange hoek achter doelman Benjamins.

Wie een verder makkelijke middag voor de Raaltenaren verwachtte kreeg deze niet in de tweede helft voorgeschoteld. De ervaren Fik draaide en schoot net na rust al de 2-1 fraai binnen, waardoor het weer een wedstrijd werd op Sportpark Tijenraan.

Kamperman Leferink schoot in het zijnet, waarmee het grootste gevaar van de thuisploeg tegenover tien spelers van Hoogeveen wel werd benoemd in de tweede helft. In een slotoffensief was Hoogevener Huizing nog dichtbij een gelijkmaker, maar deze kwam er niet. Rohda Raalte pakte drie uiterst belangrijke punten en kan weer verder omhoog kijken. De rood-gelen staan op de zevende plek met 26 punten uit 18 wedstrijden.

Komende zondag is Rohda vrij. Die week erop speelt men in Gendt tegen De Bataven.

Bekijk hier ook de samenvatting gemaakt door RTV Oosthttp://www.rtvoost.nl/sport/default.aspx?nid=183345&cat=552