Rohda Raalte in Joure op jacht naar de middenmoot

Rohda Raalte wil aanstaande zondag de definitieve sprong richting de middenmoot maken. De ploeg van trainer Kick Maatman speelt dan uit tegen de nummer laatst Sportclub Joure. Rohda-middenvelder Jesper Harmens kent de ploeg na het openingsduel (1-0, winst voor Rohda) en spreekt klare taal: ‘Joure is geen bijzondere ploeg. We mogen ze niet onderschatten, maar leggen onszelf de druk op dat we drie punten gaan pakken.’

Harmens blikt kort terug op afgelopen zondag, toen Rohda Raalte het thuisduel van NEC met 4-0 won: ‘Het eerste halfuur was nog wat zoeken, daarna scoorden we op een gunstig moment, vlak voor rust. In de tweede helft kwamen we op 2-0 na een prima vrije trap van Jordy Bloo en speelden we de wedstrijd goed uit. De 3-0 en 4-0 waren goed uitgespeeld. We waren bijzonder effectief.’

Nadeel aan het duel waren de vele kaarten, ondanks de ruime overwinning, voor meerdere Rohda-spelers. Hierdoor zijn een drietal spelers aan Raalter zijde geschorst. Lars van Schooten, Rick Vleems en Dirk Jan Klijn Velderman moeten in Friesland toekijken. Tevens zijn Django Ngutra en Lars Kampersman Leferink nog geblesseerd. Ook is de vraag wie er zondag als reservekeeper op de bank zit. Zowel Max Hulsebos als Jens Veldwachter kampen met blessures die hen mogelijk niet wedstrijdfit maken voor zondag.

SC Joure is een tegenstander die makkelijk onderschat kan worden. De ploeg van trainer Wieb Rodenhuis heeft nog maar drie punten. Alleen het uitduel tegen Longa’30 werd gewonnen (1-3). Afgelopen zondag verloren de Friezen, voor de dertiende maal dit seizoen, nu met 6-2 bij De Bataven.

‘Willen we een sprongetje maken in de stand, dan moeten we winnen. We kunnen dan mogelijk een serie neerzetten. Kortom, we gaan er alles aan doen de ingeslagen weg van zondag een vervolg te geven’, besluit Harmens.

Scheidsrechter bij het duel Sportpark de Hege Simmerdyk is de heer Broers.

SC Joure-Rohda Raalte, zondag 26 januari aanvang 14.00u